Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boni666 999

OD CZEGO OGA SIE ROBIĆ KROSTKI NA POSLADKACH?

Polecane posty

Gość boni666 999

pytanie ja w temacie, probowałam juz wielu rzeczy benzacne, bratek ekspresowy...dbam o higiene, nosze tylko bawełniana bielizne ale mimo to pojawiaja sie takie bolesne krostki...czemu?

Gość barbara87s
MOżE Z ZIMNA?

tez mam..mi sie wydaje,ze to od podraznienia... np. ja nosze stringi i spodnie, i pupcia sie ociera..wiec nie weim...

Gość barbara87s
no ja myślę że powinnaś stosować na noc jakiś krem na noc

Gość boni666 999
ja tez myslałam ze od stringów ale od roku ani razu ich nie załozyłam. specjalnie kupiłam sobie nowe bawełniane majtki....poza tym uzywam łagodnych zeli do kapieli... co do zimna to moze miec zwiazek ale przeciez ubieram sie ciepło...z drugiej strony dzis siedziałam na schodach z marmuru i dzis wieczorem juz niespodzianka na tyłku...ale jednoznacznego zwiazku nie widze bo czasem bez tego sie pojawiaja...

Gość boni666 999
a jaki krem? prubowałam nivea i nic? moze jakis dla niemowlat-co o tym myslicie?

a wiesz, mi tez sie pojawiaja takie krostki, niektóre są bardzo bolące, takie ropne nawet, słyszałam, że od zimna, ale z tego co pamietam, to latem też mam, więc jak?latem od ciepła, od potu raczej, bo sie tyłek poci?

Gość barbara87s
tak coś co nie podrażni skóry może jakaś oliwka jak na noc to powinnaś spróbować

Gość boni666 999
ja generalnie mam czesto zimny tyłek, naprawde całe ciało ma mniej wiecej ta sama temperature a tyłek jest lodowaty...juz w dziecinstwie to zauwazyłam, moj chłopak tez zwrocił mi na to uwage...latem mam zdecydowanie mniej...myslicie ze solarium by pomogło, troche sie boje bo biore tabletki anty a w czasie brania hormonów podobno lepiej nie korzystac z solarium.... w piatek pojde poszukac jakiegos kremu, moze ziaji dla niemowlat i spróbuje...musze sie tego cholerstwa pozbyc....

ja to czasami mam takie ogromne czerwone pryszcze;/ z ejak wycisne to duzo ropy z krwia jest, ale przynajmniej wtedy siedziec moge normalnie..wiecie od czego to???

Gość oczywiście wiemy
że to od niemycia DUPSKA

te krostki to od zimna. Smaruj je mascia ichtiolowa : znikna:D

Gość boni666 999
ja cały czas chodze w jeansach ale w sumie nie widze dla nich alternatywy...wiec ostatecznie wnioskujemy ze z zimna....

Gość studentka kosmetologii
Skóra na pośladkach może być przesuszona, i od tego również mogą pojawiać się krostki ( tak jak na twarzy przy cerze pozornie tłustej a tak naprawdę suchej). Polecam zrobić sobie np. piling enzymatyczny przy skórze wrażliwej, piling drobnoziarnisty dla innych typów. Powinno pomóc. Ja też takie miałam ale zaczełam dbać o pupę tak jak o twarz.... możecie się śmiać ale nawet maseczki nakładałam :) I przeszło. Takie krostki mogą się również pojawiać od siedzącego trybu życia. Można także użyć metody zwanej " nasze babcie" czyli po prostu piling z soli :)

Gość Peeta
dUPA

Gość Peeta
Ja też mam jezu k***a duszę to i w ch*j krwi leci... co robić jezu jestem młoda .... jak to k***a wygląda w krótszych spdenkach na lato będę chciała wyjść..... bolesne bardzo są ropa krew jezuuu. :(