Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina i amelcia

krostki na buzi niemowlaka

Polecane posty

Gość paulina i amelcia

Amelka po urodzeniu miała śliczną buzię i trwało to do ok. 2-3 tygodnia. Po tym okresie na jej buzi i głowie pojawiła sie dziwna wysypka. Zastanawiam się czy nie są to czasem potówki, tylko czym to leczyc?. Jeśli i wy mieliście podobny problem, to proszę pomóżcie... pozdrawiamy

to nie potówki moja Hania tez miała wysypke na buzi (i tylko na buzi) - była to alergia na mleko Bebilon1, przeszłam na Bebilon HA i jest juz ok na poczatku polozna podejrzewala tradzik niemowlecy jesli karmisz piersia to moze byc uczulone na nabial, ktory ty zjesz

to pewnie uczulenie na mleko, moja mała też miała śliczną buźke jak sie urodziła a po miesiącu wyskoczyły jej krostki na policzkach, połozna powiedziala zze to od pokarmu, a ze karmie piersią to na jakiś produkt który zjadłam, najczęściej uczula mleko, kakao, czekolada, cytrusy, orzechy...pomysl moze własnie zjadałs cos z tych rzeczy... teraz mała juz nie ma krostek , ale zauważyłam jak zjem troche czekolady to czasem sie kilka pojawi.

Gość ILONA 18
moj ma na buzi tylko takie kropki czerwone na policzkach zauwazylam to od kad nie karmie piersia...moze od mleka!!!a maly ma stale ta sama temperature 20stopni w pokoju...nieraz ma nawet zimne raczki..wiec potowki nie ma napewno!!!

Gość ILONA 18
karmie bebilonem1...karmilam nanem ale do dupy byl maly ciagle nei najedzony!!!no to mleko bebilon ha to kosztje 25zl.a to nie jest moze skaza bialkowa???i malemu sie straszne ulewa no przy jedzeniu to on jest bialy od mleka i cala pieluch mokra bo tak je,podkladac mu musze albo sliniaczki...niewiem co robic!!!

Gość ILONA 18
chcialam dodac ze jeszcze miedzy noskiem a brwiami w tej lini ma strasznie szorstka skore i takie przezroczyste biale plamy i bable doslownie maciupenkie i sie luszczy to,smaruje mu to kremem bo brzydko to wyglada!!niewiem co to wkoncu jest

Gość mon1
Ilona na ulewanie najlepsze jest mleko BEBILON AR jest naprawde rewelacyjne.

jak tylko na buzi i jak bledna przy nizszej temperaturze to tradzik noworodkowy, przemywaj woda, kremij kremem oilatum soft, za 3 tygodnie powinny zejść

dziewczyny mój synek ma krostki na buzi i tylko na buzi ja już nie wiem co to może być?Pomóżcie

Gość a chrostki
a chrostek na pyrtusiu nie ma? Przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać

Gość casanowa
co to jest pyrtuś?