Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iska32

KOśCIół I JEGO WPłYW NA ZYCIE

Polecane posty

Gość kobieta nie ma rozumu 2
to raczej żałosne niż śmieszne.

Gość iska32
kobieto bez rozumu ten temat poruszany jest na forum erotycznym,zapraszam tam jesli łaska:)

Do "Józin z Bazin" - przepraszam, odszczekuję Piłsudskiego.To był zły przykład , jeszcze raz przepraszam.

Gość iska32
trzeba oddzielic wiare od kościoła.Ja wierze w Boga,ale kosciół jako instytucja mnie z łatwoscia od niego odpycha.Ja mam nadzieje ze mimo tego ze nie chodze do koscioła bede zbawiona,poniewaz uwazam sie za dorbego człowieka

Gość iska32
józin z bazin a kto prosił o wprowadzenie religii do szkół? kto zabiegał o to by ocena była wliczana do sredniej?wychodzi na to,ze dzieci rodzin nie katolickich zawsze beda miały srednia zanizona tylko dlatego ze nie wyznaja wiary rzymskokatolickiej.

Gość spis tematów
Każdy człowiek uważa się za dobrego, niezależnie od tego, co o nim sądzą inni.

Gość kobieta nie ma rozumu 2
Podszywku, myślisz że jak mi zahasłujesz nicka to będziesz bardziej wiarygodny ? P.S. Do moderatora: proszę usuwać w tym wątku wszystkie wpisy osoby o zaczernionym nicku \"kobieta nie ma rozumu\".

Gość ggol
dokładnie wiara jest wiarą a instytucja -instytucja ( niestety coraz gorszą ) nic bardziej głupiego juz wymyslic nie mogli jak religia w szkole !!! przecież mogli zrobic przedmiot religioznastwo który dotyczył by wszystkich ludzi a nie tylko częśc

Gość iska32
ggol zgadzam sie z Toba w 100%

Gość ggol
więc wierzmy w Boga !!!! i nie zwracajmy uwagi na kosciól i podszywaczy

Gość ggol
zrobili religie bo pewnie Rydzykowi musieli sie przypodobac ( dupe - za przeproszenioem mu lizac )

Gość iska32
tr0oll kolezanka 7 lat temu córke w 9 m ciazy.mogłam ja tylko pochować na grobie babci,bez zadnego obrzadu.Mowie o dzieciach martwo urodzonych,anie o dzieciach zyjacych po l godziny,mylisz pojecia

Co za kretynizmy. - Religia na maturze byłaby dobrowolna. I to wszystko - \"małzeństwa\" gejowskie. Tam gdzie to zalegalizowano, to i później zalegalizowano adopcje dzieci p[rzez nie. A ostatnio pracownicy sektora publ. w Hiszpanii i Szkocji mają zalecenia by nie używać słów \"ojciec\" i \"matka\" - aborcja z przyczyn społecznych. Później i tak kończy to się przesuwaniem miesięcy. - in vitro. Rżaden rząd tego nie robi bo to drogie. A spór z Kościołem wykorzystują jako pretekst. Lewica już rządziła, mieli prezydenta i wiekszosć. Oni sami te hasła mieli gdzieś. I bzdurą było twierdzenie że zależało im na poparciu Kościoła przed referendum. Papież i tak poparł wejście Polski do UE.

Gość zeniucha
kosciol to obluda mi wystarczy bog wymysl czlowieka zeby miec wladze i piniodze

Gość iska32
ale własnie nie tylko rydzyk jest sola w oku.CAły polski kler mnie wkurza.Owszem bywaja wyjatki,ale nieliczne niestety:(

Kler robi przecie bardzo piękne kanapy:) A tak nawiasem mówiąc-----poszperajcie w życiorysach polskich biskupów danych na temat ich pochodzenia, okaże się że episkopat to fajne aj waj towarzystwo

Gość iska32
do facet78 a czy dzieci innych wyznan mogłyby pisac mature z etyki??Jakos nikt o tym nie wspominał.Ja uwazam jesli chodzi o aborcje,ze kazdy człowiek powinien sam ze soba rozliczac sie we własnym sumieniu.Ta kobieta,która naprawde wierzy nigdy nie zdecyduje sie na aborcje i tyle pobniewaz nie pozwoli jej na to sumienie i wiara w to,ze po smierci bedzie z tego rozliczona tam u góry.A co do gejów i lesbijek to co to kogo obchodzi w jaki sposób uprawia sex?to jest ich sprawa i ich zycie i tyle w tym temacie.

iskra32 "A co do gejów i lesbijek to co to kogo obchodzi w jaki sposób uprawia sex?" Nikogo to nie obchodzi. I nikt się w to nie wtrąca. Chodzi o coś inego. Polecam felietony Biedronia, szefa Stowarzyszenia przeciwko Homofobii. Oni chcą małżeństw i adopcji A co do dzieci innych wyznań. Nie szukaj byle pretekstu, sama wiesz ile ich jest. A w przypadku aborcji. W niektórych stanach USA doszło do przesówania terminów. Nawet 8 miesiąc. A te dzieci niejednokrotnie są zdolne do żacia poza ciałem matki. Wiara w wytyczanie granic jest naiwna.

Gość iska32
do facet78 nadal uwazam ze jesli kobieta wierzy,kocha to nigdy nie dokona aborcji.a te kobiety które zrobiły to w 8 m dokonały morderstwa i powinny za to byc ukarane.Aborcja w 2 pierwszych miesiacach ciazy.A co do homosexualistów to jest temat rzeka .Masz racje ja równiez jestem przeciwna adopcji przez takie pary,ale małzenstwa jak najbardziej.Oni równiez maja prawo do takich przyziemnych spraw jak spadek ,wspólnota majatkowa czy wspolne rozliczanie sie z fiskusem.

Ja tam do KK niewiele mam zarzutów bo nie wchodzimy sobie w zasadzie w drogę tak na co dzień. Mam jeden główny zarzut, ale to głównie do Państwa, że pozwolono na takie kuriozum jak religia w szkołach a potem na oceny z religii liczące się do średniej i na dodatek pensje dla księży wypłacane przez gminy czy z centralnej kasy, a nie przez kościół.

Gość iska32
do facet78 i jeszcze jedno ja mam sporo kolezanek,które sa jehowymi i dla nich takie lekcje religii sa olbrzymim problemem.a poza tym dlaczego te dzieci jesli naet to jest niewielka ilość ma byc pokrzywdzona tylko dlatego,ze ich wiara jest nieco inna? szkolnictwo powinno byc swiecki i basta:)

Gość iska32
trtrt 100% racja:)

iskra32 I na tym polega naiwnośc idei lewicy. Dlatego mnie nie dziwi ze Kwaśniewski i Miler szukali pretekstów by tej częsci lewicowości nie wdrażać w życie. O co chodzi ? Gdy dana kwestia staje się podmiotem rywalizacji politycznej to zaczyna zyc własnym życiem. - teraz przeciwników małżeństw homo. uznaje się za homofobów, później homofobami staną się przeciwnicy adopcji. Później nimi będą przeciwnicy zaleceń by sektor publ. nie używał słów "ojciec" i "matka". Tak było w Hiszpanii, podobnie w UK. Blair nagle stał sie "homofobem". Jak to mawiał Robespier: "rewolucja pożera własne dzieci" :-D ps: więc i ty będziesz uznana za homofoba (ja naprawdę polecam felietony pana Biedronia - i tu go szanuje. On nie ukrywa o co chodzi jego środowisku :-) ) - a z adopcją. Co później będą oznaczać "prawa kobiet do samodecydowania". Który miesiąc. jak ludzie się oswoją to bardziej odważne, "nowoczesne" będa dalsze liberalizacje. Polskja jest trochę w tyle za niektyórymi krajami zachodnimi. A trzeba z nich brać przykład. Owszem. Ale i też uczmy się na ich błędach. Dwie kadencje lewicy i Kwaśnmiewskiego. Jak myślisz . Dlaczego nic tu nie zrobili ? ? :-D a co do Jehowy - i krzywda im się stanie odnosnie tej amtury ? ? :-D Nie rób z igły widły na potzreby uzasadniania własnego antyklerykalizmu :-D

Gość iska32
do facet78 no proszę Cie dlaczeg ktos ,kto jest innego wyznania niz katolickie ma miec niższą srednia na swiadectwie?Szkoła powinna byc swiecka,i basta. widzę,ze jestesmy w podobnym wieku pamietasz,gdy chodzilismy na religie do salki ? i co żle było?Jakos to nie maiło wpływu na moję stopnie w szkole i własnie o to chodzi.

iska32 Nikt nie będzie miał niższej średniej, wiec nie bisz takich brednich. Na maturze masz przedmioty obowiązkowe i do wyboru. Ktoś wybierze geografie a kroż religię. A co do tych od Jechowy. Jak skompletujesz klasę ? ? Ty na siłę szukasz byle pretekstów do uzasadniania antyklerykalizmu. Bo to jest robienie z igły widły :O A co do świeckości państwa. To przedmiot dobrowolny, wiec ok.

Gość iska32
jak to nie?skoro nie ma takiego przedmiotu jak ETYKA to dzieci innej wiary będa miec o jeden stopien mniej czyz nie? tak jestem antyklerykalna,bo wkurza mnie to ,ze z kazdej strony oni sa i maja znaczace zdanie w moim codziennym zyciu.Kocham i wierze w Boga,ale kosciół jako instytucja do mnie nie przemawia.

istra32 Liczba przedmiotów na maturze nie uległaby zwiekszeniu, wiec to się nie przełoży na średnią. Jak już napisałem : ktoś zamiast geografi wybierze religię. To wszystko.

Gość iska32
do facet78 ja nie mówie o maturze tylko o sreniej na swiadectwie!!!!

a jakie to ma znaczenie ? skoro to będzie można zdawać zamiast wos lub geografi ? Liczba przedmiotów ta sama, wiec nie może się to przełozyć na srednią na świadectiw ! ! :-)