Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patunia22***

czy mozna jakoś pozbyc sie pękających naczynek z nóg bo chyba cos takiego mam

Polecane posty

Gość patunia22***

mam na nogach takie małe czerwone żyłeczki i chyba to jest właśnie pękające naczynka czy można jakoś temu zapobiec i zlikwidować te co już powstały

Gość mam dokladnie to samo
mam popekane naczynka na nogach - glownie na lydkach. Te ktore juz powstaly nie da sie zlikwidowac domowymi sposobami - mozesz ewentualnie sprawic ze bede mniej widoczne i przede wszystkim zapobiegac nowym. Ale jak chcesz je koniecznie usunac to mozesz poddac sie takiemu zabiegowi co ja - nazywa sie to skleroterapia (nie jestem pewna czy to dokladnie tak to sie nazywa) albo jesli sa to pojedyncze naczynka ot pozamykac je laserem. zabieg troszke piecze ale jest do wytrzymania. Powoduje kontrolowane zapalenie zyly ktore w rezultacie prowadzi do zamkniecia sie tej zyly. ja robilam ten zabieg w lodzi na matejki - na obie nogi (lydki i uda) kosztowalo mnie to 400 zl. Ale na calkowite efekty trzeba jeszcze troszke poczekac

Gość patunia22***
a co zrobić żeby były mniej widoczne i jak zapobiec nowym bo na ten zabieg to mnie niestety nie stać a przynajmniej na razie tak samo nie wiem dlaczego ale często bolą mnie nogi od kolan w dół i tez nie wiem jak temu zapobiec