Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Astree

Podejrzewam anemię - jakie badania zrobić?

Polecane posty

Gość Astree

Zanim zarejestruje się i dostanę do lekarza miną ze 2 dni. Na pewno da mi skierowanie na badania krwi, tego samego dnia ich nie zrobię przecież, a że wyniki odbiera sie u lekarza który wypisał skierowanie to do poznania co też ta moja krew w sobie kryje miną co najmniej 3,4 dni. Nie chce mi się tyle czekać Więc pomyślałam że pójdę do prywatnej przychodni, zrobię sobie badania odpłatnie, wyniki odbiorę tego samego popołudnia i jużz nimi pójdę do lekarza. Może ktoś z was wie jakie badania powinnam zrobić jeśli wszystko wskazuje na to że załatwiłam sobie coś w stylu anemii? Morfologię, cukier, i coś jeszcze?

Gość Astree
Nikt mi nie podpowie? :(

idź i poproś o standardowe badanie, krwi;) panie w przychodni będą wiedzieć o co ci chodzi;)

Gość fgjfjfmgfmt
Wystarczy morfologia, bo najważniejsze są wskaźniki czerwonokrwinkowe (ilość erytrocytów, hemoglobinę, MCV, MCH, MCHC, RDW). Jak powiesz morfologia to pewnie będą wiedzieć o co chodzi

Gość fgjfjfmgfmt
Wystarczy morfologia, bo najważniejsze są wskaźniki czerwonokrwinkowe (ilość erytrocytów, hemoglobinę, MCV, MCH, MCHC, RDW). Jak powiesz morfologia to pewnie będą wiedzieć o co chodzi

Gość psyccolog
mozna jeszcze hormony!

Gość Astree
Dzięki :)

Gość Astree
Dzięki :)