Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas tam niewiedzaca

Uzywacie podkladu i pudru czy tylko samego pudru?

Polecane posty

czy samego podkładu uzywacie bez pudru?

Gość ja uzywam podkladu
i potem kulek z oriflame :)

ja wlasciwie uzywam samego korektora, podkladu od swieta, pudru w ogole...moze jestem jakas dziwna, ale drazni mnie, gdy mam cos wiecej na twarzy:D

Gość open
Dziubus a jakiego korektora uzywasZ?

Gość Galatasaray
Ja używam cieńką warstwę podkładu i matuję to pudrem w kamieniu. Latem zazwyczaj sam podkład albo sam puder, różnie.

ja tez roznie zalezy od ilosci czasu na makijaz:P ale lepiej sie cuzje w podkladzie i lekkim pudrze chociaz nie mam tam jakiejs popsutej cery ani zadnych pryszczy

a mozna sam puder tylko?

Gość Galatasaray
jak masz ładną cerę i nie masz nic do ukrycia to sam puder wystarczy... Dziubus zebys Ty wiedziala ile ja mam warstw :p

no wlasnie ja tez nie mam jakichs problemow z cera i sam puder nakladam, jakos pdoklady mi sie zle kojarza i za duzo z tym problemow chyba, chociaz nigdy nie mialam podkladu w sumie,

Gość Ankaaaaaaaaaaa
Mnie tez drazni jak mam gruba warstwę tapety, jednak nie mam idealnej cery, dlatego tez stosuję najpierw podkład, a na to puder w miejscach gdzie skóra tego potrzebuje. Kochane, gdybym tylko miała w miare ładna cerę to napewno bym starała sie mieć jak najmniej maski na twarzy!! Myślę , że to jest sprawa indywidualna.... jednak jeśli nie ma takiej potrzeby, dajmy skórze oddychać!

Gość open
a jakie podklady uzywacie lub pudry zeby nie miec efeku maski

Gość Ankaaaaaaaaaaa
Ech dziewczynki ile ja bym dała aby i mi sam puder wystarczył!! :P Niestety to takie błedne koło......kiedy wychodzę= gruba warstwa tapety, skóra nie oddycha tak jak powinna, efektem są zatkane pory i tak w kółko :( Daletego jesli nie musisz, nie stosuj podkładu. Ja bedąc w domku- zmywam wszystkie szkodliwe chemikalia z twarzy :) zazdroszcze tym , które chociaż maluja się z deczka mocno ...twarz maja bez skazy!!

moze zastosuj podklad w musie ja takiego uzywam i na to lekko pudrem w kulkach nie ma efektu maski a skora fajneiw yglada:)

ja uzywam nivea 2w1 czy cos takiego i tylko przejezdzam pedzlem z niewielka iloscia o ile nie znikoma pudru i nie mam maski :o

podklad sie stosuje wtedy jak trzeba tak zamskowac bardziej jakies tam rozne rzeczy na twarzy? ja uzywam puder true match loreal

Gość Ankaaaaaaaaaaa
A ten mus to jakiej firmy?? Moze maibeline? Niestety ja nie doradze, bo sama stosuje fluid rozświetlający Lirene i puder Vipera ale ciut efekcik nie teges ;/

Gość Galatasaray
True match tez kiedys mialam, teraz mam Astora liftingujący, musy nie są dla mnie. Podkład sama musisz sobie dobrać, bo na każdej cerze wychodzi inaczej. Puder za to od naprawdę wielu, wielu lat mam wciąż ten sam - INGLOT mapka. Pamiętam, jak używałam tylko samego tego pudru i dziewczyny zawsze pytały jak to robię, ze wogóle go nie widać. Wtedy jednak miałam dużo młodszą cerę :)

Gość Ankaaaaaaaaaaa
NO pewnie , że podkład wtedy jak trzeba cos zamaskować...lepiej nie przesadzaj, na podstawie tego co piszesz stwierdzam iz jestes młoda dziewczyną....nie niszcz cery tapetami. Oczywiście są chwile , dni kiedy chcemy wygladac perfekcyjnie, wtedy można sobie pozwolic na ostry makijaż...Drugi argumetn jest taki: jeśli na codzien bedziesz naturalna a od świeta sie ładnie umalujesz- bedzie to zauważalne :) i napewno wtedy usłyszysz wiele pochlebnych komentarzy :P po co ludzi przyzwyczajać.....? Potem cięzko zaskoczyc swoją osobą, np chłopaka, znajomych :)

Gość Galatasaray
Ankaaaaaaaa ma rację :)

Gość
korektor i puder. podkład od święta

Podkład + puder. :) Dziewczyny, jak już używacie podkładu to litości- przypudrujcie go chociaż troszkę kamieniem. ;) Taka moja mała rada. :)

Angolek, dlaczego? sam podklad źle wygląda? a sam puder na twarzy może wyglądać dobrze i naturalnie?

Dziewczynom się wydaje, że sam podkład wygląda bardziej naturalnie. :) Ale to nie prawda. O wiele łatwiej prezentuje się podkład muśnięty odrobina pudru. :) No i wtedy podkład dłużej się utrzymuje... ;)