Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paanna młoda z aparatem

ŚLUB Z APARATEM NA ZĘBACH!!!!!!!!!!!!!! prosze wejdzcie

Polecane posty

Witam! Mam pytanie co byście zrobiły na moim miejscu? Planuje z moim narzyczonym ślub, jednak mamj problem ponieważ noszę aparat na zębach i jeżeli miałabym czekać do jego ściągnięcia to ślub odbył by sie dopiero w pażdzierniki 2009r a my chcielibysmy mieć slub w czerwcu 2009 ponieważ to wystarczający czas na uzbieranie pieniędzy na wesele no i pogoda zazwyczaj ładna... czy macie jakieś rady co zrobić żeby było go mniej widać? Co byscie zrobili na moim miejscu? Proszę o porady!!!!! Z gory dziękuję!

proszę odpiszcie:)

Gość masz
20 lat - gdzie Ci się spieszy? Spokojnie możesz poczekać do października 2009 r.

Gość panna młoda z aparatem
a no mam 20lat:) a co to za rożnica 4miesięcy? a pytam czy pazdziernik czekac czy czerwiec z , ze wzgledu na pogode... Ps. mialo byc narzeczony:P

Gość ojojojojojojoj
jeśli ze względu na pogodę - to nigdy nie masz pewności jaka ci się trafi a jeśli ze względu na aparat - to październik

Gość panna młoda z apatarem
to tak ale hcyba w czerwcu jest wieksze prawdopodobienstwo, ze pogoda bedzie ladna niz w pazdzierniku.. no chyba że się mylę:) Ale podalas ten sam argument co ja mojemu narzeczonemy, no niby 4 miesiace nie robia roznicy :) ale...

Gość panna mloda z aparatem
i co to wszystko?

zona kuzyna miała aparat na ślubie i tak ślicznie wyglądała i tylko starsze ciocie pytały po co to ma (dodam że było to jakieś 10 lat temu więc można im wybaczyć:P)

aha... no to ok:) my jeszcze musimy pomyslec:)

taka jedna zołza ---> a dlaczego nie napiszesz na czarnym nicku ? :O :O :P :P

bo nie chce:D

teoria- jak juz tu zagladnelas to moze poradz?

z gory dzieki:) tyle ze ja sie go wlasnie nie wstydze tylko mysle jak to bedzie wygladac na filmie:) no ale jutro ide do mojeje ortodontki i spytam sie czy da rade zdjac pzednie zamki i drut , np w piatek a pozniej w poniedzilaek zalozyc je na nowo i ile to bedzie kosztowac i juz :D

Gość ja tez mam aparat
i dlatego w tym roku biore tylko cywilny a za 1,5 roku koscielny. I mysle ze moje zeby beda juz ok za rok i zdaze go sciagnac do czerwca 2009. A jak nie to bedzie minimalna roznica i i tak go zdejme. Bo po to ten aparat zebym miala piekne zeby i zebym mogla je pokazywac na zdjeciach. Nie wiem jak mozna nie zaczekac do sciagn iecia. Nie chcesz miec pieknych zdjec ze slubu z bialymi, rownymi, slicznymi zabkami?

ja bym czekała 1 bedziesz ładnie wyglądać na ślubie 2 po co sie śpieszyć 3 pogodą sie nie martw śluby zazwyczaj są w kościele i w lokalach a na przejście z kościoła do samochodu itp. przyda sie parasolka:):)

no dokladnie, ja tez byl wolala w pazdzierniku, wtedy pogoda tez jest jesczez ok a jaki zrobisz efekt szczerząc pieknie proste ząbki! :)

no i wlasnie ja hcybatez poczekam... moja ortodontka dzisiaj mi powiedziala ze moze da sie aparat sciagnac w lipcy bo widzi ze moje zeby szybko sie przestawiaja wiec przez te 3miesiace zeby pieknie wybiele i bede miala sliczne zabki:)

Z wybielaniem uważaj. Z tego co słyszałam, trzeba poczekać żeby wybielić zęby po zdjęciu apartu. Szkliwo i tak jest osłabione po aparacie.

Gość dziewczyno...
To sobie lepiej poczekaj do czerwca 2010 albo 2011... Gdzie Ci się przed ten ołtarz tak śpieszy?

dziewczyny nie wybielajcie zebow - nie pisze tego bo wam zazdroszcze ale jestem tech debtystycznym i wiem czym to grozi oczym zaden stomatolog wam nie powie- dla niego to jest zysk

Gość a czym grozi
wybielanie zębów?

mi sie spieszy no bo po kiego diabla bys w zareczynach bóg wie jak dlugo? a co do wybielania to ja mysle o wybielaniu piaskowym :)

Gość wybielanie piaskowe to nie
jest wybielanie tylko piaskowanie czyli usuwanie kamienia

kup sobie Białą Perłę i będzie gites, mało kosztuje a efetkt murowany

Gość porcelanowa aparatka
ja wychodziłam za mąż nie dośc, że "w" aparacie, to w dodatku w październiku;) Mam aparat kosmetyczny(porcelanowy), orto zdjęła mi tylko drut, zostawiła same zamki. Był prawie(robi wielką różnicę...)niewidoczny. Co do zdejmowania przednich zamków powiedziała mi, że za ponowne załozenie musiałabym zapłacić jak za założenie nowego aparatu(chyba nie moze tych samych zamków założyć-albo nie chce...) Na filmie w prawie w ogóle nie widać, na zdjeciach-tylko tych z bliska.

no ja mam metalowy to mam gorzej... no ale raczej zaczekam do tego pazdziernika tzn moj narzeczony bedzie musial zaczekac :P bo to ja go bardziej namawiam na ten pazdziernik :P hehe

Gość zającączek
Jakbyś miała do wyboru z aparatem 2008 , a bez aparatu 2010, to bym może zrozumiała, ze jest rozterka - ale jak to ledwie 4 miesiace, to według mnie nie ma nad czym mysleć - paxdziernik i bez aparatu. A nawet bym sugerowała - 2015, bo nie wiem, po co komu slub w wieku 21 lat , ale to juz twoja sprawa. W czerwcu beznadziejnie miec slub, bo goraco, ludzie w tych drapakach syntetycznych, spoceni jak myszy, nie ma gdzie sie schowac, tańczyć się nie chce, jeść się nie chce, chc e się tylko rozebrac do goła i iść do wody. Makijaże sie rozpływają, pod cyckami człowiek się poci, makabra. Paxdziernik zdecydowanie lepszy

Gość mozna zdjac aparat
bez problemu, ząbki nie beda jednak najladniej wygladac...

no ja akurat tak mama ze chce wziac slub w wieku 21 lat, a po drugie jak bym miala czekac do 2015 to miala bym wtedy 27 lat a ja w tym wieku chcialabym miec juz drugie dziecko po pierwsze jakos w wieku 25... no nie wspominajac o tym ze moj narzeczony by mial juz 32 lata ;/