Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszystko o

Jak zasypiaja Wasze niemowlęta?? Mam corke 4,5 m-ca doradzcie.

Polecane posty

BYlo tak ... mala jak miala 1 m-ac to zasypiala ok 22, w nocy jednym ciagiem spala 6 h... potem jadla zasypiala jadla zasypiala i tak czasami do 11. Potem jak skonczyla rowno 3 m-ce spala juz 8-a nawet 10!. jednym ciagiem!. Jednak od 2 tygodni wybudza sie bardzo czesto.. czesciej niz jak byla noworodkiem... bo wtedy miala gora 4 karmienia.. a teraz nawet zdarza sie ze 6:(.. DODAM, ZE KARMIE TYLKO PIERSIA... zastanawiam sie, czy moze czas ja dokarmiac...bo w tym wieku sie powinno... moze ona rzeczywiscie jest glodna. A teraz pytanie z innej beczki... jak wy usypialyscie dzieci... czy obylo sie bez bujania wozkiem.. noszenia na recach.. itd itp:O Czy wasze dzieci same zasypialy.. czy potrzebowaly waszej obecnosci...

Gość uppuuuuuuuuuuppu

Gość avria
witaj Moja corka miala podobnie, im starsza tym gorzej spala, tez karmilam tylko piersia. Lekarka powiedziala mi, ze to normalne i dzieci piersiowe moga tak miec np podczas skokow wzrostu itp. Nie dokarmiaj Malej, wytrzymaj. U nas sie wszystko unormowalo, choc dosc dlugo to trwalo. Moja corcia zasypia przy piersi, w wyjatkowych sytuacjach tata ja musi dokolysac. Wytrwalosci i cierpliwosci Ci zycze!

A jak z masą małej? jeśli przybiera prawidłowo to nie dokarmiaj- bo problem nie tkwi w tym,ze jest głodna tylko w tym,ze rośnie i potrzebuje więcej kontaktu z Tobą, bo ma więcej przeżyć w ciągu dnia. A może to skok wzrostowy i niedługo się wszystko unormuje.

Ja swojego synka karmiłam do 6 m-ca wyłącznie piersią i różnie to bywało. Jak miał 4 m-ce zaczął przesypiać całe noce, a potem znowu się budził, czasem 2 razy. Ale to była raczej potrzeba przytulenia się niż głód. Ogólnie rzecz biorąc to raz potrzebował częściej raz rzadziej, miał różne okresy, ok. 5 m-ca się zrobił z niego pulpecik, a potem z tego wyrósł - i nie dokarmiałam ani razu przez te pół roku. Musisz przetrzymać, wszystko się unormuje, na piersi tak jest. Mój mały się czasami co godzinę domagał :-S A zasypiał głównie przy piersi.