Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozmy sobie.

BÓLOWICZKI PĘCHERZA PO STOSUNKU ŁĄCZCIE SIE!

Polecane posty

Gość pomozmy sobie.

wspolzyje od miesiaca moze dwoch, poczaktowo mysllaam ze sie przeziebilam, ale ten bol podczas oddawania moczu powracal, duzo o gtym czytalam i gto chyba po stosunku. zrobilam badanie moczu, lekarz przpeisal antybiotyk, ale boje sie ze jak znowu zaczne wspolzyc to bol wroci... jak sobie z tmy radzicie??? czy komus to minelo???

To tak zwana choroba miesiąca miodowego :) Też to przechodzilam. Pomagal mi Furagin. To z czasem przechodzi a nie jest to odczuwalne jak sie kocha codziennie - ja tak mialam :)

Gość pomozmy sobie.
czyli za kazdym razem kuracja furaginum:????:/ przeciez to uzalezni:/ a ile tego furaginum jadlas... jeju jak mi to nie minie to oszaleje, bo ten bol jest straszny:(

Zapobiegawczo po stosunku zazywalam furagin bo potem mialam strasznego stresa bo siusianiu towarzyszyla goraczka - z czasem przejdzie ale lepiej jeszcze wyleczyc wszystkie infekcje u ciebie jak i u chlopaka.

Gość pomozmy sobie.
w takim razie musze sprobowac. slyszalam tez o 2tabletkach urinalu po... i ciagle na lekach:(

Gość a ja czuję dziwny ucisk
na pęcherz w trakcie, takie uczucie jakby mi sie tam w środku wszystko naciagłao. mam krótki staż dopiero pare razy , mam nadzieję,że przejdzie!

ja tak miałam i dla mnei to było coś jakby parcie na cewkę. że wysikam się i mimowolnie dalej z siebie wyciskam mocz. nie powiem - bolało strasznie. ale na szczęście przeważnie mam furagin pod ręką to 3 dni i jakoś spokój jest.

Gość pomozmy sobie.
no tak ale przeciez nie mozna ciagle jesc furaginum:/ chyyba ze to kiedys minie?? ja mam podobnie, a od jakiegos czasu ciagle chce mi sie siku nawet jak sie juz zalatwie...

Dziewczyny nie faszerujcie się tym furaginem, krzywdę chcecie sobie zrobić?? A macie z partnerem oboje posiewy z moczu plus Wy wymaz z szyjki, oni posiew nasienia? Nawracające zp to patologia, a nie żadne \"samo przejdzie\" :O

Gość pomozmysobie.
skoro istnieje cos takiego jak choroba miesiaca miodowego (tez o tym czytalam, nawet jakis lek. sie wypowiadal) to nie jest to wina bakterii... tak mi sie przynajmniej wydaje

To jest wina bakterii. Bakterie naszego partnera mogą być całkiem neutralne dla Niego, ale nie dla Nas. Stąd możliwe infekcje przechodzące nie od wewnątrz ale z zewnątrz (przedostające się przez cewkę). Walczę z tym problemem od ponad półtora roku, nie pomogły kompleksowe badania ani antybiotykoterapia. Partner zbadał mocz (posiew ujemny), teraz wybiera się na posiew nasienia. Jak będzie jałowy, to pozostanie mi się załamać.Bo żeby mówić gdzie leży problem - trzeba go zbadać Nie u wszystkich choroba bierze się \"znikąd\" - trzeba u siebie zrobić badanie ogólne moczu + posiew, to samo u partnera + u Niego dodatkowo posiew nasienia. U Partnera bakterie mogą nie wywoływać takich reakcji jak u nas (tak zachowuje się nosiciel, tylko przekazuje).Wielu kobietom mija z wiekiem lub po ciąży, choć to marne pocieszenie (teraz jestem w ciąży i znów na nowo..., właśnie faszeruję się Uroseptem).

Gość pomozmysobie.
o jeju:( a ja mam przepisany flucofast i cipronex, tzn juz je koncze, zobaczymy co bedzie, ale chyba czeka mnie jak narazie stresowy stosunek i prezerwartywie

NgLko, ale czy macie dobre powiewy, dobrze robione? Poza tym to nie musi być bakteria, masz jeszcze parę innych żyjątek do wyboru :) Nie jest też prawdą, że panom bakterie nie szkodzą. Oni tego tylko nie czują. Aż im wlezie w gruczoł krokowy.

Gość pomozmysobie.
co do mnie to bakterii juz chyba nie mam bo mialam silny antybiotyk... wiec raczej powinien je usunac, zwlaszcza ze dziala tez na waglika, zapalenie opon mozgowych no i bakterie "intymne"

Gość kalllllaaa
jesli to Cipronex to na bank ci pomoze. mi taka doktorka non stoper przepisywala furaginum az w koncu zmienilam lekarza przepisala antybiotyk i problem zniknal:)

Gość miałam tak samo
pomogło odstawienie globulek antykoncepcyjnych - substancja w nich zawarta podrażnia cewkę moczową i dostaje się do wewnątrz, a tam robi spustoszenie. Dlatego też albo odstawić globulki radzę, albo pilnować, by przed stosunkiem w pęcherzu trochęmoczu było (ale nie za dużo, bo to też nie zdrowo uciskać na pełen pęcherz. Wtedy po stosunku trzeba zrobic siusiu (napinając mięśnie tak, by siusiu pod dużym ciśnieniem leciało. To pomoże wypłukać globulkę, która dostała się do pęcherza. Wtedy objawów tych co opisujecie być nie powinno.Pozdrawiam

Gość kalllllaaa
aha i jeszcze lekarz zalecil pic szklanke wody przed stosunkiem i po. i po stosunku odrazu zrobic siusiu.

Gość miałam tak samo
otóż to - zgadzam się - "przerobienie wody przez pęcherz" włąśnie wypłucze tą substancję, bądź nasienie, jeśłi u kogoś właśnie nasienie dostające sie do cewki wywołuje podobne objawy

Gość katrinak
dio mnie nasienie sie nie dostaje bo nie jest to stosunek "do konca", nie stosuje globulek ale tabletki antykoncepcyjne, wiec to chyba nie przez nie, pomoglo Ci samo picie i siusianie po? naprawde boje sie znowu kochac;(

Gość kalllllaaa
nie lekarka przepisala mi Cipronex przeszlo mi po tym nie pamietam kiedy bolalo mnie ostatnio:) no i przy tym zalecila to picie i siusianie.

Gość pomozmysobie.
ja od jakiegos czasu odczuwam tez czesta chec siusiania, nie wiem czy to przez yasminn czy przez niedoleczony pecherz, ale jesli przez pecherz to juz mi powinno po tym cipronexie minac bo dzis zjadlam ostatnia tabletke, no ale coz. czyli po stosunku mialas po jakis 2dniach bol podczas oddawania moczu? a dlugo juz wpsolzyjesz? wiem ze wypytuje, ale naprawde sie mzartwie i nie chce by znowu mnie dopadlo

Gość kalllllaaa
mialam bardzo czeste bole, i wrazenie ze ciagle chce mi sie siku szlam na kibel a tam pare kropelek i boool. po cipronexie mi przeszlo i sie nie powtorzylo ani razu a juz jakis czas temu je zazywalam. wspolzyje od 1,5 roku

Gość kalllllaaa
aha ja nie biore tabletek anty, wspolzyje z prezerwatywa

Gość pomozmysobie.
dzieki. mam nadz ze i mnie minie.

Gość kalllllaaa
oby, powodzenia..:)

Miałam tak samo --> raczej się nie napinaj, bo wyrobisz sobie nawykowe uruchamianie tłoczni brzusznej przy mikcji, co bardzo nie służy mięśniom dna miednicy oraz siatkówkom oczu.

Gość pomozmysobie.
nomina jak to pokonalas??

Gość rfgtrhyujkyjhgtf
up

Nomino, Partner miał posiew ujemny a ja miałam ujemny pierwszy od półtora roku... gdy nie współżyłam 2 miesiące 9ciąża zagrożona). Oczywiście zaraz po wspłżyciu znów na nowo. wiecznie e-coli 10 do potęgi 5 lub 6. miałam szereg badań, poprzez badania krwi, mocz to podstawa, miałam też usg nerek - nic. oczywiście badanie moczu wskazało na odmiedniczkowe zapalenie nerek ale USG nie potwierdziło tezy lekarza. Miałam iśc na urografię, ale zaszłam w ciążę. Oczywiście wróciło znów po stosunku. Teraz nie robię posiewu, bo wiem, że znów będzie e-coli a z resztą jestem 3cią doę na urosepcie i wynik i tak będzie niemiarodajny a nie odstawię, bo gdy odstawię, to od razu krwiomocz a to w ciąży niebezpieczne. jestem pod opieką Urologa i ginekologa w kwestii nawrotów.Ano nie musi to być bakteria, u innych może to być też grzybek ale e-coli jest najbardziej powszechną bakterią i przyczyną większości nawrotów.

witam! tez mialam ten problem... ostatni raz pare miesiecy temu - w sierpniu lekarz przepisal ciprpnex i zalecil siusianie zaraz po stosunku od tego czasu mam spokoj to siusianie oczyszcza cewke i faktycznie sie sprawdza :) pozdrawiam