Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wasze ulubionee

Jakie sałatki na sylwestra?dobre i nie drogie

Polecane posty

Gość wasze ulubionee

najchetniej bez mięsa:)

Gość LILLY-5
oooo tez jestem tym tematem zainteresowana. chociaz dla mnie moga byc i z miesem ;-)))

Gość wasze ulubionee
normalnie:o nie jem miesa:)

Gość wasze ulubionee
e tam nie gadaj:) jedzenie miecha nie lezy w mojej naturze i juz! ja pytam o salatki a nie o wywody dot. ni jedzenia mesa :o

Gość najlepsza sałatka owocowa
pomarańcze, kiwi, banany, jabłka, brzoskwinie, ananasy...

Składniki: kukurydza, fasola biała i czerwona, groszek (z puszek), brokuły mrożone lub świeże, majonez sojowy, sól, pieprz Jak przyrządzić? Brokuły gotujemy. Studzimy. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy. Gotowe. Czas przygotowania: Brokuły muszą wystygnąć. nie jadłam takiej.

Gość wasze ulubionee
a umiem ale nie dla ciebie:P

Składniki: - 2 woreczki ryżu ugotowanego, - 60-70 dkg pieczarek, - 1 kukurydza w puszce, - 5 jajek ugotowanych na twardo, - 3-4 ząbki czosnku, - majonez Winiary, - sól, pieprz do smaku, - 1 cebulka. Jak przyrządzić? Surowe pieczarki zetrzeć na tarce (grube oczka)i usmażyć na odrobinie oleju z cebulką pokrojoną w kostkę, tak aby odparował sok pieczarkowy i ostudzić. Wyłożyć pieczarki do zimnego ryżu wraz z kukurydzą, pokrojone w kostkę jajka i przeciśnięty czosnek. Posolić, popieprzyć do smaku i wymieszać z majonezem. Jeżeli ktoś lubi czosnek można dodać go więcej, według własnej woli.

brokuł... lekko obgotować - można też tylko sparzyć ser feta pokroić w kostkę płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni zrobić sos winegret i zalać i wymieszać... paluszki lizać i ... bez mięska smacznego

aha... brokuł kroimy oczywiście... i jeśli go drobno kroimy, to ser feta tez drobno, jeśli grubiej, to ser też... grubiej :D

mam tez fajny i w miarę tani przepis na sałatkę z mięchem: 2 x zupka chińska z makaronem (kurczakowa, chińska, czy jakaś tam) ogórek zielony kapusta pekińska udko kurczaka wędzonego ( można zastąpić gotowana piersia lub jakąś dowolna szynka) majonez wykonanie: makaron na dno kruszymy, posypujemy przyprawami z zupki (tłuszcz wyrzucamy - jest zbędny) na to ogórek w kostkę, pekinkę drobno, kurczak w kostkę i majonez sałatka musi troszkę postać.. ja już nie przyprawiam dodatkowo smacznego

mam jeszcze fajna z paluszkami krabowymi - jak ktoś lubi: opakowanie (małe) paluszków krabowych 1 czerwona papryka 4 sztuki ogórków konserwowych Por cała biała część i ciut zielonej majonez pokroić, wymieszać, ewentualnie przyprawić smacznego :D

Gość LILLY-5
kurcze ta brokulowa brzmi fajnie. ja uwielbiam salatki z czosnkiem ale na sylwestra to chyba nie bardzo pasuje mi taką zrobic bo skonczy sie na tym ze tylko ja ją bede jesc ;-))

lily ja tez kocham czosnek... :P ale... na właśnie... nie każdy lubi wtych akurat nie ma czosnku a dostałam je od kolezanek i sama wypróbowałam na kilku imprezach a brokułową uwielbiam

znam, znam.... ale tez nie lubię.... i za polską czcionką tez nie przepadam, chociaż w tym wypadku staram się pilnować :D

dobrze, mam nadzieje, że przepisy się przydadzą i ktoś z nich skorzysta życzę smacznego i dobrej nocki aha no i Szczęśliwego Nowego Roku do zobaczenia w przyszłym 2008

___________________________________ ...sałatka indyjska...(dla mnie nie jest dobra, ale przepis mogę podać, jakby ktoś nie znał) składniki: cztery średniej wielkości ziemniaki dymka lub szalotka ok 8 dag różyczek brokułów mango sól, pieprz sos: 150 ml naturalnego jogurtu, szczypta: imbiru, kolendry, kminku ___________________________________ sałatka II sześć dużych ziemniaków dwa duże pomidory dojrzałe awokado cebula strąk żółtej papryki zielona ostra papryka łyżka oliwy sok z cytryny ząbe czosnku kolendra/pietruszka sól, pieprz

wszystkie moje ulubione sałatki są z ryżem i niestety z mięsem ( mięso z kraba, tuńczyk, małże, krewetki, kalmary...), więc przepisu nie podałam ale często jem też taką - składniki: ryż różyczki brokułów ziarna kukurydzy czerwona papryka żóta papryka jajko czerwona lub biała cebula ( mało) mięso z kraba (ale można pominąć) może być starty na drobno żółty, łagodny ser np. mozarella , lecz nie musi sól, zielony pieprz, bazylia, suszony koper trochę soku z cytryny, łyżka majonezu + jogurt naturalny, lub zamiast tych dwóch składników sosu - śmietana, oliwa z oliwek