Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę się wpieniłam

Ginekolog miał prawo skomentować brak owłosienia łonowego?

Polecane posty

Gość trochę się wpieniłam

Jak Wasz ginekolog zareagował gdy zobaczył, że jesteś tam zupełnie wygolona? Zawsze mi się wydawało, że lekarze nie zwracają uwagi na tego typu rzeczy, ale ostatnio byłam u ginekologa i on palnął mi wykład o tym, że owłosienie łonowe chroni przed bakteriami itp. Poczułam się nieswojo. Miał prawo coś takiego powiedzieć? Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że miał rację, ale to w końcu moja prywatna sprawa. Jak powinnam się zachować?

Gość slsl
wiesz .oni sa czasem upierdliwi lubia sobie pogadac nie przejmuj sie

Gość allalallala
Miał takie samo prawo jak internista widzący cię na mrozie bez rękawiczek albo w mini. Jedno i drugie (całkowite golenie się) jest NIEZDROWE. Tyle. Lekarz ma prawo a nawet obowiązek wypowiedzieć się na ten temat.

teoretycznie miał prawo - bo potem on naprawia skutki jego braku czyli ew. infekcje :D w końcu to lekarz od cipy więc patrzy na całokształt i doradza :D a co z tym zrobisz twoja sprawa :D

Gość sonjia
ja tam nie usuwam owłosienia łonowego wiec nie mam problemu z komentarzami

Gość katia_27
a w moim miescie jest tak cholernie przystojny ginekolog ze babki do niego stroja sie jak na wesele:) ja bym wstydzila sie isc do lekarza z takim buszem :)

Gość Vanessssa
Mi też kiedyś zwrócił uwagę :P ale to taki żartowniś więc średnio mnie to dotknęło. Pytał czy teraz taka moda :D

Gość jestem mloda dziewczyna
gole pachwiny, pupe:P a tutaj po prostu utzrymuje "w krotkosci" zeby nie przeszkadzaly. Czy to moze razic?

Gość Kanikułka
Heh moja nic mi nie mówi na tą łysinę, ale tak dziwnie patrzy :P Wsumie to nie wobrażam sobie mieć nie ogoloną... :)

Gość kryha
ja nie podcinam ani nie gole włosów koło pipki w końcu po coś one tam są

Gość uważam że miał prawo
skomentować. I to jest włąśnie takie społeczeństwo. Jak lekarz zignoruje to czy tamto to wtedy tekst że konował i nie interesuje się pacjentem. A jak coś dostrzeże wbrew zdrowiu to się burzycie że to wasza prywatna sprawa. To nawet nie było skomentowanie tylko zwykłe udzielenie informacji, wręcz troska lekarza.

Gość Cipciak
W życiu. Wygolone cipuchny są mniam mniam.

moim zdaniem mial prawo tak powiedziec,moj tak mi nie powiedzial,ale gdy uskarzalam sie na powracajace swedzenie daj mi ulotke, na ktorej bylo napisane ze golenie owlosienia calkowite nie jest zdrowe. gdyby mi powiedzial ze to dla zdrowia tak mowi bo tak bedzie dla mnie lepiej to bym sie nie obrazila, tylko byla zaskoczona,ze ktos sie martwi o mnie nawet w tak błahych sprawach :)

Na moje oko nie powinien się tym interesować. To wykracza poza zakres jego obowiązków. Nie chodzi o to, żeby lekarz olał pacjenta, ale to już za wiele. Takie uwagi mógł pozostawić dla siebie. Teraz jest taka moda i co druga kobieta pozbywa się owłosienie z okolic intymnych. Każdej będzie mówił to samo?

Gość mojej koleżance
Pani ginekolog powiedziała to samo. Ja bym się może troszke głupio poczuła ale nie miałabym nic przeciwko takiemu lekarzowi wręcz bym uznała że to dobry lekarz skoro o mnie dba nawet w drobniejszych sprawach.

Gość do Katis
puknij sie w leb ... lekarz mial obowiazek zwrocic uwage ... gdyby nie zwrocil uwagi pozniej autorka,gdyby cos sie stalo pisalaby ze lekarz nie zwrocil jej uwagi i ona ma jakas infekcje ;/ A tak miedzy nami jak idziemy do internisty ... to co jak widzi np. ze jestesmy za grubi, cos znaszymi piersiaminie tak lub mamy krzywy kregoslup ...to co twoim zdaniem ma siedziec cicho ?

Gość Oj to niedobrze
co to znaczy prawo,czy obowiazek ,zagadał sobie prywatnie,a co miał milczec,pozartowac przeciez mozna:):D

Gość lekarz to lekarz
internista ma prawo powiedzieć osobie uskarżającej sie na kręgosłup, żeby schudła np, i zaczęła ćwiczyć, osobie z niestrawnością, żeby jadła lekkostrawnie, osobie z wygolonym owłosieniem onowym, że to często jest przyczyną infekcji. Bo może tego nie wiesz, ciesz się, że Ci powiedział, zamiast zacierać ręce że następna głupia da mu niedługo zarobić, bo znów przyjdzie ze stanem zapalnym

Gość No coż
No nie tylko lekarz,kazdy ma prawo powiedziec,jak chce stracic znajomośc i pozyskac wroga:)tak samo jest i z lekarzami.jak cos powiesz za duzo to mozesz stracic klienta:)

ja jak bylam u swojego gina jakies dwa miesiace temu to on zobaczywszy ze nie mam tam futerka skomentowal ..ze mam slicznie ja wygolona i zachwycal sie szyjka macicy ...ostatnio nie komentowal juz samej cipki ..ale powiedzial ze slicznie pachne...( moj gin jest po 50 tce)

Gość Oj to niedobrze
a Ty po jakim wieku jestes???:D

Gość hahaha ale sie usmialam
Buszmenki bleeeeeeee

Gość do katis
Czy ginekolog jest tylko od wewnetrznych narzadow rozrodczych???Chyba całe krocze, a takze piersi naleza do jego "rewiru", dlatego uważam, że to nie było nic obrażającego.

Gość Goya_91
Ja nie wyobrażam sobie nie być wygolona. Brzydzą mnie włosy w tym miejscu, a to, że z włosami jest zdrowiej niewiele mnie interesuje. Wstydziłabym się rozebrać u lekarza nieogolona (chociaż i tak się wstydzę), a tymbardziej przy chłopaku! Kto lubi paskudny busz??? Te włosy to pozostałości z czasów kiedy ludzie wyglądali jak małpy. :D Mi one nie są do niczego potrzebne i jest z nimi niewygodnie. Czuję się okropnie jak mam kudły w majtkach.

Gość tototot
to chyba lepiej jak ja bym byla lekarzem i takie chaszcze widziala to bys sie pochaftala:/

Gość Piernicze
Katis - ale głownie to co masz w środku zależy od tego co masz na zewnątrz :)

Gość Goya_91
Teraz to normalne, że kobiety się golą. Współczuję tym facetom, których kobiety mają busz.