Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Landrynka86

Wyjazd za granice z chłopakiem...

Polecane posty

Gość Landrynka86

Witam Was forumowicze. Za pol roku planuje wyjazd z chlopakiem za granice do moich rodzicow. Mam jednak pewne obawy co do tego, iż On moze sie zmienic. Mam zle doswiadczenia poniewaz wyjechalam za granice z kolezanka, ktora zostala tam na stale a ja wrocilam i zmienila sie bardzo, przebywalam rowniez z Polakami zyjacymi na imigracji i wiem, ze niektorym ludziom "przewraca sie w glowie". Czy macie jakies doswiadczenia?? Chcialabym aby wypowiedzialy sie osoby, ktore wyjechaly ze swoimi polowkami za granice kraju. Dodam, iz jest to i moj i jego pierwszy powazny zwiazek(jestesmy ze soba ponad rok). Z gory dziekuje za odpowiedzi :)

Gość Landrynka86
Naprawde nie ma tutaj osob, ktore posiadaja jakiekolwiek doswiadczenie w tej kwestii??

Gość Landrynka86
No nie wierze. Nawet jak ktos nie ma chlopaka/dziewczyny to na pewno mial :), a wiem ze Polacy na imigracji tez siedza tutaj na forum :).

Gość Dobra...
choc u mnie troche bardziej zakrecona sytuacja. Poznalismy sie zagranica, bylismy tam dlugo razem, a teraz mamy zwiazek na odleglosc. Jak jedziecie tam razem, do tego bedziecie mieli w razie czego pomoc rodzicow, to powinno byc wszystko w porzadku!

Gość uji
samo zycie nikt ci nie da odpowiedzi moj facet jest taki sam jak byl a nawet lepszy bo nikogo innego tutaj nie mamy

ja znam pare osob które razem wyjechały za granice i jakos sie nie zmieniły:) wszystko zostajo po staremu mam tez kumpele której facet rok siedziała w szkocji uuczył sie pracował i jakw wrócił to tez było wzystko ok:D wiec sie nie martw wszystko bedzie ok bez paniki :D z reszta kazdy jest inny wiec nie ma reguły

Gość Dobra...
Jezeli to jest prawdziwe uczucie, to przetrwa tak czy inaczej ❤️

Gość batalia baxis
powiem..albo napisze tak:) ...napoczatku mojego pobytu za granica..bylo ok...mialam koleznaki i sobie nawzajem sobie pomagalysmy...ale potem jak juz kazda poznala faceta to na nic nie mialy czasu...jedna hajtla sie z niemcem (bo wpadla)...to od razu wielka pani...juz jej sie nie podobalo, ze inni na socjalu siedza...a sama jak tylko dowiedziala sie , ze w ciazy jest to od razu zrezygowala z pracy i w domu siedziala...jak sie z nia ostatni raz widzialam..to miala papiery o niemiecki paszport skladac...ale jej niemiecki byl na etapie ich anrufen...:) ..bog z nia....takze za granica jest roznie...

a wiec tak... wyjechalismy... plan - zarobic na mieszkanie i wesele i wrocic.... po paru miesiacach kiedy bylo mi tam zle ja wrocilam, on zostal bo dostal propozycje pracy podrozujac po calym swiecie.... mial przyjezdzac do mnie czesto, zarobic tam szybko i wrocic... efekt... czekalam na niego pol roku w kraju... a potem odszedl.... do kraju nie wrocil i chyba na stale juz nigdy nie wroci... ale moze Wam sie uda, szczerze tego zycze...

Gość Landrynka86
Dzieki za odpowiedzi ;-). Mam nadzieje, ze wszystko bedzie Ok :). Tyle tylko, ze moj facet starsznie lubi kobiety, nie chodzi o to, ze sie ugania, flirtuje itp, ale wiem, ze lubi :). To jest moja najwieksza obawa :P.

Gość Landrynka86
mniam_mniam szczerze wspolczuje.. :(

tak sie zdarza... nie kazdy ma na tyle silny chrakter zeby sie nie dac... niestety ale pieniadze bardzo ludzi zmieniaja... po nim sie nigdy tego nie spodziewalam a jednak... obys Ty nie musiala sie tak swoim mezczyzna rozczarowac....

Gość Landrynka86
Zobaczymy jak bedzie:). Moj chlopak tutaj w miare dobrze zarabia, jak dla niego to sporoo ma, wiec pieniadze nie powinny go zmienic. Obawiam sie pokus w postaci zenskiej :) poniewaz lecimy na Cypr i wiadomo, ze dziewczyny tam prowokuja ubiorem :)

Gość gość
Wyjechałam z chłopakiem za granicę bo nie chciałam widzieć go tylko 4 razy w roku. Mieszkam za granicą kilka miesięcy i nadal nie mam pracy wiele się zmieniło od wyjazdu ale na gorsze... Zanim wyjechaliśmy byliśmy bardzo szczęśliwi... Zostawiłam rodzinę znajomych wszystko dla niego by wyjechać bo chciałam coś zmienić w życiu. Żałuję że tak się zaangażowałam to wszystko potoczyło się zbyt szybko, za szybko. Nasza miłość nie miała czasu dojrzeć w tym wszystkim. Szczerze z serca radzę zostań w Polsce znajdź jakieś zajęcie i bądź szczęśliwa.

Gość gość
to zalezy gdzie jedziesz. ja znam tylko irlandie, bo tutaj mieszkam 5 lat. Dla mnie jest wspaniale, leee.... lepiej niz w Polsce. Stac mnie na wczasy zagraniczne 2 razy do roku, odkladam pieniadze, skonczylam studia, zaczynam drugie. Masa mozliwosci, rozne narodowosci. Nie ma duzo Arabow jak w Anglii np. Dublin jest spoko. Jak dla mnie mala miescinka ale spoko:) A i zycie tutaj mnie zmienilo.... na lepsze. Zyje mi sie latwiej, rozwijam sie, mam co jesc , nie martwie sie az tak bardzo o jutro. Niestety nawet i w Dublinie ceny za mieszkania poszly baaaaardzo w gore ( pokoj w centrum 600euro minimum , konkurencja na rynku pracy powodzenia