Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gkrelm

Nie mogę doprać obkupanych tetrówek - poradźcie coś.

Polecane posty

Gość gkrelm

Tetrówkami wykładam przewijak, przy zmianie pieluchy z poważniejszą zawartością tetra zawsze mi się upaprze. Z kupek noworodkowych plamy się spierały. Teraz, choć córka jest nadal na samym mleku, kupcie zrobiły się konkretniejsze i już złazić nie chcą. Świeżą plamkę zawsze zapieram pod bieżącą wodą (może tu robię jakiś błąd, bo nigdy mi się nie udało zaprać plamy do białości), a potem piorę w Jelpie. I paskudne plamy nie schodzą. Wczoraj wrzuciłam pieluchy do gara i gotowałam je 2 godziny w wodzie z szarym mydłem - i nic. Pomóżcie, jeżeli potraficie.

O ile wykładasz tylko nimi przewijak wyprała bym je w proszku z detergentami Ariel,Vizir potem dwukrotnie przepłukała.

jedyny ratunek dla mnie w takiej sytuacji,a także gdy ubranka się zupkami pobrudzą, to vanish - ten najmocniejszy, producent gwarantuje, że nie uczula i faktycznie mojej córki nie uczula

Gość polecammmm
Podkładaj zamiast pieluch matkę,są np. w Tesco.kolorowe,takie pikowane ,nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa...takie turystyczne przewijaki,ą super i wystarczy je przetrzeć wilgotną ściereczkę,bądź spłukać pod bieżącą wodą...po co się tak męczyć z tetrą:)