Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parami3

Mam skwaśniałe mleko od gospodarzajak zrobic teraz biały ser?

Polecane posty

Gość parami3

???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lowlilejdi
Dodaj banana i kiwi i zrób blenderem koktajl!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość parami3
powiedzcie mi!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to gospodarz chyba jakis wiekowy co??:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skwaśniałe czy zsiadłe
??? Jak jest zsiadłe, to podgrzewasz, tylko nie za mocno (tak żeby można było wlożyc do środka dłoń - jak za mocno podgrzejesz, to ser bedzie suchy) potem wlewasz w worek lniany żeby ściekło... jak nie kapie już, to poprawiasz sznureczek od worka, żeby był zawiązany przy samym serze i wkładasz między dwie deski do krojenia, na górnej, na wierzchu kładziesz coś cieżkiego i czekasz az dobrze się wydusi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skwaśniałe czy zsiadłe
te deski najlepiej ułożyć w zlewie, bo bedzie jeszcze z tego wyplywać serwatka...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość parami3
a ile dni mleko takie tłuste od gospodarza, powinno stac, aby skawaśniec porządnie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skwasniałe
różnie... ok 2 dni, czasem dluzej, zależy np od temperatury najlepiej to sprawdzaj - zsiadłe można kroić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fffffffffuuuuuuuuuujjjjjjjjjjj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skwasniałe
aaa tluste mozna naprawdę odtłuścić, zdjąć choćby z wierzchu trochę śmietanki jak wypłynie na wierzch... to nie jest konieczne, aby mleko było tłuste z chudszego tez wyjdzie dobry ser

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skwasniałe
fuj - a cos ty taki/taka zniesmaczony/a nie udawaj, że nigdy nie jadłeś/łaś twarożku a jak robi się samemu, to wiesz przynajmniej co jest w srodku ale no tak... czego oczy nie widza...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×