Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagrożona

jest ktoś, kto zna sie na prawie pracy???plissss

Polecane posty

Gość
a o co lata? mogę zapytać mamy :P

Gość a o co chodzi

Gość WORDDDDDDDD
fajnie by było gdybyś napisała o co chodzi.

Gość zagrożona
czy to prawda, że urzędnikowi na stałej umowie można wręczyc wypowiedzenie dopiero pod koniec miesiąca i trwa 3 miesiące?

Gość WORDDDDDDDD
wręczyc można kiedy się chce ale obowiązuje od 1 następnego miiesiąca

Gość zagrożona
napewno? jestem na urlopie, w tym roku w pracy bede tylko przez te 2 robocze dni miedzy swietami a sylwkiem. Moze mi dac z dniem 1 stycznia i ostatniego marca koniec? dzieki że zareagowalo tyle osób 🌻

Gość zagrożona
czy jesli to redukcja etatu, powinnam sie domagac odszkodowania odprawy coś takiego? zaznaczam, że pracodawca proponyje mi prace ale w podleglej jednostce, na zupełnie innej, mniej płatnym stanowisku. Czy może dać z powrotem minimalną? taka mialam w urzędzie kilka lat temu, gdy zaczynałam

Gość zagrożona
nie ma Was? :(

Gość zomb
ano nie ma znawców

nie wiem ale wydaje mi się że taki odprawy to dotyczą zwolnień grupowych tylko twój etat jest redukowany?

Gość zagrożona
tylko :(

Gość zagrożona
:((

to raczej nie masz co liczyć na odszkodowanie (ale mogę sie mylić) natomiast jak zostanie rozwiązany stosunek pracy to w tej jednostce, na zupełnie innym , mniej płatnym stanowisku możesz dostać płacę minimalną - bo to nowy stosunek pracy

Gość zagrożona
to fatalnie zastanawiam sie, czy lepiej poprosic o jeszcze kilka dni urlopu aby w tym miesiacu juz nie dostac wypowiedzenia? albo np. poprosic aby nie było to zwolnienie a przeniesienie za porozumieniem stron czy cus takiego, zebu sie wcale nie pokazywac w urzedzie pracy itd. ?

pracodawca nie ma obowiązku udzielenia ci urlopu w żądanym przez ciebie czasie (chyba że masz jeszcze dni do wykorzystania i możesz je wziąć na żądanie) a do czego ci urząd pracy?

Gość zagrożona
nie wiem, ale spodziewam sie, że beda mi kazali zarejetrowac sie w urzedzie pracy jako bezrobotna i dopiero ze skierowaniem do nowego miejsca, jeśli to nie bedzie, jak mi zalezy - przeniesienie słuzbowe, nie wiem czy tak można? ani razu nie wykorzystałam na żądanie odkąd tam pracuje, zawsze mialam dużo zaległego urlopu i teraz tez mam jeszcze ze 2 tygodnie

jak nie chcesz wylecieć teraz to weź te dni na żądanie i już - zawsze może to być ważna przyczyna rodzinna a jeśli mają cię gdzieś indziej zaraz zatrudnić to po cholerę urząd pracy? to ma być staż czy skierowanie z UP?

Gość zagrożona
acha, to dobrze, ale dostane tu normalnie świadectwo pracy? moze to nie musi byc wypowiedzenie skoro zgodze sie tam podjąć prace na gorszych warunkach... moze nie musi byc tych 3 miesiecy?

mam wrażenie że nie wiesz co to okres wypowiedzenia - przecież przez te 3 m-ce normalnie pracujesz i dostajesz taką kasę jak do tej pory a nie jesteś zawieszona w kosmosie bez kasy to korzystne rozwiązanie mimo wszystko

Gość zagrożona
wiem, wiem ale to takie nieprzyjemne byc w okresie wypowiedzenia, dotad to ja wypowiadałam pracodawcy ;/

Gość zagrożona
musze już zmykac na ostatni autobus, moze jeszcze pogadamy innym razem bardzdzoo dziękuję za cierpliwość do9branoc