Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem nic o sobie

Zatrzymane prawko z powodu alkoholu

Polecane posty

W sobotę zatrzymała mnie policja, miałam 0,5 promila alkoholu po zbadaniu alkomatem. Zanim dowieźli mnie na posterunek (po jakiś 3 godz) miałam już 0.00. Zatrzymali mi prawo jazdy. Proszę o porady osób którzy byli w podobnej sytuacji, na jak długo mogą mi odebrać prawko i co jeszcze mnie może czekać. Proszę mnie nie uświadamiać, że tak nie wolno itp., proszę tylko o odpowiedzi osób które przeżyły coś podobnego.

Gość a dlaczego dopiero
po trzech godz. dojechałaś na posterunek? napisz też czy piłaś tego dnia, którego jechałaś, czy poprzedniego

z doswiadzczeń znajoemego,ktorego zatrzymali pod wpływem... jechał za szybko miał 0,26.... przesłuchania...chyba ze trzy.... zabrali prawko policja przekazała sprawe prokuratowrowi ,prokurator do sadu... łapał sie w jakis tam przedział...bo dokładnie nie wiem....ale w zaleznosci ile masz tam tego alkoholu...to rozne sankcje ci moga grozic... w jego przypadku...0,26...nie karany...nie spowodował wypadku...poddawał soie wszystkim procedurom...itp.wiedzieli ,ze skonczy sie to jedynie nawiazka na rzecz jakiejs tam organizacji...no i orzeczeniem,ze jechał pod wpływem... przeciagali wiec wszystkie procedury...tak ze sprwawa przed sadem grodzkim odbyła sie cos po ok 3 miesiacach od zdarzenia...a cały wyrok uprawomocnił sie po nast 3 mies...i prawka nie miał ok pół roku...musiał zapłacic koszty procesu no i nawiązke... ale to było 4 lata temu...wiec moze cos sie zmieniło... ty miałas wiecej we krwi...wiec moze byc inaczej...

dojechałam po trzech godzinach bo po mój samochód przyjechał brat ale on zapomniał wziąć dokumentów i zajeli się nim a ja siedziałam w radiowozie. Piłam tego samego dnia, właściwie wieczoru, wypiłam półtora piwa i nie sądziałm, że jeszcze mnie trzyma

mojego kolege niedawno zatrzymali mial troszke wiecej niz TY ale jechal rowerem. zabrali mu prawko i po jakims czasie dostal wezwanie na roprawe, na ktora czekal ok 2 m-cy - dostal podobno najnizszy mozliwy wyrok (tak mu sedzina powiedziala) czyli rok zabrania prawka i 2 500 zł grzywny

dla mnie pól roku bez prawka oznacza stratę pracy i przerwane studia, czy jest jakaś szansa że odzyskam je wcześniej? Może ktoś przeżył coś podobnego. Nie jechałam za szybko i nie spowodowałam żadnego zagrożenia, zatrzymali mnie na drodze bocznej, ale właściwie to widzieli jak jade po publicznej.

Gość UJEUJEUJEUJEUJEUJEUJE
i słusznie, tylko śmieć siada za kierownicą po wypiciu alkoholu. Czego oczekujesz? Myślisz, że normalny człowiek będzie Cię żałował?! Jeżdże 15 lat i NIGDY nie zdarzyło mi się prowadzić po alkoholu. Po prostu NIE MA TAKIEJ OPCJI! Piłeś? NIE JEDŹ!

nigdy nie wiadomo jak organizm reaguje na akohol.. mozesz...poprosic o sprawdzenie,czy alkomat ktorym badano miał wazna homologacje....jak nie...to moze byc tak,ze sie tobie...upiecze... ale radze sie przyzwyczaic do mysli,ze zabiora ci prawko... opublikuja po wyroku dane osobowe w gazecie...a wiec...imie,nazwisko...kiedy i gdzie prowadziłas auto pod wpływem alkoholu..jakie to było auto...i co sad zasadził w twojej sprawie....

w jakich gazetach publikuję te dane i co z sądami 24 godzinnymi czy one jeszcze istnieją? Podobno takimi sprawami powinni się zajmować?. Za uświadamianie dziękuję.

z ta publikacja danych jest tak, ze to zalezy od miejsca, w ktorym mieszkasz. niektore gminy umieszczaja nawet zdjecia w necie, a w innych nie bedzie nic (nawet publikacji danych) sady 24godzinne dzialaja ale zajmuja sie powazniejszymi sprawami - np jakbys spowodowala wypadek itp

:o a niech ci zabiorą dożywotnio :o następnym razem wsiądziesz po większej ilości alkoholu... ludzie myślcie, to naprawdę nie boli :o

bardzo się cieszę ze zabiorą ci prawko!! wiecej nie wsiadziesz za kierownicę po pijaku bo strach ci nie pozwoli. a prawko powinni ci zabraz na rok i kazać ponownie zdawać egzamin zeby zbyt łatwo nie było. słuchaj w głowie masz coś takiego jak mózg, on służy do tego zeby MYŚLEĆ przed a nie po...

Alkomatu na komendzie brak gs 2007-12-02, ostatnia aktualizacja 2007-12-02 19:04 Michał Janek musiał po andrzejkowej imprezie wyjechać z Opola autem. Kiedy w sobotę przyszedł do Komendy Wojewódzkiej Policji w Opolu i poprosił o zbadanie alkomatem, okazało się, że wszystkie urządzenia, jakie są na stanie, straciły ważność. Interwencje: listy@opole.agora.pl Pan Michał nie mieszka w Opolu, jednak w piątek przyjechał tu, żeby pobawić się ze znajomymi w jednym z opolskich klubów. - Wiadomo, jak to na imprezie, trochę wypiłem - mówi. W sobotę rano okazało się, że musiał jechać do Zduńskiej Woli w celach służbowych. - To wypadło nagle, gdybym wiedział wcześniej, że będę potrzebny, nie piłbym - mówi. - Czułem się dobrze, ale chciałem się upewnić, że mogę wsiąść za kierownicę. Dlatego poszedłem do komendy i poprosiłem o badanie. - Trzeba było nie pić - usłyszał na wstępie od dyżurnego policjanta, kiedy przedstawił mu swoją prośbę. Dyżurny wyjaśnił, że na komendzie zostały dwa alkomaty i oba straciły ważność. - Przecież nie będę specjalnie wzywał radiowozu, bo pan wypił - dodał dyżurny, kiedy pan Michał spytał, co może w takiej sytuacji zrobić. Zdzisław Żółkiewicz z opolskiej komendy przyznał, że każdy, kto podejrzewa, że jego poziom alkoholu we krwi dyskwalifikuje go jako kierowcę samochodu, może się zgłosić do najbliższej komendy z prośbą o badanie. - Niestety, tak się zdarzyło, że akurat te alkomaty, które mieliśmy tego dnia przy sobie, straciły ważność. Tak czasami się zdarza - tłumaczy Żółkiewicz. Pan Michał mógł zgłosić się jeszcze do komend na ul. Chabrów bądź na ul. Cmentarnej, gdzie alkomaty działały. Tego jednak nikt mu nie powiedział, mimo że prosił o pomoc. Źródło: Gazeta Wyborcza Opole

Wiem, że zrobiłam BARDZO źle i nie musicie mi tego mówić i wcale nie oczekuję od Was zrozumienia bo wiem, że nie można tego zrozumieć, dla mnie to też jest niewybaczalne. Ale uwierzcie mi, że ja ostatni raz piłam alkohola jakieś 6 lat temu, a przez ten okres nic nawet grama nie wipiłam i nigdy , przenigdy nie wsiadlam do samochodu po wypiciu. Tym razem wypiłam, ale sądziłam, że już mi przeszło, bo mineło kilka godzin, Ci którzy piją często znają swój organizm, ja nie znałam a wypite procenty dodały mi odwagi

Gość prawokierowcy pl
Jeśli zatrzymano Ci prawo jazdy, to wszelkie przydatne i potrzebne informacje znajdziesz na stronie www.prawokierowcy.pl