Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawionawaszaopinia

zagadka einsteina- co o niej sadzice?

Polecane posty

zagadka einsteina...wlasnie jak to z nia jest? dzisiaj z ciekawosci rozwiazalam ja, zajelo mi to okolo 10-15 min, notowalam sobie na kartce. Podobno 98% ludzi nie jest w stanie jej rozwiazac. Nie chce mi sie w to wierzyc.....a co Wy o tym myslicie? 5 ludzi zamieszkuje 5 domów w 5 różnych kolorach. Wszyscy palą papierosy 5 różnych marek i piją 5 różnych napojów. Hodują zwierzęta 5 różnych gatunków. Pytanie: Kto hoduje rybki? · Norweg zamieszkuje pierwszy dom, · Anglik mieszka w czerwonym domu, · Zielony dom znajduje się po lewej stronie domu białego, · Duńczyk pija herbatkę, · Palacz Rothmansów mieszka obok hodowcy kotów, · Mieszkaniec żółtego domu pali Dunhille, · Niemiec pali Marlboro, · Mieszkaniec środkowego domu pija mleko, · Palacz Rothmansów ma sąsiada, który pija wodę, · Palacz Pall Malli hoduje ptaki, · Szwed hoduje psy, · Norweg mieszka obok niebieskiego domu, · Hodowca koni mieszka obok żółtego domu, · Palacz Philip Morris pija piwo, · W zielonym domu pija się kawę.

ze jak??? co to za kretynski post???

pytalam powaznie, wypowiedzcie sie co o niej sadzice, czy ja rozwiazywaliscie i z jakim skutkiem.....ile wam to zajelo itd

Gość vvvvv
troche zajęło, trzeba to sobie rozrysować w postaci kratek i jest łatwiej

a ile ci to zajelo? mi jakies 10-15 minut, zastanawiam sie czy to malo czy tez duzo.... no i co myslicie o tych rzekomych 98%??

up

Gość też z rozrysowaniem
mi to wyszło w 20 min te 98% to może w tamtych czasach :o ale teraz chyba nie

co rozumiesz przez okreslenie w tamtych czasach? einstein urodzil sie w 1879, podobno jako dziecko wymyslil ta zagadne, czy to mozliwe ze kiedys ludzie byli az tak glupi? przeicez to nie bylo tak dawno temu.........

Gość robiłam to kilka
lat temu. Łatwe, ale z rozpisywaniem. Nie wierzę, że ktoś tego nie jest w stanie rozwiązać:O

Gość też z rozrysowaniem
przez te +/- 100lat wiedza poszła bardzo do przodu , w szkołach teraz się uczy dużo wiecej niż kiedyś , ułatwia to pojmowanie faktów ,poza tym w tamtych czasach szkolnictwo nie było tak powszechne ,już nie mówiąc o wyższym itp

Gość głupoty gadacie
2% ludzkości jest w stanie rozwiązać tę zagadkę W PAMIĘCI. Z rozpisywaniem na kartce jest w stanie to zrobić każdy i podobnie było 100 lat temu.

ja ją rozwiązałam na kartce troszke czasu mi to zajęło, ale moze dlatego ze było to juz po północy i bardzo bylam zmęczona całym dniem... no ale ok 30minut i rozwiazałam... jestem pewna ze w pamięci bym sobie nie poradziła z tym zadaniem... bo z reguły lubie wszystko rozpisywac dokladnie i widziec na papierze... jestem pewna ze nie wszyscy ludzie są w stanie rozwiązac tę zagadke nawet poprzez rozpisywanie... poprostu wkurzyłoby sie po pierwszych 10 minutach i ją zostawiło... ja sama wczoraj bylam juz taka senna i chcialam ją odłozyc i dzis sie wziąśc za to no ale nie dawało mi to spokoju i nie mogłam usnąć więc wstałam i ją rozwiązałam... tylko teraz zastanawiam się czy dobrze ją rozwiązałam:P

ja nie jestem jej w stanie przeczytać a co dopiero rozwiązać. Teraz rozwiązła się zagadka teorii względnosci. Chodziły słuchy że wymysliła ją jego żona, i to by się zgadzało jeśli tą zagadkę wymyślił Einstein Albert

Gość *ivinka*
a jaka jest prawidlowa odpowiedz?

Gość aaaaaaaaaa11111

Gość rozwiązałam
PIERWSZY DOM: ŻÓŁTY, MIESZKA W NIM NORWEG I PALI DUNHILLE, HODUJE KOTY I PIJA WODĘ drugi dom: niebieski, mieszka w nim duńczyk, który pali rothmansy, hoduje konie i pija herbatkę TRZECI DOM: CZERWONY, MIESZKA W NIM ANGLIK, KTÓRY PALI PALLMALLE, HODUJE PTAKI I PIJA MLEKO czwarty dom: zielony, mieszka w nim niemiec palący marlboro, hodujacy rybki i pijacy kawę PIĄTY DOM: BIAŁY, ZAMIESZUJE GO SZWED, KTÓRY PALI PHILIP MORRIS, HODUJE PSY I PIJE PIWO odpowiedź na zagadke - rybki hoduje niemiec oczywiscie ;)

Gość Chudy xD
Rozwiązałem zagadkę :D Oczywiście zajęło mi to niecałe 45min :) Odpowiedzieć :rybki choduje Niemiec oczywiście

Gość ijabuba
A mnie najbardzije podoba sie Anglik pijacy mleko , nie herbatke i Niemiec bez swojego piwka :))))

Gość myslimy ze nie wymyslil
jej Einstein

Gość to typowa schematyczna zagadka
i też nie wierzę, że wymyślił ją Einstein ani że tylko niewielka część ludzkości jest w stanie ją rozwiązać. Jeśli poszukasz w googlach znajdziesz mnóstwo zagadek opartych na tym schemacie i - zaskoczenie - im dłużej je rozwiązujesz tym szybciej Ci to wychodzi. Tu nie chodzi o żaden potencjał intelektualny tylko po prostu o wyuczenie się schematu.

Gość ktos chcial zeby byla
wieksza satysfakcja po rozwiazaniu :D nie ma to jak swiadomosc, ze rozwiazalo sie zagadke, ktora rozwiazuje tylko niewielki odsetek ludzi ;)