Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jryjry

szczenięta goldeny do wzięcia za darmo!

Polecane posty

Gość jryjry

zainteresowanym wyślę maila

Gość bardzo w to watpieeee
🖐️;)

Gość jryjry
Ja też nie wiem o co chodzi, ale dostałam maila od osoby zaufanej że szczenięta są do uśpienia jeśli nie znajdą opiekunów. W mailu mam wszystkie potrzebne dane i zdjęcia. Szczenięta są w Austrii (dlatego to o uśpieniu jest bardziej prawdopodobne niż gdyby dotyczyło polskich) ale ktoś je może dowieźć do Polski dla chętnego.

tez dostalam takiego meila (swiat jest maly) i identycznego kilka miesiecy wczesniej

Gość jryjry
ten z tymi szczeniętami, wyglądającymi zdrowo i rasowo? no to może dałam się zrobić w jajo a to z powodu maila od kogoś kogo znam

Gość szkoda bo pare dni temu
moj znajomy kupil takiego za 600 zl. tez durnota zeby kupowac takiego psa jak jest tyle DARMOWYCH psow! a i tak nie maja kasy to sie jeszcze wykosztowali na psa. nioby dla dziecka zeby w rehabilitacji pomagac. ale kazdy inny łagodny piesek (DARMOWY) pomoglby dziecku. a taki rasowy duzy w bloku chyba nie za bardzo. do tego duzo je, a oni nie maja kasy! i chyba rasowe sa wrazliwsze, jak zachoruje to co? skad kasa na leczenie? boze ludzie sa tacy bezmyslni. pozniej pies wyladuje na ulicy. albo w najlepszym przypadku w wieku paru lar jak sie do nich przyzwyczai zostanie odsprzedany lub onnany komus innemu.

Gość pissssssss
nie maja kasy na jedzenie dla psa i kupili goldena? brawo!

Gość adjflaf
mi kiedys rodzice kupili goldena za 850 z czeskiej hodowli.. troche to drogo.. no ale tak chcieli. ja najchetniej bym zabrała pieska ze schroniska ale to był mądry, wspaniały pies..

Gość gjjgj
Nooo... to niezupełnie tak jest. Właśnie pieski z nieznanym pochodzeniem częściej cierpią na choroby wrodzone niż te rodowodowe, po przebadanych, znanych rodzicach, starannie odchowane, bo chciane. Warto pomóc niechcianemu pieskowi, jednak jeśli potrzebuje się psa do konkretnych zadań jak na przykład terapia dla dziecka, to ten pies musi być pewniakiem: zdrowy, o wzorcowej psychice. Te cechy gwarantuje rodowód. Jeśli zaś nie ma się pieniędzy na sprawdzonego psa, nie powinno się brać żadnego, bo to zawsze wydatek, tym pewniejszy jeśli nie wiemy skąd jest pies, po jakich rodzicach, co odziedziczył.

Gość adjflaf
mój piesek był po rodzicach championach, jednak bez rodowodu, bo to byl z 2 miotu... a jednak był chory. miał padaczkę, na szczescie rzadko miał ataki i krótko trwały.

Gość gjjgj
poprzedniczko, albo zmyślasz, albo tobie ktoś nazmyślał już od dawna wszystkie psy w miocie dostają metryki, a kiedyś dostawało tylko sześć czy osiem piesków, więc tak czy siak dwa się załapywały (i parę kolejnych) a padaczka nie wybiera, miewają je psy bez względu na to czy są rasowe czy nie, tyle że... w Polsce o kundelki mniej się zwykle dba więc przeżywalność tych chorych jest mniejsza

a dlaczego nie miał rodowodu skoro po championach był? każde szczenię po rodowodowych rodzicach dostaje metryczkę,którą potem zamienia się na rodowód i nie ma znaczenia czy był to miot pierwszy czy drugi!

Gość oooooooooooooooooooooooooooo
nie moge czytac tych durnot. pies byl po championach ale bez rodowodu bo..coś tam \"rodowodowy\" za 600 zl a co do pani ktora tak uwaza ze jej zajomi sa bezmyslni bo kupili psa za 600zl ... a co ciebie to obchodzi, ich kasa to wydają. zazdroscisz im? ze ciebie moze nie stac na psa to znaczy ze oni maja dziecku wziac kundla ze schroniska? wzielłas pod uwage ze moze komus sie podobaja goldeny, ze dziecko mialo takie marzenie?? sama jestes bezmysla bo nie potrafisz wyjsc poza swoje ograniczone wielce myslenie

Gość hfj
no oczywiście że pies może być po championach i nie mieć rodowodu...sami się doinformujcie...

owszem,jest opcja że po chempionach i bez rodowodu ale tylko w jednym przypadku!!właścicielka suki nie zarejstrowała hodowli.....ale wtedy i pierwszy miot nie miałby rodowodu!! ale nikt rozsądny kto jeździ z suką na wystawy i stara się o tytuły nie pozwoli sobie na coś takiego

Gość ja bym moze wziela
to wyslij mi tego maila oki? empiria-1987@o2.pl