Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barwa natura

czy to dobry pomysl zeby jesc na sniadanie ryz lub kasze?

Polecane posty

Gość barwa natura

np. ryz na slodko czy jakas kasze? cale zyce jem na sniadanie kanapki, czasem jakas zupa mleczna. moja kolezanka natomiast jak sie ostatnio dowiedzialam je takie rzeczy, ktore ja zazwyczaj jem na obiad. co o tmy myslicie?

Gość aaa-nka
Zawsze można eksperymentować i samemu ocenić czy to nam odpowiada. Ja bardzo lubię różne kasze na gęsto są to: jęczmienna, gryczana, jaglana, kukurydziana, ryż naturalny - gotuję wieczorem z 1 łyżeczką masła i solą, a rano odgrzewam i posypuję żółtym serem, do tego pomidor, ogórek kiszony lub rzodkiewka - pyszne i zdrowe! Wcześniej można wypić ciepłą wodę z cytryną i miodem, lub sok pomidorowy lub marchewkowy (jednodniowy) ze sokowirówki (zrobić wieczorem) - nie podgrzewać można dolać trochę gorącej wody.

Gość Jak jesteś chińczykiem
to jest to bardzo dobry pomysł. ;)

Każda kasza zawsze będzie zdrowsza od chleba, szczególnie jak ktoś ma problemy z żołądkiem.

Gość barwa natura
pytam powaznie, bo wczesniej jakos nie przyszlo mi do glowy zeby tak jesc. kto z was tak je i ma jakies doswiadczenia z tym zwiazane? :P

ryz i kasza to weglowodany ktore nasz organizm trawi w ciagu opkolo 2-3 godzin dlatego szybko jestesmy po tym glodni rano najlepiej jesc potrawy wysokobialkowe bo bialka organizm trawi okolo 6 godzin wiec dluzej czujemy sie syci :) ale jak nie zalezy Ci na tym zeby nie zglodniec szybko to ryz czy kasza rowniez moga byc na sniadanie :)