Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu jaaa

jakie badania przed zapisaniem tabletek anty

Polecane posty

Gość po prostu jaaa

moja lekarka dzis przepisala mi tabletki, tak po prostu po krotkim wywiadzie!! A na ajkei badania powinna mnie skierowac??

Gość po prostu jaaa
tylko proby??

Gość po prostu jaaa
??

Gość po prostu jaaa
znowu nie wyswietlaja mi sie wszystkie posty :(

Gość Ola_27
Próby wątrobowe ASPAT ALAT oraz APTT - czynnik krzepnięcia, oraz cholesterol - duży jest przeciwwskazaniem

Lekarz powinien też zlecić do zbadania prolaktynę i estrogeny. Pierwsze po to by wiadomo było czy w ogóle powinnaś brać tabletki a estrogeny - by dobrać odpowiednie (by nie było atrakcji w postaci puchnięcia, wymiotów, migren i zbytniego rozregulowania cyklu po odstawieniu itp).

Pytanie brzmiało "jakie badania przed apisaniem tabletek" - wszystkie badania wymienione w tym topucu - powinny być wykonane.Inną sprawą jest zupełnie, że niewielu lekarzy je zleca.

a i tak mam podwyzszona, jednak lekarka pozwolila zazywac mi tabletki, badam sie tez na to podwyzszaona prolktyne (zyzywam bromergon), zreszta odnosze wrazenie ze ona lubi jak jej pacjentki zachodza w ciaze.

Prolaktyna + tabletki to nie ryzyko ciąży ale ryzyko jeszcze większego podwyższenia poziomu prolaktyny - nieleczona hiperprolaktynemia może być ciężka w leczeniu jeśli za długo się zwleka, wysiadają i inne hormony. Ty chociaż dostałaś Bromergon.