Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wzyciutrzebawybierać

życie jest takie dziwne.

Polecane posty

W życiu trzeba wybierać, ale kto wie jak? Czasem się wydaje nam , że coś jest A, a to wcale takie nie jest. Mamy jakieś złudzenia, chcemy dobrze, a dostajemy po głowie. Inni ludzie nie doceniają nas, a my nie doceniamy ich tak jak powinniśmy. Nie rozumiemy się, jest brak komunikacji. Moim zdaniem z tego wszystkiego rodzi się przerażliwa samotność człowieka w świecie. Oprócz tego jeszcze w Polsce trzeba dołożyć czynnik świnienia, dowalania i kopania się nawzajem. To za dużo jak dla mnie, a jak tam z wami? :(

Gdyby nie to złodziejstwo tutaj, głupota i KORUPCJA to może jeszcze dałoby się całość przeżyć, ale inaczej. No załam jaki downizm na każdym kroku...

Co sądzicie o komunistach? Kiedyś spotkałam jednego i uciekłam - teraz muszę już całe życie iść za tym śladem. Ogólnie był głupi i mmnie wykorzystał. No tak - czyli w sumie nie był głupi, ale odrażający. I każdy prawdziwy komunista jest odrażający - i to jest prawda :( Co ja wtedy przeżyłam. No cóz... byłam głupsza niż dziś i stało się. Ale miałam takiego doła wtedy - jak KOSMOS. Kosmiczny dół to był. Nigdy w życiu takiego doła nie miałam wtedy. Ja się do psychiatry nadawałam lekko. :(

Człowiek jest bezradnym narzędziem w szponach życia. W SZPONACH życia. A żyjemy tylko raz. A mnie downy zmarnowały 4 lata życia prawie. Normalne głupki - ja powinnam za to odszkodowanie dostać.W normalnym kraju to wszystko by się nie wydarzyło. Jestem tego pewna. Wszystko byłoby idealnie gdzie indziej,ale nie tu.

Jedne głupki 4 lata, inny głupek 8 lat. Mam nadzieję, że Bóg im wybaczy bo ja nie potrafię wybaczyć. Pogodzę się, ale nie wybaczę nigdy. Czy tam nie umiem zapomnieć świństw. I za to się lubię - za tę swoją DUMĘ. Kiedyś chciałam już z tej cechy mej zrezygnować, ale jednak uważam, że bez godności życie jest warte SZAMBA.

No - z czasem pojęcie godności też się zawęża i zostaje KASA (to widać w Polsce wszędzie) no i ...jeszcze raz kasa. I czasem musimy tak się namyśleć, żeby coś zrozumieć. I wtedy zachowujemy to w swoim sercu na dnie. I to jest najbardziej wartościowe - co tam sobie zostawimy. To nas czyni ludźmi ( w odróżnieniu od zwierząt). Ja tak myślę. :classic_cool:

Gość życiejesttakiedziwne
Żyję w Keni. Tylko wśród białych. Coś jeszcze?