Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość say_my_name

JAK UDAło SIE WAM PODKRECIC METABOLIZM ????????????????

Polecane posty

Gość say_my_name

Mam spowolniony metabolizm ciaglymi dietami . Teraz nie moge przekraczac 900kcal bo ... tyje !!! czy ktoras z was miala spowolniony metabolizm przez diety ale w jakis sposob udalo jej sie go podkrecic? bo to jest nie do wytrzymania ! nie chce jesc cale zycie mniej jak 1000kcal buuuuuuuuuu

Gość podobno skuteczne jest
zwiększanie "dawki" kalorii o 50-100 tygodniowo aż do ilości odpowiedniej dla Twojego wzrostu, wagi i trybu życia. sama musisz się obserwować czy to będzie bliżej 50 czy 100 kalorii na tydzień

Gość say_my_name
a co mam zrobic jak chce schudnac a na diecie 800kcal utrzymuje wage? nie chce juz zanizac kcal bo niedlugo na 500 bede tyla :(

Gość roseee
ćwicz! :)

Gość roseee
ruszaj się :)

Gość say_my_name
no cwicze cwicze wlasnie zeszlam z rowerka stacjonarnego a wczesniej robilam brzuski... i 40 min nordic walking no ale codziennie cwicze i waga stoi :o grrr

Gość roseee
może zmień dietę?

a cały czas się odchudzasz? Od jak dawna stoi waga? Czasami tak się dzieje , że nagle przestajesz chudnąć przez tydzien- dwa, a potem znowu waga leci. Poza tym, ważne jeżeli ćwiczysz - nie waż się tylko zmierz centymetrem - mięsnie są cięższe od tłuszczu.

Gość roseee
a może doszłaś do wagi odpowiedniej dla Twojego organizmu i powiedział -STOP Często tak się dzieje, tracimy kilosy do pewnego momentu..

Gość roseee
wg "niektórych'' diete można stosować ok. 3 tygodni...potem już tylko szkodzi , oczywiście mam na myśli dietetyków

Gość say_my_name
no to moze powiem cos wiecej o sobie :) od jakiegos roku sie odchudzam - przewaznie stosowalam diety 600-700kcal i schudlam jakies 6-7 kg w ciagu 2 miesiecy. Potem waga podskoczyla jakies 3 kg i powracalam do dawnej wagi szybko dzieki dietom takim jak jablkowa,kapusciana etc. Ostatnio stosowalam diete 500kcal ale prawie nic nie schudlam :/ kiedys pamietam jadlam 1400kcal i chudlam a teraz na 700kcal utrzymuje stala wage... po prostu swietnie :/ chce podkrecic metabolizmm ruchem dlatego staram sie jak najwiecej cwiczyc. Oto co zjadlam dzis przez caly dzien i przyznam z enie jestem wogole glodna Ś: owsianka II Ś : 2 male chlebki ryzowe z odrobina masla, 35g losiosia i troche surowki O: kawalek chudego miesa+ surowka D: 1 mala czekoladka "owoce morza" (codzienie jem cos malego slodkiego bo jestem uzalezniona :p ) K : 100g jogurtu nat. + 1/2 banana + 1 lyzka zarodkow pszennych + 1 suszona sliwka oprocz tego 2x kawa inka z mala iloscia mleka a z cwiczen dzis bylo - 40 min nordic walking - 20 min na rowerku stacjonarnym - 60 brzuszkow noi ruch w ciagu dnia (zakupy, jakies rozciaganie)

Gość uppppppppppppppppp

Gość roseee
w sumie to mało zjadłaś nie będę Ci opisywac mojego jedzonka, ale jest zupełnie inne, syte, bogate w odżywcze składniki i małokaloryczne

Gość roseee
a może słodycze podbijają te kalorie??? wydaje się ,że batonik mały i niegroźny, a swoje robi...

obliczyłam - zjadłaś dzisiaj co najmniej 1130 kalorii ( nie liczyłam surówek, a mięso policzyłam jak kurczaka)

Gość say_my_name
no to kochana liczyc nie umiesz :D to jest max 750kcal ! niewiesz jakie jem porcje i w jaki sposob je przyrzadzam wiec nie wiesz ile to kalorii ! owsianke jem bardzo malą nie rozgotowuje jej przez co ma mniej kalorii (150)te 2 male chlebki z lososiem to ok200kcal , potem na obiad miesko (maly kawalek) + surowki i troszke wina to max 250kcal , 1 czekoladka (to nie byl batonik ) to 50kcal i kolacja czyli pol kubka jogurtu nat + 1/2 banana i zarodki to ok 115kcal = w przyblizeniu 750kcal chyba i tak troszke sobie zawyzylam te kcal. no ale najwazniejsze ze waga mi spadla o 0,1 :D to znaczy ze sie juz cos ruszylo ! ciesze sie bardzo :) i caly czas jem tyle samo kcal !

skoro wiesz lepiej - powodzenia ;););) :D ps. moje obliczenia są ze strony www.dieta.pl

Gość say_my_name
ja mam w domu mala wage kuchenna, w glowie tablice kalorii wiec naprawde wiem ile zjadlam ;)

OK - POWODZENIA ;)

Gość say_my_name
dzieki :p :D

Gość say_my_name
jupiii waga poszla w dol mimo ze zjadlam o jakies 200kcal narpogramowo i to na noc !!! ale za to wskoczylam na rowerek stacjonarny i chyba to spalilam :) jednak ruch jest najwazniejszy !!!!!!!!!!! ale sie ciesz:D

Gość madry polak po szkodzie
ja polecma trening siłowy... własnie się odchudzam jem ok 1000 kalorii i chcę zwiekszyc ilosc do 1300na poczatek i zacząc budowac miesnie bo to one spalaja kalorie nawet kiedy nie cwiczysz.. im wiecej miesni tym wiecej mozesz jesc bez strachu ze przytyjesz.

Gość dksjriowefs
no bo to chyba tak jest, że im mniej jesz to organizm zaczyna bronić zapasów na czas głodu i nie chudniesz.. lepiej jeść więcej i więcej się ruszać.