Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki22

CZY DWUMIESIECZNE DZIECKO MOGE DAC DO ŻŁOBKA

Polecane posty

NIESTETY MUSZE, JEST MI PRZYKRO ZE NIE BEDE MOGŁA Z MALEŃSTWEM DŁUŻEJ SIEDZIEĆ W DOMU:( ILE PŁACICIE ZA ŻŁOBEK?

Gość no i...nic
za chwilę będziesz z maluchem siedziała na L4 :P żłobek to siedlisko najróżniejszych choróbsk, także nie nastawiaj się na dłuższy pobyt w pracy

Gość na studia najlepiej

Gość aparat
Żłobki są chyba od 4 misięcy.........czy dokładnie po macierzyńskim

Gość aparat
Raczej nie przyjma Ci dziecka .........nigdzie

Gość ojczulek taki
MIKI proponuje oddac dziecko do przytułku dla sierot! Że też takie są matki..... Brak ci nawet instynktu macierzyńskiego

Gość malinóweczka
Dwumiesięcznego dziecka nikt Ci do żłobka nie przyjmie, złobki są od 4 - 5 miesiąca (po urlopie macierzyńskim). Jeżeli nie możesz być z dzieckiem nawet przez te cztrey miesiące to postaraj sie o opiekunkę.

I po cholere takie przykre komentarze????? Robi Wam siewtedy na sercu lepiej???? To tylko i wyłącznie sprawa autorki topiku a nie nasza. Miki22----- Byś musiała przejśc się po swoim mieście za złobkiem.Co inna placówka to inne kryteria itd.U nas przyjmują dzieci od 1 miesiąca.Czynny jest od 6-17 ale jeśli jest potrzeba dać dziecko troche wczesniej czy też odebrać później to trzeba wczesniej o tym powiadomić i nie ma problemu.Koszt 180 zł.

Gość a dlaczego nie mozesz byc z
dzieckiem?? juz chyba lepiej isc poprosic lekarza o zwolnienie lub opieke nad dzieckiem ( przynajmniej dziecku nie wyrzadzisz krzywdy, takie dziedzko potrzebuje matki matki i jeszcze raz matki zeby czuc sie bezpiecznie!!!

Gość bbbbbbbbbmmmmmmmwwwwwwwww
a co to cie obchodzi dlaczego, ksiązke piszesz?, dziewczyna sie pyta czy moze oddac dziecko do zlobka, nie zakladala topiku aby sie tlumaczyc

poprostu chcialam ja zrozumiec moze faktycznie jest powod bo ja osobiscie i zapewne ty rowniez nie wyobrazam sobie zostawic tak malenkiego dziecka w zlobku juz bardziej zrozumialabym gdyby chciala je zostawic z babcia

Po pierwsze gdyby nie musiała zostawiać dziecka w żłobku to by nie zostawiała Po drugie gdyby miała pomoc to patrz wyżej :) Moze dziewczyna ma problemy finansowe i musi wracać do pracy?! Tak czy inaczej atakujecje ją tak jak by wyrzekała się swojego dziecka!To jest conajmniej śmieszne i żąłosne z Waszej strony.

Gość stokrotka29
Nie krytykujmy, nie kazdy ma babcie gotowa zajac sie wnukiem... I nie na calym swiecie urlop macierzynski tak dlugo jak w Polsce. W Holandii na przyklad tylko 14 tygodni i czesto kilka tygodni przed porodem jest sie na nim bo przeciez ciaza jest powodem niezdolnosci do pracy. Samotna matka wlasciwie nie ma innego wyboru, na chyba ze zasilek dla bezrobotnych... Nie jest latwo, ale mozna dac sobie rade. Jestem tego dowodem.

Gość stokrotka29
Autorce topiku jeszcze dodam ze; moja bratanica byla oddawana do zlobka od 3/4 miesiaca. Mama pracowala, tata studiowal. Nie chorowala czesciej niz inne dzieci. Teraz ma 24 lata, jest jedna z szczesliwszych dziewczyn jakie znam. Kontakt z rodzicami wspanialy, a dodam ze byly to ciezkie lata 80.

ja bym na jej miejscu poszla po zwolnienia do lekarza i chociaz jeszcze z miesiac pobylabym z dzieckiem(a kase normalnie dostanie), a po zatym przeciez jest jeszcze ojciec dziecka ktory powinien tez sie martwic o pieniadze

Wy tylko o tych zwolnieniach... a może jest sama i ma jednoosobową firmę i nikt jej za zwolnienie na dziecko nie zapłaci? I nikt na nią nie zarobi, jak nie zrobi tego sama? Albo szef nie toleruje zwolnień i jak pójdzie będzie musiała się pożegnać z pracą?

Gość aparat
Podstawa to czy jesteś na macierzyńskim?Tzn czy masz umowe z pracodawca.Jeżeli jesteś na macierzyński do nikt Cie do pracy nie przyjmie,urlopu macierzyńskiego nie mozna skrócic.

a ja sie zgadzam z rafinka :) ja po macierzynskim tez musze dziecko do zlobka zaprowadzac i nie mam wyboru, pomimo, ze bardzo tego nie chce :/ nikt mi l4 nie bedzie placil bo mam dziecko, po prostu mnie zwolnia :/ nie mam babci ani nie stac mnie na opiekunke, a jak slysze od obcych ludzi docinki ze jeszcze nie urodzilam a jzu jestem zla matka bo do zlobka chce dac itp albo ze lepiej opiekunke to mnie trafia, bo opiekunke OK tylko kto jej zaplaci? a siedziec w domu tez Ok tylko z czego bede zyc, maz pracuje ale nie zarabia az tyle zeby starczylo na 3 osoby i autorka tez moze ma taki problem, u mnie w miescie i okolicy tylko od 4 miesiaca przyjmuja, ale w prywatnym od 2 mozna chociaz niezbyt chetnie

Gość do Princpolo
jak na razie to własnie Ty wszystkich atakujesz. Nie ma tu wypowiedzi krytukujących autorkę a Ty rzucasz się złością na wszystkich. Wyluzuj trochę - chociażby dla swojego zdrowia. pozdrawiam

Gość ja oddalam córke do żłobka
w wieku 6 miesiecy bo musialam, teraz ma 3 latka świetnie sie rozwija i nie choruje.

do princpolo-----Część wpisów zostalo już wykasowanych a te co zostały to czytaj wyżej. Chociażby ten o przytułki dla sierot :P Radze poczytać dokładnie.

Gość dajanka
bla bla