Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maybebaby

12 godzin nieprzerwanego snu u 3 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość maybebaby

Witam! Moja niespełna 3-miesieczna córeczka dzisiaj w nocy przespała 12 godzin nie budząc sie na karmienie. Dodam ze karmie ją już butelką, ale zazwyczaj średnio co 4 godziny budziła się na karmienie z jedna dłuższą przerwą ok 6-8 godzin. Jednak dzisiaj, jak pisałam, przespała aż 12 godzin. Nie wiem czy powinnam się niepokoić czy może to normalne że juz 3 miesięczne niemowlaki śpią tak długo? Z góry dziekuję za pomoc

Gość niewyspana mama
Myśle,że nie powinnaś się martwić.Jeśli prawidłowo przybiera na wadze,to jest ok.Dzieci "butelkowe" zawsze lepij spią. Mój synek za to od początku miał lichy sen,teraz ma 5 lat i potrafi budzić się co 2 godziny.To jest większy powód do zmartwienia. Piszesz,że pierwszy raz dziecko przespało 12 godzin,więc ciesz się,że się wyspałaś,bo może to taka wyjątkowa noc i więcej się nie powtorzy pozdrawiam

Gość Liz Parker
Mój jak miał 4 m-ce to spał od 20 do 10 rano. Ale póxniej w dzień tylko 15 minutowa drzemka albo w ogóle. Nic mu na siłe nie przetawiałam ani nie wybudzałam. Po prostu jadł lwią porcję na noc i na śniadanie. Mimo, że babcie krzyczały "budzić" to ja wychodziłam z założenia, że żeby był głodny to by sie sam zbudził... Widocznie takiego snu potrzebował.