Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Skaza białkowa- od kiedy wprowadzać nowe posiłki?

Polecane posty

Moja córka skończy niedługo 5 miesięcy, od 5 m-ca podaję jej sinlac, a kiedy będę mogł podawać jej inne produkty np. marchewkę, ziemniaka itp i w jakiej kolejności?

wiesz marchew i ziemniak raczej nie uczulaja ;) wiec od 6 mozesz spokojnie wprowadzac a to zalezy jeszcze czy karmisz piersia czy sztucznie ;)

karmie sztucznie, czyli mam wprowadzać od 6 miesiąca (tzn jak dziecko będzie miało ukończone 5 m-cy ???) i w jakiej ilości codziennie? najpierw przez kilka dni marchew, a potem marchew + ziemniak?

Gość afrodyta.
niestety marchew tez potrafi uczulac... :-(

jak karmisz sztucznie to mozesz juz powoli wprowadzic, bo od 6 miesiaca to dla dzieci na cycu ;) kup marchewke np.w sloiczku i daj lyzeczke, dwie, niech dziecko posmakuje, a na drugi dzien wiecej, pozniej mozesz podac caly sloiczek ;) po marchewce, mozesz dac ziemniaczka troszke, a na drugi dzien marchewke z ziemniakiem aha najwazniejsze zeby przy wprowadzaniu nowych pokarmow zachowac odstep pomiedzy nowymi jakos chyba 3 dni, zeby bylo wiadomo jak cos od czego dzidzius dostal uczulenia ;) a pozniej np. mozesz dac dynie z ziemniakami i tak urozmaicac co jakis czas ;)

dzięki, a jakie sa objawy uczulenia? bo moja córka jest tez alergikiem i nie wiemczy jakies zmiany na skórze u niej zobaczę, bo cały czas jet wysypana :(

a karmisz mlekiem nutramigen? no wlasnie jak moejgo cos uczulalo to mial takie duze wypryski czerwone, jak pryszcze albo ukaszenie komara

nie, karmie bebilon pepti 1, w przyszłym tygodniu bedę zmieniac na pepti 2, więc na razie wstrzymam się jeszcze z marchewką moja mała ma buzie w czerowonych placach, wiec nie wiem czy się zorientuje, czy jej nie uczula a inne objawy nie wystepuja? np. prężenie sie, ból brzuszka itp?

oj byl troche marudny, ale on nigdy, nawet jak mial kolki nie plakal, wiec ci nie powiem jak moze byc u twojej dzidzi, ale bol brzuszka na pewno wystepuje, bo mlody marudzil, wiec cos w tym jest a z mlekiem, to nie mozesz podawac nutramigenu? bebilon jest dla alergikow? bo sie nie orientuje bo ja karmilam cyckiem, ale w 9 miesiacu jak przestalam karmic to pediatra kazala dawac nutramigen, a nie inne mleko...

nie będę juz zmieniać mleka, bo bebilon małej pasuje, jest takze dla alergików i w smaku jest lepszy od nutramigenu, sprzedawany jest w aptece na receptę (odpłatność 50%), więc przynajmniej za bardzo nie obciąża kieszeni :)

no nutramigen tez na recepte 50 % ale w smaku jest okropny :O to jak twoja dzidzia pije mleko dla alergikow to skad ta wysypka? moze ma wziewna? albo proszek do prania lub plyn do plukania?, przeciez po mleku nie powinna miec...

alergię ma chyba na wszystko: oprócz pokarmowej, wziewną i kontaktową takze... podobno nic nie mozna poradzic na to, bo dokłanie nie wiadomo od czego to uczulenie a testy mozna robić dopiero od 3 roku najgorsza jest buzia: jedna wiekla skorupa, a dodatkowo ja to strasznie swędzi, więc ma rany na buzi, bo w nocy drapie :((

mozna poradzic, sa specjalne kropelki dla niemowlat od alergii, popytaj pediatre moj mlody takie dostal, bo tez swego czasu mial wypryski nie wiadomo od czego, tylko nie pamietam nazwy, ale chyba cos na \"B\", nie jestem pewna lepiej leczyc niz ma sie dzidzia meczyc, przynajmniej ja tak uwazam ;) u mojego pediatra stwierdzila ze na zyrtek jest za maly i przepisala inne, specjalne dla niemowlakow ;)

córka przyjmuje własnie zyrtec, ale poprawy brak :(

Gość olalalala
a byłaś z nią u alergologa? przecież to trzeba leczyć.Nieleczona alergia robi dużo szkody.Nie czekaj aż skończy 3 lata,jeszcze przy takiej silnej alergii jak piszesz.Na zyrtec to ona jest za mała.Dla maluchów jest np ketotifen i pewnie jeszcze wiele leków.Alergolog by wam na pewno pomógł

Gość olalalala
o kurcze,ale taki naprawdę specjalista dziecięcy ? wg mojego alergologa nie podaje się dzieciom zyrtecu,bo do końca nie wiadomo jakie efekty uboczne moze dać.To samo pisze zresztą na ulotce.Moje dziecko ma 3 lata i niby za małe na zyrtec.....

Gość olalalala
a to na pewno alergia tylko? może azs?

tak to był polecony specjalista dziecięcy.... tez mówił, że zyrtecu raczej nie daje sie małym dzieciom, chciał dac mi fenistil, ale w koncu przepisał zyrtec i tak więcej do niego nie pójde bo nie pracuje juz w mojej przychodni

azs, alergia, skaza - wszystko co mozliwe moja córka ma :(

nikt mojej małej nie potrafi pomóc, :( do tego dochodzi wzmozone napięcie mięśniowe, córka się denerwuje i drapie się po całym ciele, robia się rany i tak koło się zamyka

Gość olalalala
fenistil????????????? przecież to można przepisać na swędzenie,na komary a nie na alergię!!! Jak on był specjalista to ja zakonnica:)Znajdź innego lekarza który pomoże twojemu dziecku,bo sama jestem alergikiem i wiem,że nie ma nic gorszego.Ja jestem dorosła a to tylko dziecko.....I jak wiedział,że nie przepisuje się zyrtecu dzieciom to po jasną ch... to przepisał!!!

Gość olalalala
a smarujesz jej to czymś??

Gość olalalala
każdemu alergikowi da się pomóc.trzeba tylko trafić na odpowiedniego lekarza

tak, smaruję maścią cholesterolową i jakąś inna maścią z wit a, robiona w aptece, do tego krem balneum

a co do fenistilu to powiedziałm to samo: że trzeba zlikwidować przyczyny swędzenia,a nie objawy, to dał zyrtec

kąpię także w balneum, czasami w krochmalu, piorę ubrania w loveli

Gość olalalala
i nic po tym nie lepiej?? a nie kazała ci pediatra od czasu do czasu przesmarować to sterydami? Czasami korzyści ze sterydów przewyższają działania niepożądane.Nie mówię ,że często,ale przy bardzo dużym nasileniu........ a co do tych produktów to wstrzymaj się na razie ja myślę.Wg mojej pediatry alergików można karmić tylko mlekiem nawet 7-8 mcy.Jeśli ona tak źle reaguje na wszystko to nawet zwykła marchew może dodatkowo ją uczulić.Im starsze dziecko tym lepiej przyswaja

Gość olalalala
kurcze znajdź jakiegoś innego alergologa,bo tamten to chyba jakiś niedouczony albo nie chce mu się za państwowe pieniądze pracować