Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego kicz

rękawiczki na jeden palec i welon z lamówką...

Polecane posty

Gość dlaczego kicz

Już nieraz spotkałam się z opinią, że rękawiczki na jeden palec i welon z lamówką są kiczowate. Ale właściwie, dlaczego? Jeśli taki welon, czy rękawiczki są dobrze dobrane do sukni i dobrze wyglądają na pannie młodej, to czemu miałoby to być przejawem złego smaku? Przyznaję, welony z lamówką nie podobają mi się, choć spotkałam się już ze zdjęciami panien młodych, którym taki welon pasował pannie młodej. Rękawiczki na jeden palec... takie z koronkowymi wstawkami nie są w moim guście, ale sama miałam rękawiczki na jeden palec (długie, gładkie). I nie sądzę, żeby fakt, iż miałam w dniu ślubu na sobie takie rękawiczki, miał decydować o moim dobrym, czy złym smaku...

Gość dlaczego kicz
przepraszam, jedno ze zdań miało brzmieć: Przyznaję, welony z lamówką nie podobają mi się, choć spotkałam się już ze zdjęciami panien młodych, którym taki welon pasował.

mi się nie podoba, ale kazdy ma prawo mieć swoj wlasny gust. Jeszcze tylko tego brakuje zebym to ja dyktowala innej panie mlodej jak ma sie ubrać, albo jakas inna panna mloda mi. Rob dziewczyno jak uwazasz to jest przede wszytski TWOJ dzien! A tym ze ktos tam cos mowi ze cos tam mu sie nie podoba...no rany choćbyś stanęła na uszach to i tak wszystkim nie dogodzisz...

Gość dlaczego kicz
Sunflowerko, mam wrażenie, że jesteś oburzona, że w ogóle o coś takiego pytam ;). Nie czekam na radę, nie proszę o pomoc w wyborze, ani też nie namawiam wszystkich na welony z lamówką. Zresztą, już dawno jestem po ślubie :). Jestem po prostu ciekawa, dlaczego te dwa dodatki są uważane za kiczowate (da się to zauważyć szczególnie w komentarzach galerii ślubnych w onecie ;) ). No i trochę mnie zainspirował odgrzebany niedawno wątek o "kiczowatościach" ;)

bo to sa dziwactwa po prostu sa brzydkie, a dziewczyna wystrojona w takie cuda wygląda nienaturalnie, jak mala dziewczynka ktora sie wystroila na bal przebierancow ja jestem za klasyką i naturą wolę hafty od lamowki zamiast rękawiczek wolę elegancką bransoletkę ale jak zawsze podkreslam kazdy robi jak mu sie podoba

aaa to teraz już wiem. dzięki sunfowerka :) pewnie, że hafcik ładniejszy, ale jak ktoś woli lamówkę to jego wybór. jak to mówią, są gusta i guściki ;)

one generalnie wszystkie wyglądają jak firanki, obojętnie czy z lamówka czy z haftem no ale jak juz trzeba ten welon to się poswiece

welon, i rekawiczki, to jedne z akcesoriow slubnych. Ubiore raczej bo wypada, tak jak dziewczynce pierwszokomunijnej wianek. Raczej zostane tradycjonalistka. tylko czuje ze welon nie bardzo mi pasuje? bo jestem drobna i niziutka osoba.

nic nie trzeba, można mieć kwiat wpięty w włosy, pięknie wygląda np biała róża na spiętych ciemnych włosach, przy blond to już nie ten efekt niestety:(