Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuńcia

na temat żłobka-proszę o opinie

Polecane posty

Gość mamuńcia

chciałabym poznać opinie mam , które posłały swoje dzieci do żłobka. Czy są zadowolone, w jakim wieku posłały dzieciaczki..itp. Mam trochę "stresa" w związku z tym,ze my niedługo poślemy 7 miesięcznego synka do tutejszego żłobka. Mam mieszane uczucia.. z jednej strony mało kasy z 1 pensji (ja jestem na bezpłatnym wychowawczym), z drugiej kto będzie tulił moje maleństwo...ech...może ktoś mnie pocieszy?

Ja cię nie pocieszę, bo od wrzesnia moja córeczka też idzie do żłobka :( Ale ona będzie miała 18 miesięcy...tyle, że jest taką osobką co uwielbia się tulić i źle znosi rozstania ze mną :( Niby nasz żłobek jest dobry, dzieci od 1,5 roku do 3, dwie panie, grupa 14 osobowa. U nas niania odpada ze względu na warunki bytowe, mamy dwa psy (moich rodziców) i jeden to wilczur :o Do kogoś nie zaniosę bo nie sprawdzę jak traktuje moje dziecko, moooże jak bym znalazła kogoś znajomego.... Na samą myśl robi mi się niedobrze...aż w duchu marzę, żeby pracy nie znaleźć ;) To pocieszajmy się :)

Gość mamuńcia
tylko misiaczkowa?? :( a może godzina już za późna, niestety moje dziecko nadal nie śpi :P

Ja jeszcze nie oddaję swojego ryśka. chcę to zrobić jak będzie miał ok 1,5 roku. I tak bardzo nie chcę!!! Ale trzeba trochę popracować, żeby zupełnie nie zdziczeć. Póki coo wychodzę z domu 2x w tyg uczyć się jeździć na 3 godziny. Jak wracam, rysiek przz baardzo długi czas nie chce zejść z moich rąk. Z drugiej strony, czegoś nauczy się w żłobku. Myślałaś o tym, żeby pracować na 1/2 etatu na początek?

Nikt nie wytuli naszych dzieci tak jak my. To jest nieosiągalne. Tylko my wiemy, jak je przytulić i jak kołysać, jak całować i głaskać. Ten czas, kiedy dzidziusie są w żłobkach, moim zdaniem jest nie do odzyskania. Ja dlatego ciągle zwlekam z powrotem do pracy, chociaż staram się pzryzwyczajać rysia do mojej nieobecności.

Czasem jak Ryś nie śpi, to zamykam mu oczy :). Odnoszę wrażenie, że czasem zapomina.. a czasem jest tak ciekawy świata, że po prostu nie chce. Życzę powodzenia, odwagi, siły, siły i siły w przytulaniu i tym ciężkim zamierzeniu.

Gość mamuńcia
dzięki mamarysiu :D tak, wzięlam jak najmniej godzin sie dało. Najpóżniej bede w domu ok 16, a czesto wcześniej. dziś nieco podniosła mnie pani z sanepidu na duchu. U nas, aby dzieciaczka oddać do żłobka, trzeba przynieść zaświadczenie z sanepidu,ze w domu nie ma chorób zakaźnych. Powiedziała,że w naszym żłobku jest naprawde fajnie, ma kontakt (przez to ze pracuje w sanepidzie i zajmuje sie tymi zaświadczeniami) z mamami i wszystkie są ze żłobka i opieki w nim zadowolone. Mnie tez panie wydały sie bardzo miłe. Najbardziej to obawiam sie,zeby nie chorował, czym wszyscy straszą ... :( Do tej pory jest zdrowiutki, miał tylko raz biegunkę i raz trzydniówkę(gorączkę). Mam nadzieję,ze fakt, iż ciągle karmię go piersią, pomoże. Bedzie miało moje maleństwo 😍przeciwciała od mamusi, moze ominą go wszystkie choróbska, oby!! Pozdrawiam wszystkie mamy, które muszą lub chcą wrócić do pracy BęDZIE DOBRZE!!!!

moja córka chodziła do żłobka, miała wtedydwa lata, a i tak musiałam ją zabrać z powodu chorób, masakra! Tydzień w żłobku itydzień albo dwa w domu i tak na okrągło, ale z samego żłobka byłam zadowolona córka bardzo lubiła tam chodzić.

Gość mamusienka
a ja powiem tak. od października az do teraz moja 3 letnia corcia chodzila do zlobka ,w zlobku byla w sumie niecale 2 tygodnie bo albo zapalenie pluc albo zapalenie oskrzeli a lbo inne infekcja poza tym jak ja oddawalam to plakalam i ja i ona :/ skonczylo sie na tym ze zrezygnowalam ze zlobka i dorabiam wieczorami sprzatam biura 4 godziny i 850 zl do reki jest :)

Moja córka chodzi do żlobka już pół roku.Zapisałam ją kiedy miała 7 miesięcy(nie miałam innego wyjścia).I...wcale nie żałuje:)Zosia też nie:)Jest wesoła, pogodna, chorowała tylko raz.W żłobku pracują fajne \"ciocie\", które naprawdę potrafią opiekowac się maluchami:) Także głowa do góry i nie rozpaczajcie:)