Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

już niedługo będę mamą ...

Który wózek będzie lepszy?Mikado Oxford czy X-lander XA.Proszę o opinie.

Polecane posty

i jeszcze podam linki:) ten do Mikado http://www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=1_209&products_id=1079 ten wózek wydaje mi się duży,ciekawa jestem jak wygląda spacerówka "na żywo"bo w sklepach widziałam tylko gondole. No i ten do X landera http://www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=1_104&products_id=434 mam nadzieję, że znajdą się mamy, które będą mogły udzielić mi porady:) 🌼

szczerze mowiac to oby dwa sa ladne ale na moim miejscu to bym wybrala x-lander xa. wydaje mi sie bardziej ciekawsze .. a pozatym kola .. sa lepsze.

Gość avero
ja mam mikado ox ford i szczerze polecam wozek jest super!

Ja zdecydowanie polecam wózki z przekładana rączką .Te w których jest tylko jeden kierunek jazdy odradzam.Dziecko łapie cały pęd wiatru i nie tylko na siebie.Jest fajnie tylko w lecie i przy pieknej pogodzie,a tak to maluch naprawdę marznie. Przy pierwszym dziecku miałam przekładana rączkę ,a przy drugim troche pokierowaliśmy się nie zdrowym rozsądkiem,ale modą i strasznie potem tego żałowałam.

Ja mam też Mikado Ox-Ford, tylko wersję 4-kołową :) Chwalimy sobie z córeczką :) Nadwozie jest OK, gondola spora, wsio dobrze, tylko budka głośno chodzi, ale to częste w wózkach. A te Mikado Ox-Ford Four-Three to często na spacerach mijamy, wyglądają super, nie piszczą, nie trzeszczą...

Mikado przekładanej rączki nie ma, można tylko montować gondolę/siedzisko w te albo na zad ;) Ale całą zimę prześmigaliśmy bez żadnych traumatycznych scen (córka urodziła się w listopadzie).

dzięki za opinie:) Chemical a czy jesteś zadowolona ze spacerówki??( i dziękuję za obszerną wypowiedź dotyczącą wyprawki :D ) Obydwa wózki są fajne, ale różnią się ceną i nie tylko. W Mikado spacerówka wydaje mi się większa,ale zastanawiam się czy lekko \"się wozi\".Mam trochę problemy z kręgosłupem dlatego wózek bez skrętnych kół niestety odpada, a chciałabym swobodnie spacerować po parku, mieście, i czasem wyskoczyć za miasto nad jeziorko , marzy mi sie tez wyjazd nad morze:) .Stąd moje wątpliwości. W X landerze gondola jest ponoć malutka, a w spacerówce nie da się postawić oparcia dla dziecka do pionu. prawda to?? 🌼

Odnośnie spacerówki to się nie wypowiem, bo jeszcze jej nie testowaliśmy. Kiedy będziesz kupować wózek? Może zdążę Ci jeszcze choć kilka słów o siedzisku spacerówki napisać. Nie mam pojęcia jak się prowadzi wersję Four-Three. Ale podbiję Ci troszkę temat, może się znajdzie właścicielka takowego pojazdu :)

Gość avero
ja ma wlasnie ten model three four i jestem bardzo zadowolona.to prawda gondola jest bardzo duza w przeciwienstwie do xlandera gdzie gondola jest mała.wozek prowadzi sie bardzo lekko ja jezdzilam okolo 7 miesiecy gondolą a pozniej spacerówką i wszytsko wydaje sie byc oki.tylko ta budka nie jest zbyt cicho składana co moze troche draznic.poza tym everything is good:D

Gość hopsasasasa

Gość Edek_K
J a właśnie zakupiłam wózek mikado ox-ford trzykołowy i jestem bardzo zadowolona.\gondola duża i wygodna, koła duże i zwrotne i spacerówka zgrabna a fotelik wygodny i leciutki!! \polecam!!

Gość sulimka
Używam Mikado Oxford (czterokołowy) od roku i jestem wprost zachwycona, wózeczek jest mocno eksploatowany przez nas, bo nawet w domu mój synek śpi w nim w dzień i nic złego się z nim nie dzieje. Teraz korzystamy ze spacerówki i jest cudnie. Bardzo ważne, że wózek można cały wyprać. Na mój wózeczek mam już kilku chętnych a to chyba o czymś świadczy :) Mam troje dzieci i to jest mój trzeci wózek i jest NAJLEPSZY!!! Synek sześć miesięcy jeździł w gondoli, która jest bardzo duża -łącznie z ciepłym i grubym śpiworem. Stabilna konstrukcja oraz duże pompowane koła sprawiają, że mogę jeździć nawet po leśnych dróżkach a mój synek śpi bezpiecznie w środku :) Moja siostra 7 miesięcy temu również urodziła synka i odgapiła ode mnie, ma taki sam Mikado Oxford (tylko inny kolor) i jest zachwycona tak jak ja!!! Jeżdziła nim nawet w zimie po śniegu!!! Wózek ma duży kosz na zakupy ,posiada tez folie przeciwdeszczową i moskitierę,co jest zaleta,bo w innych wózkach folie trzeba kupić osobno i to czasami za spora kwotę .Wózek też bardzo łatwo się składa i nie zajmuje dużo miejsca w bagażniku ,mimo tego ,że ma duże koła .Polecam gorąco wózki firmy Mikado:)

Ox-ford trzy- i cztero-kołowy? widziałam (w sieci) tylko taki z podwójnym przednim kołem - ale robiony jak inne trójkołowce :P o taki Wam chodzi? czy mogą być różne Ox-fordy? właśnie rozważamy zakup wózka Mikado - of-ford, boston lub city car :) będę wdzięczna za wszelkie opinie :)

Ox-ford trzy- i cztero-kołowy? widziałam (w sieci) tylko taki z podwójnym przednim kołem - ale robiony jak inne trójkołowce :P o taki Wam chodzi? czy mogą być różne Ox-fordy? właśnie rozważamy zakup wózka Mikado - of-ford, boston lub city car :) będę wdzięczna za wszelkie opinie :)

ja też się właśnie zastanawiam nad mikado, ale czterokołowym, na paskach ( nie wiem czy wszystkie mikado są na paskach). Wiem, że to solidny wózek, tak jak pisały dziewczyny, ma dużą gondolę i jest dośc mały po zlożeniu. W x-landerze z tego, co wiem, nie ma wózków na paskach i jak dla mnie są za twarde. Mała gondola w moim przypadku też jest minusem w mikado nie podoba mi się natomiast rączka - jest twarda, plastikowa, profilowana, więc nie da się jej obciągnąć specjalną gąbką. I tylko dlatego biorę jeszcze pod uwagę bartatinę

dziewczyny, któe mają mikado, może wypowiedzcie sie na temat rączki - jest wygodna, fajnie się sprawdza to profilowanie??? Wiem, że to może jest szczegół, ale korzystając z okazji, może coś podpowiecie :)

coś mi się poprzedni post zdublował ;) mam jeszcz 2 pytania - Czy to prawda, że foteliki sprzedawane w komplecie z wózkami MIKADO są do niczego? I że można zamontować fotelik np. Maxi Cosi? znalazłam taki adapter: http://www.tomiko.pl/285,mikado-adapter-lacznik-do-mocowania-fotelika-samochodowego-na-wszystkie-wozki-firmy-mikado.html

\"Czy to prawda, że foteliki sprzedawane w komplecie z wózkami MIKADO są do niczego?\" tak, to prawda, powiedział mi to sam sprzedawca w sklepie. Ale można dopasowac inne

ja miałam mikado oxford 3 kołowy tzn ten z dwoma małymi kółkami z przodu,śmiało mogę polecić :D etraz kupiła go ode mnie koleżanka i jest nim zachwycona! fotelik miałam ten od kompletu i był ok,tzn nie widziałam w nim żadnych wad...moze dlatego że nie miałam innego ;) ale ogólnie by to normalny fotelik:) nigdy ni epomyślałam ze jest zły...wpina sie go w ramę wózka a to wielka wygoda :) gondola szeroka i długa a to bardzo ważne,szwagierka ma x landera, gondola w nim jest króka i wąska...poza tym to oparcie w spacerówce od xlandera to porażka całkowita:O w oxfordzie rączka jest plastikowa ale nigdy mi to nie przeszkaszało,wózek jest bardzo zwrotny i lekko się prowadzi :)

melduje się posiadaczka x-landera XA :) dla mnie nie ma lepszego wózka:D mieliśmy cały komplet tj.gondolę,fotelik i spacerówkę,wózek prowadzi się leciutko nie skrzypi nie trzeszczy po prostu bajka, nie wydaje żadnych odgłosów....niech potwierdzeniem moich słów będzie fak że po sprzedaniu całego kompletu (mamy małe mieszkanie i nie było go gdzie trzymać) kupiliśmy spacerówkę....X-lander XA :D Jak dla mnie wózek rewelacyjny. Jeśli chodz o oparcie które nie składa się do pozycji pionowej-to po pierwsze dzieci raczej nie lubią siedzieć \"na baczność\" po drugie jeśli jednak sprawia to komuś kłopot wystarczy odpruć zaszewki na pasku którym podciąga się oparcie ,po trzecie w modelu który posiadamy teraz (2009 rok) nie ma już zaszewek więc oparcie podciąga się do pionu.....

vademecum - dziękuję za odpowiedź :) niestety w 3mieście nie ma tych wózków w sklepach :/ w sklepie w Rumii jest tylko 1 model :/ także nie opłaca mi się jechać z Gdańska... więc wszystkiego muszę dowiedzieć się z Internetu ;)

Gość crazyizek
Witam, od Listopada jeżdzimy mikado, Stelaż na 4 kołach na paskach, gondolka Boston. Jesteśmy zadowolone z wózka :), naprawde leeko się prowadzi. Duuuuuża gondolka i kupa gazetów do nieg była tj. parasolka, moskitiera, folia, torba i ciepły śpiworek pasujący również do spacerówki :). Budka, fakt jest troszkę głośna, ale ile razy sie ją składa??? POLECAMY ten wózeczeczek. Nie bierzcie tylko tego fotelika.

Gość crazyizek
Dodam, ze wózek ekplatowany jest w róznym terenie od handlowych alejek w supermarkecie po leśne ścieżki-sprawdza sie w kazdym z nich, mimo ze nie ma skrętnych kólek przednich. Duze 4 pompowane koła zapewniają dziecku komfort podczas jazdy. Fotelik,, cóż niby nic w nim złego nie ma ale nie jestem pewna, naszczęcie lada moment przesiądziemy się do fotelika powyżej 11kg. generalnie jest tak, ze mozesz wybrać sobie stelaż, jaki chcesz mieć 4 koła i tu wybór pomiędzy ; 2 przednie skrętne czy klasyczne 4 , albo 3 kołowy, do tego wybiersz model nadwozia Ox-ford, boston, był jeszcze milano. to chyb tyle z konfiguracji.Pozdrawimy

crazyizek, mam dwa pytania, poniważ chyba zdecyduję się na dokładnie ten sam wózek. Czy paski nie skrzypią po jakimś czasie i czym się różnią te gondolki, bo z tego, co wiem, to są trzy do wyboru (oprócz boston, jeszcze oxford i milano chyba)?

Gość crazyizek
Cześć :), tak są trzy, Ox-ford ma taki sznurek z tyłu budki do ściągana :( (mnie sie nie podobał) ma też 2 kieszonki po bokach na uszy do noszenia gondolki, natomiast Boston ma dopinane uszy i kieszonki w środku gondolki (Bardzo przydatne na telefon, klucze, ) no i nie ma tego sznurka :).Popatrz na stronie producenta na zdjęcia Ox-forda, tył budki jest zmarszczony. http://www.tomiko.pl/312,mikado-boston-kolor-b6-wozek-na-skretnych-przednich-kolach-nowosc!!!.html tu jest duzo zdjęć gondolki Boston :) A paski czasami skrzypną, ale tylko czasami i to baaardzo cichutko. Szczerze polecam wózeczek :)