Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość donnaKaren

czy to prawda, ze likwiduja nasza klase?

Polecane posty

Gość donnaKaren

podobno portal bedzie zlikwidowany gdyz zawiera zbyt duzo informacji poufnych i sluzy przestepcom, wiecie cos o tym?

Gość ja mam dosyć już tego portalu

Gość tak powinno być
ja i tak zakładałem tylko fikcyjne konta, żeby podpatrzeć co inni robią, a samemu się nie zdradzać :-) Nie jestem idiotą :-O

Gość dopóki ludzie będą wchodzić
dopóty nasza klasa będzie istniała. Myślicie, że z własnej woli zlikwidują taką bombe pieniężną? Jak ktoś nie chce to po prostu się nie rejestruje i nie umieszcza o sobie informacji...:/

Nie sadze by zlikwidowali ten portal, a nawet bym rzekla, ze jest w fazie najwiekszego rozwoju.

Gość jagooo
to w takim razie powinni rowniez zlikwidowac: myspace, hi5, facebook, fotke, sympatie i inne takie portale

Gość gsgsgsdgd
Znajomi kolegi mojego ojca sa policjantami ,ktorzy mieli sprawe odnosnie naszej klasy. Tam dzialaja przestepcy...wiadomo,ze ich ofiara pada odsetek ludzi,wiekszosci to nie dotyczy ale to prawda. A akurat ta sytuacja nie byla na zarty

Gość zapodaj jakies szczegoly
o tej sprawie

Gość gsgsgsdgd
najpierw zabrali tym ludziom psa i go wypatroszyli. zadali okupu,nie bede pisac wiecej

Gość o ja nie mogę
donnaKaren podobno portal bedzie zlikwidowany gdyz zawiera zbyt duzo informacji poufnych i sluzy przestepcom, wiecie cos o tym? a mogę wiedzieć jakie to informacje poufne. Przecież jak ktoś będzie chciał wykorzystać twoje dane to sobie książkę telefoniczną weźmie i też znajdzie imię nazwisko i adres.

dzisiaj mowili o tym w radiu ze przestepcy wykorzystuja dane osobowe ale jak ktos wczesniej napisal wystarczy zajrzeć w książke telefoniczna ....

ja dostałam takiego maila : Miało być miejsce spotkań, jest baza danych. Kopalnia wiedzy dla policji i... przestępców. Portal Nasza-klasa.pl to mekka ludzi naiwnych. Odwiedza portal już ok. 6 mln Polaków, którzy szukajš znajomych z dawnych lat. Efekt? Przestępcy namierzajš tu swoje ofiary i dowiadujš wiele o ich stanie majštkowym, pedofile szukajš dzieci, a windykatorzy namierzajš dłużników. Moda na Naszš-klasę przerosła oczekiwania jej twórców. A i gama zastosowań informacji zawartych w portalu okazała się niebywała. Ludzie, w dobrej wierze, opisujš gdzie i na jakim stanowisku pracujš, jakim samochodem jeżdżš, gdzie spędzajš wakacje. Na forach dyskusyjnych klasowicze bezwiednie zamieszczajš dziesištki informacji, które jeœli dostanš się w niepowołane ręce, mogš okazać się groŸne. - Dzięki Naszej-klasie można w 30 minut dokładnie poznać interesujšcš nas osobę - twierdzi informatyk. - Użytkownik, który normalnie w internecie występuje jako np.\"Łysy- 38\", na tym portalu się odkrywa. A to wystarczy, by szybko zebrać wszystkie jego wypowiedzi na wszystkich forach. Prawdę tę pojęli już najbogatsi ludzie w Polsce, którzy nie logujš się w Naszej-klasie albo szybko usuwajš z portalu swoje dane. Nie znajdziemy też na forach znanych sędziów i prokuratorów. - Niektórzy nasi funkcjonariusze, którzy zalogowali się na portalu, już zaczęli się z niego wypisywać - mówi Waldemar Kowalski, zastępca dyrektora gdańskiego aresztu œledczego. - W pewnym momencie uœwiadomili sobie, że oprócz starych przyjaciół ze szkolnej ławy mogš zaczšć ich szukać ludzie mniej życzliwi. W wiadomym celu. Iwona, przed 30 laty uczennica jednej z trójmiejskich szkół, niedawno zdecydowała się wyrejestrować z portalu. - Przesadziłam - wzdycha - chciałam pochwalić się przed kolegami z podstawówki, jakie mam wspaniałe życie. Wrzuciłam zdjęcia przed domem, w samochodzie, z wycieczek. No i zlokalizowała mnie pewna zapomniana koleżanka. Najpierw wysyłała maile z proœbš o wsparcie finansowe, potem ustaliła adres i przez wspólnych znajomych telefon. Obawiam się, że jest nie do końca zrównoważona. Policja przestrzega też przed zamieszczaniem w sieci fotografii przez dzieci. - Pojawiły się już ostrzeżenia w Internecie przez pedofilami, używajšcymi pseudonimów rodem z kreskówek - mówiš funkcjonariusze, tropišcy przestępców seksualnych. Dzieciaki, dla których duża lista znajomych to powód do dumy, przyjmujš do niej Simsona lub Kubusia Puchatka. Dzięki temu pedofil może zdobyć dane osobowe, adres szkoły, numer GG i telefonu - ostrzega dziennik. Ale dla równowagi służby walczšce z przestępczoœciš też nie lekceważš najmodniejszego w Polsce portalu. O pierwszych efektach buszowania œledczych w sieci poinformowała przed kilkoma dniami warszawska komenda, która dzięki danym zdobytym od kolegów z klasy zatrzymała sprawcę fałszywego alarmu bombowego. Oficjalnie policja niechętnie wypowiada się na ten temat. Wiadomo jednak, że portal ma pod stałš obserwacjš. Nadkom. Jan Koœciuk, rzecznik komendy wojewódzkiej w Gdańsku: Jeœli dochodzi do przestępstwa, sprawdzamy wszystko w poszukiwaniu informacji, które pomogłyby ujšć sprawcę. Jednym ze Ÿródeł informacji jest internet, w tym Nasza-klasa.pl - tłumaczy Koœciuk. To już rutyna - dodaje funkcjonariusz zajmujšcy się pracš operacyjnš. - Kiedy szukam człowieka, zaglšdam do Naszej-klasy. Patrzę, czy tam figuruje, o czym pisze, a przede wszystkim sprawdzam listę jego znajomych. Oczywiœcie, nie jest to jedyne Ÿródło informacji, ale bardzo się przydaje - mówi dziennikowi \"Polska\". Pozdrawiam, Wojciech Mayer wojciech.mayer@komputronik.pl Junior Product Manager Dział Zarzšdzania Produktami tel. kom. +48 668 293 162 ALE JA TAM KONTA NIE MAM I MIEĆ NIE ZAMIERZAM , WIĘC SRAM NA TO :D :D :D

Gość taaa moga sobie
conajwyzej autora serwisu moga cmoknac w pompke

Sorki,może portal zawiera poufne informacje,ale chyba nikomu nie przykładali spluwy do głupiego łba jak je zamieszczał?Jak ktoś pisze swoje CV wraz z nr telefonu i adresem to sorki-debil jest i jego problem a nie od razu zamykać.

Gość a ja sie pytam
w jakim celu (przestępczym) można wykorzystać dane typu: imię nazwisko, i szkoła do której sie chodziło? + ewentualnie zdjęcie z wakacji pod palmami? + moj skype? nie widziałam, zeby ktos podawal tam numer i hasło do swojego konta albo pesel czy swoj nip.....

Gość o ja nie mogę
ja mam i co podałam tylko imię i nazwisko i miejsce zamieszkania i co jak mnie będą chcieli namierzyć to jak już pisałam wezmą sobię książkę telefoniczną.

Gość gtvvv
ja nie mam w ksiazce telefonicznej swojego numeru komporki, a TY? nie chcialbym, zeby nagle zaczeli do mnie dzwonic jacyc idioci, ktorzy wzieli moj numer z tej strony

Wiadomo,że takie portale,jak i wiele innych policja filtruje w kierunku pedofili.Ale reszta?Jak ktoś głupi i podaje dane to policja może tylko przestrzegać.Tak jest wszędzie,nawet na kafe,a Wy tu wielkie zdziwko walićie.

Gość a ja sie pytam
ja nie podaje tam numeru komorki ani miejsca pracy, bo po co? Faktem jest, ze wiele ludzi troche przesadza ze zdjeciami czy zbytnim chwaleniem sie, ale to ich sprawa i to walsnie oni beda pozniej narzekac i placic za swoje błędy. Jesli interesuje mnie co slychac u dawnego znajomego to nie pytam go o to na "kafeterii" tylko piszę maila, albo dzwonię....

gtvvv,komórki owszem,ale czasem ludzie miewają telefony stacjonarne.Uwierz,to nie są muzea.I większość figuruje w książce tel.Ale czy potrzeba podawać nazwisko "po mężu"?Przecież i tak Cię większość zna z panieńskiego.

teoria - nie podaje, bo nie jestem tam zapisany. Ale widze, ilu ludzi podaje, jawnie! A bez problemu mozna sie dowiedziec nawet wtedy, kiedy ich numer jest ukryty.

Ale to już problem naiwniaka,daj spokój,większość jest zbyt starymi wyrzeraczami netu żeby dać się złapać na zbytnią szczerość w internecie.

gtvvv ---> myślałam ze podajesz bo tak zabrzmial Twój poprzedni post ;) a wogóle to ja tam zalogowana też nie byłam, nie jestem i nie bedę wiec szczerze mówiąc nie obchodzi mnie co gdzie i zkim :D :D

Gość a ja sie pytam
Amita wcale nie prawda, ze znaja po panienskim! Jesli ktos studiowal wieczorowo czy zaocznie to znasz dziewczyny juz po nazwisku męża a nie panienskie!

Gość o ja nie mogę
to po co podawać te numery komurki? najpier podają a potem się dziwią ze przestępcy ich namierzają chociaż nie wiem czy jakiś pedofil ma możliwość namierzenia po numerze telefonu?