Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A g A 16

Jak nauczyć szczeniaka żeby załatwiał się do kuwety?

Polecane posty

Gość A g A 16

On leje i załatwia się gdzie popadnie:(

jak mój był malutki to też chciałam go nauczyć do kuwety (bo akurat miałam go zimą)...bał się tej kuwety....nauczył się robić na gazetę..

no oczywiście że taraz robi na dworze...ale jak był szczeniaczkiem to robił w domu zimą...bałam się że się rozchoruje w mrozy...to jest York więc wyobraź sobie jaki był malutki...

Gość kwadratowe jadro
o ja glupia :D moglam mojego 40 kilowego szczeniaczka nauczyc lac do kuwety 😭

mój szczeniak ważył 80 deko....tylko pierwszą zimą załatwiał się w domu...

Gość A g A 16
Ja wychodzę z nim na dwór, ale on tam przeważnie się nie załatwia. Załatwia się średnio co godzinę. Najgorzej jest jak wychodzę do szkoły, jak nie ma mnie 6, 7 godzin. Jak wrócę to całe mieszkanie zaszczane i zasrane:( Dlatego chce żeby załatwiał się do kuwety.

nie wiem jak u Ciebie z metrażem, ale ja wykladałam cale mieszkanie gazetami, a te miejsca, które sobie pies szczególnie upodobal, to podwójna warstwą. trochę roboty, ale za to sprzatanie raz dwa, a pies nauczyl sie w moment, że w domu siku i kaku nie robimy :)

meaa, nie chrzań... Jak Cie proszę. Cała rodzina na baczność bo pies przyszedł. Pewnie, nie wolno zostawiać, trzeba go przyzwyczajać, ze w domu ktoś jest 24 na dobę, to potem wyjdź na zakupy a sąsiedzi oszaleją bo takie będzie wycie za drzwiami. może juz lepiej się nie odzywaj.

ja mojemu położyłam gazetę koło szafy w przedpokoju..pod tą gazetę położyłam gumową wycieraczkę żeby nie przemakało...i tylko tam chodził...

nie chrzanię tylko taka jest prawda. małe dziecko też będziesz zostawiać na 7 godzin same? też ci zasra całe mieszkanie :o szczerniaka trzeba przyzwyczajać powoli, stopniowo, najpierw pare minut, potem godzinka, dwie.... i tak dalej jak ktoś nie ma warunków to niech sobie rybki kupi

no oczywiście że szczeniak musi sam zostawać w domu na kilka godzin...musi się uczyć że niekiedy zostaje sam.. DKNY---> Masz całkowitą rację

i napewno jest wtedy bardzo szcześliwy beznadziejni jesteście pomyliłam się, nawet rybek nie powinniście mieć :o

jak ty możesz porównywać psa do dziecka :O...bezsensu :O

tak właśnie, idąc twoim yntelygentnym tokiem, rozumowania, dziecko to nawet na 10h będę zostawiala same, zadowolona?

a skąd mam wiedzieć czy był szczęśliwy czy nie...nic mi nie mówił :O..za to teraz gdy nawet zostaje pół dnia sam jest grzeczny,spokojnie sobie śpi,nie szczeka ani nie wariuje...

Gość A g A 16
Koleżanka mi mówiła żebym go rano nie karmiła i nie dawała pić. Dopiero jak ze szkoły wrócę żeby go karmić i pić mu dać. Ona tak ze swoim robiła i prawie jej nie lał i kupy nie robił, jak jej w domu nie było.

czytać nie umiesz czy co?...przecież piszemy że tak robiłyśmy jak piesek był malutki a nie teraz...

koleżanki może lepiej nie słuchaj co? bo bzdury takie gada, że sie słuchac nie chce.

Gość kwadratowe jadro
A g A 16...jeszcze go odwodnij przed wyjsciem :D:D

Gość york to taka
przerośnieta świnka morska tylko jezscze głupsze

Gość dobrze ci radzą
a sprzątacie kupy psie Miłośnicy Zwierząt?

Gość A g A 16
Ja mam labladora, podobno to mądre psy, ale mojego nie da sie oduczyć załatwiania gdzie popadnie.

Oddziel jakieś miejsce dla niego w mieszkaniu jak Cie nie ma. Nie zostawiaj go w całym, żeby załatwiał się wszędzie. Sam nauczy się z czasem załatwiać na dworzu. Niestety trzeba to przejść.