Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sandra251

AFTY czym leczyc??wodny roztwor fioletu??

Polecane posty

dzisiaj bylam z synkiem u lekarza i mowi ze ma zaczerwienione gardlo i biala plamke ktora moze przerodzic sie w afty Przyznam ze pierswszy raz o czyms takim slysze:-) wrocilam do domu i sprawdzilam co to jest W kazdym razie kazala mi kupic wodny roztwor fioletu i rano i wieczorem przejechac mu gazikiem jalowym po podniebieniu albo jezyku zeby splnelo do gardla Problem w tym ze maly nie za badzo daje to sobie zrobic Dziewczyny jak sie orientujecie to poradzcie mi ile tego fioletu mam brac na gazik i jak to dobrze zrobic chyba ze macie jakies inne sprawdzone sposoby

Powinno się gazić owinąć wokół palca i zamoczyć w fiolecie - nie musi być tego bardzo dużo - zeby nie kapalo za bardzo - bo brudzi to okropnie:( potem niestety trzeba malucha przytrzymać i na silę wypędzlować zmiany w buzi:( Jeśli nie przejdzie po fiolecie to warto aby lekarz przepisał nystatynę do pędzlowania

mi mama zawsze kazała wodą utlenioną przemywać buzię i wszystko się szybko goiło - może smak rewelacyjny w buzi po tym nie jest ale działa szybko i skutecznie, Mężowi ostatnio też pomogła ta kuracja, także można spróbować