Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basieńka

jak często dziecko powinno robic kupkę?

Polecane posty

Jak często dziecko powinno robić kupki w 2 miesiącu życia?? wydaje mi sie ze mja córka robi ich za mało, bo od 4 dni tylko 2 albo 1 dziennie i martwie sie. Dodam ze karmie cały czas piersią

Gość nie skarbie
to TY masz dziecko! i nie wiesz?????????????:O

no własnie spodziewalam sie takiego komentarza... ech ci ludzie... mam problem bo cały czas mała robiła własciwie w każdą pieluszkę a teraz tylko raz albo dwa na dzień i tak jest od 3 dni wiec sie martwie, połozna mówila ze czasem sie zdarza ze nawet moze nie robic przez 3 dni, ale chce sie zapytać innych mam czy tez tak sie zdarzyło ich dzieciom

mój synek w drugim miesiacy miałm problem kupka raz dzienie była sukcesem (karmie butla ) teraz dajem mu stopniowo kaszki i kupki sa nawet 3 na dzien ale to zależy od dzieci z tego co wiem dzieci czesto po upływie miesica mają problem z kukami ale radze zapytac sie pediatry dodam ze przez miesiac karmiałm piersia i co karmienire kupka

mi pediatra powiedziala, ze norma jest od 1 tygodniowo do 10... Pytalam, bo mialam wrecz odwrotny problem, co zjadla to kupa.

dzieki myszka83, u swojej córki nie widze zadnych dolegliwości i apetycik tez jej dopisuje, wiec nie powinno byc powodów do zmartwien, ale jednak sie denerwuje i chce zasięgną opini innych matek

rozumiem ja tez panikowam i co wizyta położnej pytalm bo bałam sie a ona dzieci takie sa i nic sie nie da poradzic jedno robi 5 na dzien inny moze przez 3 dni nic i poradziła mi jak nie zrobi 2 dni kupki do pól czopka glicerynowego dla dzieci

chyba jutro zajrzę do przychodni, chociaż byłam w czwartek na szczepieniu i wszystko było dobrze i po tej szczepionce tak sie zmieniło, ale chyba szczepionka nie jest tego powodem???

Gość jesli karmisz piersia
i wylacznie piersia, to kupa moze byc raz na kilka (nawet kilkanascie) dni - to znaczy, ze pokarm jest prawie calkowicie wchlaniany przez organizm dziecka. nie ma powodu do niepokoju, pod warunkiem, ze kupa nie jest b. twarda i maluch nie ma problemu z jej zrobieniem. moze tak byc az do momentu, kiedy zacznie sie wprowadzac inne produkty do diety malucha.

Gość baderka
A moja córeczka (karmiona piersią) w zasadzie od początku swojego życia (poza pobytem w szpitalu po porodzie) do mniej więcej 4 miesiąca robiła jedną kupkę na 7 a nawet 10 dni. A że nia miała żadnych dolegliwości typu ból brzuszka czy zaparcia, lekarz stwierdził, że wszystko jest ok i taka jej uroda.

Gość baderka
Teraz gdy wcina już inne rzeczy typu zupki i kaszki robi jedną kupkę dziennie.

O właśnie - jeśli karmisz piersią nie przejmuj się.Moja córcia ma teraz 7 lat i też tak miałam - robiła raz na tydzień i już. Biegałam po lekarzach jak głupia jakaś i żaden nic nie powiedział, a moja mama uparcie wmawiała mi , że MUSI robić codziennie czyli coś jest nie tak i powinna dostać butelkę .Jeśli nie ma zaparć /bardzo twarda / to wszystko jest dobrze i karm ją jak najdłużej .