Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona Mi

Pionowe kreski na zębach - co to oznacza?

Polecane posty

Gość Zaniepokojona Mi

No wiec..mam pionowe kreski na zebach, na 1, 2, 3.. na dole mam ich wiecej, zwlaszcza na jednym. Wyglada to jakby pekaly.. Te dolne mi sie troszke skrzywily, bo nie wyrwalam 8 (nikt nie mowil ze powinnam:/ ) . Nawet nie wiem od kiedy te kreski mam..Moze to brak wapnia, magnezu czy cos:/ Czy ktos ma podobny problem? Z pionowymi kreskami na zebach..

Idź do dentysty i zapytaj o remineralizację. Albo poproś o skierowanie na rtg - wtedy się upewnisz, czy faktycznie pęka tylko szkliwo, czy jednak glębiej. Ale często jest tak, że pękające szkliwo wygląda tak, jakby ci się mialy zaraz cale zęby rozlecieć. Mam ten sam problem i na początku strasznie panikowalam.

Gość bb..
ja tez to mam ale nigdy nie zastanawialam sie nad tym glebiej nie wiedzialam, ze to problem co to znaczy ze szkliwo peka z czego to peka?

Gość gość
Zęby się sypią jak stluczona butelka i mam takie kreski też masakra ale żeby mam po mamie ale nie daje mi nic żadne odtrucia i tak jak jest zrobiony to się rozleci ząb chyba sztuczna szczęka mnie czeka:(