Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studnetka pedagogiki

Mamy! Zapytajcie swoje dzieci, o...

Polecane posty

Witam :) jestem studentka pedagogiki i pracuje nad tematem zycia w rodzinie. Drogie Mamy, czy mozecie zapytac swoje male pociechy "co to jest rodzina" oraz "co to jest malzenstwo"? Bardzo chcialabym dowiedziec sie, co nasze najmlodsze pociechy mysla na ten temat :) Z pewnoscia najmlodsze maluchy ujmą to w sposob komiczny, dlatego prosze o ile zapamietacie o wierne odtworzenie ich wypowiedzi :) Z gory serdecznie dziekuje za pomoc :)

Aha, i prosilabym o napisanie imienia Waszego dziecka i podanie ile ma lat :)

\"Rodzina to jest np: jak sie kocha dzieci\" \", \"a malzenstwo to jest tata, mama i slub\", tak powiedzial moj synek Oliwier, ktory ma 5 lat

rodzina- miłość, być razem i się kochać! mówię o siostrze, braciach mamie i tacie, ale rodzina to też babcia i ciocia a małżeństwo? nie wiem... ślub? zosia lat 6 i pół

Mój syn Szymek 6-latek powiedział że rodzina to jest tata,mama babcia dziadek itg.A małżeństwo to jest jak ktoś weżmie ślub żeby mieć taki papierek, który czasami wszystko może popsuć.Dzięki za to pytanie przynajmniej wiem co mój syn na ten temat myśli. POZDRAWIAM!

Gość mama Kacperkaaaaaaaaaaa
rodzina - to takie coś gdzie mama,tata i ja i moja myszka(maskotka) mieszkamy razem w domku. malzenstwo-to to ..... (długa cisza) Spytam się taty co to jest. Synek ma 4 lata

rodzina-to jestes Ty,to jest Twój brat,to jest Twoja siostra,to sa Twoi rodzice...i coś jeszcze? małżeństwo -to jest... jak np ktoś się ożeni to wtedy sa małżeństwem tak odpowiedział mój syn Szymek lat 7 i 9 mies