Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gonia1987

KIEDY WASZE MALUSZKI ZACZęłY OBRACAć SIę Z PLECKó NA BRZUSZEK I ODWROTNIE?

Polecane posty

Mój Synuś ma 3 i pół miesiąca. Jest bardzo duży - 70 cm i 7,1 kg. Sztywno trzyma główkę, ale jeszcze się nie obraca. Kiedy wasze dzieciaki zaczęły to robić i jeszcze jedno - kiedy zaczęły się same bawić grzechotkami tzn. kiedy same zaczęły brać je do rączek?

hej :) mój zaczął się obracać jak miał 5 tyg.

dodam ze na początku sie wystraszyłam ze tak szybko bo słyszałam ze 3 mcy dzieci próbują ale pediatra powiedziała że jest bardzo silny .

Moja na boczek obracała się jak miała miesiąc. W ok. 9. tygodniu obróciła się po raz pierwszy (przypadkiem) z brzuszka na plecki, pod koniec trzeciego miesiąca robiła to już perfekcyjnie. Teraz zaczyna obracać się z plecków na brzuszek. Wczoraj 3 razy jej się udało.

Gość nie pamietam dokladnie
w czwartym albo piatym miesiacu

moja córa zaczeła się przewracac z brzuszka na plecy i odwrotnie ok 5mieś

Gosiu - moja ma 3.5 mca. Waży 5.5 kg i obraca sie tylko na boczki.

Gość miesięczne dzieci
obracające się z brzuszka na plecki????????????????????????????????????? Oooo mamoooooooooooooooooo!!!!!!!!! I co jeszcze????

Na boczki zaczoł się obracać coś około 3 miesiąca, z pleców na brzuszek jak miał około 4 miesięcy teraz nauczył się obracać z brzuszka na plecy.

Gość nowa na forum 25
Kochana nie porownuj swojego maluszka do innych.Dzieciaczki roznie sie rozwijaja nie masz sie co martwic ze twoje czegos nie umie a inne tak.Ja mam porownanie dwuch urwisow 2 lata i 9 miesiecy.Pierwszy zaczol sie obracac w 8 miesiacu raczkowal jak mial rok a chodzil w 14 miesiacu.Moja kuzynka tylko sie przechwalala ze jej coreczka (ten sam miesiac urodzin) cos umie a moj maluch nic.A teraz idzie w zaparte i wszystko nadrobil.Drugi urwisek urodzil sie silniejszy 64 cm i 4.5kg (pierwszy 49cm i 3kg) mial 4 m-ce juz siedzial i bawil sie grzechotka a teraz juz chodzi.Roznica ogromna miedzy ich rozwojem do 1 roku.Nie zmuszaj dzidziusia do niczego samo przyjdzie ma zakodowane co ma robic.Jesli chcesz byc spokojniejsza to popros rehabilitantke o przydatne zabawy ktore pomoga zalapac przewracnie sie itp. Pozdrawiam wszystkie kochajace mamuski

Gość pindzia ryndzia
a moj konczy 4 miesiac i jeszcze sie nieodwraca dziecko a dziecko to kolosalna roznica\

Obrocil sie z pleckow na brzuszek ok. 6 miesiaca, odwrotnie do dzis kiepsko mu idzie (ma 7,5), siedzi od 7 miesiaca, grzechorki zabieral ok 3 miesiaca, rozwija sie prawidlowo, w swoim slodkim bobasianym tempie.

To znowu ja:) Mój maly zaczął obracać się wczoraj na boczki...ale i tak się martwię, że tylko tyle - jak sie urodził ważył 4200 teraz waży 7100! ma 3 i pół miesiąca jest silny sztywno trzyma główkę ale grzechota tylko jak mu włożę tę zabawkę do rączki - sam jej nie bierze chyba że przypadkowo no i się nie obraca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!