Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julianna29

paszprt czy dowód dla niemowlaka w UE?

Polecane posty

Nic nie wiem o dowodach dla niemowlaków. Moje dziecko ma od urodzenia paszport. Z paszportem możemy wyjechać wszędzie. A jak sądzę z dowodem ( o ile jest coś takiego ) to tylko po UE . Ale przyznam, ze pierwszy raz słyszę o dowodach osobistych dla niepełnoletnich. No, ale może jestem niedoinformowana

Można dziecku wyrobic dowód na 4 lata należy to umotywować w moim przypadku do burmistrza.Wydaje mi sie ze dowód wystarczy ale to tylko moje zdanie

jeżeli nie planujesz wyjeżdżać nigdzie poza UE, to lepszy jest dowód. I paszport i dowód dla dziecka kosztują 30 zł, a paszport dla dziecka poniżej 1. r.ż. jest ważny tylko rok, a dowód 5 lat.

Gość aparatka na całego
Nieprawda,że paszport dla niemowlaka jest wazny rok,mozna wziąść na rok lub 5 lat.teraz bylismy w Czechach i owszem paszport nie jest potrzebny do przekroczenia granicy ale jeżeli w mieście zatrzyma was policja lub celnicy to MUSICIE miec paszport.

super szkoda tylko ze nie ma tego co napisalam tak wiec moja corka bedzie miala 3 latka zeby mogla poleciec samolotem do paryza potrzeby jej paszport wlasnie czekamy jeszcze tydzien zlozylismy na 5 letni bo oplata taka sama wiec po co robic roczny tyle wiem na ten temat

Gość aparatka na całego
Mój syn ma 6,5 roku i nadal jeżdzi na paszport który wyrobilismy mu jak miał 3 miesiace......

Gość a ja z innej beczki
czy zeby pojechac sobie do przygranicznej niemieckiej miejscowosci na zakupy musze wyrabiac paszporty dzieciom czy moge jechac normalnie???