Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozkminiaczka

pomóżcie coś wymyślić plissssssss

Polecane posty

Gość rozkminiaczka

Błagam pomóżcie mi wymyśleć jakąś dobrą ścieme.Wiem, że nie powinnam zmyślać ale to już ostatni raz:o Pod koniec listopada skończyłam roczny staż, byłam strasznie wkurzona, że nie wzieli mnie do pracy, chociaż cały czas dawano mi do zrozumienia, że mnie przyjmą.Potem miałam rozmowe kwalifikacyjną w pewnej firmie i było mi głupio przyznać się, że się nie zakwalifikowałam, więc powiedziałam pracownikom, że mnie przyjeli i miałam zacząc jakiś tydzien po skończeniu stażu.Mówiłam o tym tylko pracownikom ale myśle, że ta informacja mogła dotrzeć także do kierowniczki.Jak odchodziłam ze stażu kierowniczka wzieła mój numer telefonu i powiedziała, że w lutym weźmie mnie na umowe zlecenie na 3-4 miesiace jeżeli niczego sobie wcześniej nie znajde.No i ja niczego do tej pory sobie nie znalazłam, chciałabym iść tam popracowac przez te kilka miesięcy.Nie wiem czy ona do mnie zadzwoni, bo być może dowiedziała się o tym, że zostałam przyjęta do tamtej pracy, co było ściemą:o Czy powinnam do niej zadzwonić albo spotkac się z nią i zapytać o ta prace?Ale co mam powiedzieć jesli ona dowiedziała się od pracowników, że miałam pracować, co mam powiedzieć, że dlaczego już nie pracuje?

Gość primadonna23
up

Gość powiedz ze popracowałaś chwile
ale niestety córka czy siostrzenica czy ktokolwiek z rodziny szefa stracił prace, a ze wiadomo jak to w dzisiejszych czasach jest, wiec ci podziekowali. bardzo wiarygodne. powodzenia

i prosze napisz jak to jest z tym stazem, bo jestem zarejestrowana w up i teraz przez kilka tygodni pracuje takjakby na lewo w biurze w prywatnej firmie. na lewo bo niewiezdiałam czy sie tam sprawdze i wogóle mam wykształcenie nie zwiazane z praca w biurze itd, ale potzrebowali kogos i wzieli mnie. sprawdziłam sie ( tak mysle) i maja mnie wziac na staz. bo troche dusigrosze z nich i bezdie dla nich taniej. mnie to urzadza bo potzrebuje doswiadczenia w takiej pracy zeby za rok dostać sie do lokalnej firmy w której pół rodziny pracuje. dotej pory myslałam ze staz trwa pół roku. ty piszesz ze rok. i jak jest z kasa??up płaci pracodawcy a on tobie czy sama ide po kase do up??plis napisz

chyba ze twój staz to cos innego niz ten z up. ja sie srednio znam, dopiero zaczynam kariere zawodowa:) przepraszam z błedy i literówki

Gość rozkminiaczka
Ja byłam skierowana na staż przez UP.Na poczatku dostaniesz umowe na 3 miesiące lub pół roku, potem możesz sobie przedłużyć do roku, to zalezy od Ciebie czy chcesz przedłużać staż i od tego czy urząd ma środki na finansowanie.Jezeli znajdziesz w tym czasie prace to możesz w każdym momencie zrezygnowac ze stażu.Nie wiem ile dokładnie teraz otrzymują stażyści, ja w tamtym roku brałam 470 zł do ręki, teraz podobno jest ponad 600zł. Jest jeszcze jedna rzecz, w październiku zaczełam studia na kierunku odpowiednim by zostawiono mnie w tej pracy.Kierowniczka chciala mnie zostawić ale to nie od niej zalezała decyzja tylko od naczelnika.No i ja zrezygnowałam z tych stuciów jako, że były prywatne i na kierunku, który mnie właściwie nie bardzo interesował.Do pracy na umowe zlecenie nie sa wymagane studia bo bede tam tylko wklepywac dane do komputera, ale nie wiem co teraz mam powiedziec kierowniczce dlaczego już nie studiuje:o