Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy juz wszystko załatwione

ze ślubem,jest termin,kościół,sala,wódka,obrączki,ale

Polecane posty

Gość mamy juz wszystko załatwione

cały czas jest mi szkoda kasy,budujemy się i kasa jest nam potrzebna a na wesele wychodzi nas ok 30 tyś zł,nie lepiej te pieniądze przeznaczyć na budowę domku? sama juz nie wiem co lepiej:-(( i chciałabym te wesele a z drugiej strony szkoda tyle kasy?

Gość szkoda tyle kasy na wesele

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
nie płacz zwroci sie wiekszość

dom powoli wybudujecie, a wesela później (jakiś czas po ślubie) już nie zrobicie... wesele to fajne wspomnienie :)

Gość sunflowerka
zgadzam sie z dziubalik to kiedy chcesz miec ten slub jak bedzies miala 40 lat i zmarszczki???

Gość Kaska_
my zainwestowalismy w budowe domu, wesela nie robilismy, moze dlatego ze nie jestem zwolenniczka wesel, moi rodzice takze nie.Minelo juz kilka lat i wcale nie zaluje, ale wszystko zalezy od tego co wolisz i co lubisz.

Gość oj przeciez ci sie to zwroci
moze nie wszystko ale tak naprawde to wyniesie to o wiele mniej niz te 30 tys.

a ja nieco zupełnie z innej \" beczki\": chcę zrobić sobie sama wiązankę ślubną, ale ktos mi powiedział, że tak nie może być, bo musi kupić mi ją pan młody, prawda? jak tak to szkoda

No właśnie, jak to jest z tym bukietem? Ja mogę sobie zamówić i zapłacić sama, ale czy to młody przyjeżdża z bukietem do mnie, razem ze świadkiem, muzyką itede, czy ja ten bukiet sama odbieram z kwiaciarni??? I co z tym wiechciem co on ma mieć w butonierce? Kiedy się to przypina?

nie chcę aby ktoś robił mój bukiet, bo nikt nie zrobi tak pieknie jak ja :D i już zaczynają mnie męczyć te przepowiednie

Gość jak ktoś chce
to przynajmniej o 10-12 tys może za ślub zapłacić mniej!30 tys to gruba przesada

Gość panna młoda sierpień 2008
30 tys to nie jest żadna przesada! lokal 120,00 zł osoba*120 osób= 14 880,00 zł orkiestra 3 000,00 zł foto-video 1 700,00 zł alkohol 20,00 zł osoba*120osób= 2 480,00 zł ciasta 1 500,00 zł cukierki 30,00 zł tort weselny 300,00 zł zaproszenia 150,00 zł kotyliony 80,00 zł księga gości 50,00 zł USC 90,00 zł akty chrztu 40,00 zł ksiądz 500,00 zł zapowiedzi 100,00 zł kościelny, organista, dekoracja kościoła 150,00 zł kwiaty 250,00 zł obrączki 900,00 zł samochód deko 80,00 zł garnitur i dodatki 1 000,00 zł buty męskie 150,00 zł suknia 1 500,00 zł pantofelki 180,00 zł bielizna 200,00 zł biżuteria 100,00 zł kosmetyczka 50,00 zł fryzjer 50,00 zł solarium 90,00 zł maniciure 120,00 zł SUMA: 29 720,00 zł Oczywiście ceny mogą się lekko różnić. Coś drożej coś taniej. A i większość to koszty, które i tak się ponosi, więc zaproszenie garstki osób wiele nie zmienia.

Gość panna młoda sierpień 2008
Ojj. Ale w sumie można taniej. Wynająć remizę, kucharkę, połowę rzeczy zrobić samemu i wszystkie zakupy... No i jeszcze trzeba mieć trochę osób do pomocy żeby to wszystko przygotować.