Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LeśnySłodziaczek

Czy wywołujecie zdjęcia zrobione aparatem cyfrowym?

Polecane posty

Jestem ciekawa czy wywołujecie zdjęcia zrobione cyfrowym aparatem, czy wystarczy wam jak są na kompie. Jak wywołujecie, to czy poprawiacie je wcześniej na komputerze?

Gość maniek z braamy
a po co wywolywac?Przeciez je sie drukuje.Ja tak robie.....

po co ? z czystej ekonomiii fotki od fotografa sa tansze.... nie wierzysz ? to wydrukuj z 50 fotek i sprawdz ile Ci to kosztowalo ..

A mi kabel USB - no właśnie ja mam tak samo :D Nawet jak jest ładne zdjęcie (pozornie) to i tak zawsze można je jeszcze podkręcić :D I potem mam kilka wersji jednego zdjęcia, które różnią się jednym tonem barwy, kontrastu czy czegoś tam jeszcze innego, i nie mogę się zdecydować :P :P A najlepsze jest to, że mój monitor głupi ma i tak przekłamane barwy i czasami można się wkurzyć :P

nie wywołuje. Czasami poprawiam ale oryginały i tak mam.

Gość
poprawiam ale nie wywoluję :)

Gość maniek z braamy
Drukowalem kiedys,ale doszedlem do wniosku,ze nie warto,skoro mozna je zgrac na plytke i ogladac w formacie wiekszym niz fotki drukowane,czy wywolywane.

Gość morska bryza
a jak moge wywolac zdjęcia z telefonu w takim kiosku automacie np w media markt?

No ja też wywołuję tylko te ładniejsze i ciekawsze, najpierw w małym formacie, żeby sprawdzić jak to będzie wyglądało, a jak będzie dobrze wyglądało to nawet się skuszę na jakiś większy format :)

Gość gość
Oczywiście nie wszystkie, ale tak - wywołujemy. Nie widzę powodów do tego, żeby tego nie robić. Kiedyś odbitki kosztowały - teraz robi się je za grosze, najlepiej w dużych ilościach i online. U nas to zazwyczaj 10x15. Ewentualnie wybrane zdjęcia wywołujemy w większym rozmiarze. Przy hurtowych ilościach wychodzą grosze - czasami nawet mniej niż 20 groszy za odbitkę, przy fajnej jakości. Za tyle to można wywoływać.

Gość gość
Tak, nawet kilkaset rocznie, Empik Foto. Zawsze zamawiam na takich samych zasadach. Dzięki dużej liczbie mam najniższą cenę i tak to się wygodnie ogarnia. Oczywiście decydujące jest to, jaki interesuje was papier, jaka wielkość. Najlepiej wychodzi 10x15.

Gość marakina23
oczywiście, że wywołuję bo tak mam pamiątki które zostaną ze mną na zawsze a w komputerze mogą zaginać :( najczęściej wywołuje przez https://www.foto4u.pl/ bo mają tam fajne ceny i promocje

Gość angelisia11

oczywiście, że wywołuje 😉 mam mnóstwo albumów i pamiątek z różnych wyjazdów czy innych piękny chwil, które uchwyciłam aparatem! a technologii nie ufam.. nie chciałabym stracić tych wszystkich wspomnień 😞 zdjęcia najczęściej wywołuje online przez Fotoprint www.fotoprint.pl bo tak mi jest najszybciej i najtaniej 

Gość asiatoks

My również. Jednak takie zdjęcia to całkiem inny klimat niż wydruk, a tym bardziej oglądanie tego na komputerze. I najlepiej przez Empik Foto. Mają bardzo dużo promocji, można trafić całkiem fajne okazje, więc jeśli tylko wam zależy, to coś dopasujecie. U nas najczęściej 10x15. Jedynie do ramek używamy innych wymiarów zdjęć. 

Gość gosc
Dnia 5.02.2008 o 23:49, Gość morska bryza napisał:

a jak moge wywolac zdjęcia z telefonu w takim kiosku automacie np w media markt?

przepraszam bardzo ale zdjecia z telefonu? to sa fotki a nie zdjecia. Fotografia jest z aparatu a nie z malpki jaka teraz sa telefony.