Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martwie sie ta sytuacja

Bardzo zaburzone cykle, ból jajnikow+ moj kalendarzyk w jpg.. Pomocy...

Polecane posty

To mój kalendarzyk miesiaczkowy 2007. W tym roku skoncze 18 lat. Mama wie, ze mam nieregularnie, ale nie wie, ze tak bardzo... Wiem, wiem- musze isc do gina.. Ale zanim to... Oprocz tego czesto bolą mnie jajniki, czasem az mnie skreca. Poboli chwilke i przestaje. Poza tym nie mam uplawow, w tej kwestii jest normalnie. Jako dziecko dla ratowania zycia musialam przyjmowac sterydy. Mam nadwage. Poza tym jestem normalnie rozwinieta plciowo. Miala ktoras z Was tak? Pierwszy okres jako ok. 12- latka/ Link do kalendarzyka: http://i17.tinypic.com/6uongp1.jpg

ginekolog po usg i badaniach hormonow powie Ci co jest grane, jak na początek nasuwa mi się PCO, objawy ktore wymienilas tez sie w nim zawieraja, ale ostateczna diagnoze postawi lekarz.

dziekuje Ci blanqa, ja tez po poszukiwaniach w necie o tym myslałam.. ale w tym wieku?... :(

Ktoś jeszcze moze mi pomoc?...

ja chyba mialam 19 lat jak lekarz sie tego dopatrzyl u mnie, zreszta to jest teraz chyba na topie - objawy sa roznorodne i nie wystepuje najczesciej wszystkie jednoczesnie, wielu kobietom doskwiera, obilo mi sie o oczy, ze zwykle cierpia na to kobiety, ktore wczesnie rozpoczely miesiaczkowanie, ja tez mialam 12 lat...

acha, jesli juz lekarz stwierdzi u Ciebie ze to jednak PCO to zasugeruj by wybral Ci inna sciezke leczenia niz antykonceptami, bo ja od tego rozstroilam sobie caly organizm i zycie osobiste :( to tyle.

Dziekuje Ci:(