Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dareczko

Kobieta ktora wiaze sie z obcokrajowcem gardzi wlasnym ojcem

Polecane posty

Gość dareczko

Moim zdaniem jezeli Polka wiaze sie z obcokrajowcem to znaczy ze gardzi polskimi mezczyznami a tym samym gardzi wlasnym ojcem, ktory przeciez tez jest Polakiem. Tak wiem zaraz mi napiszecie ze wasi ojcowie to wspaniali faceci tylko reszta tych polskich facetow to badziewie. Kazda napisze ze jej tatus jest wspanialy tylko ci inni sa do niczego. Powiedzcie dziewczyny jaki wy dajecie przyklad mlodym chlopcom w wieku dojrzewania. Oni widza jak lecicie na obcokrajowcow gardzac Polakami. Jak taki chlopak ma potem szanowac kobiety?

Gość Hehhhh
Kolejna prowokacja! :o A tak swoją drogą od kiedy to miłość ma się kierowac patriotyzmem przy wyborze partnera?

Gość dareczko
Co to znaczy prowokacja? Piszę to co myślę. Czyżby prawda zabolała?

Gość No i kolejny
zakompleksiony frustrat!

eee.... ja tu nie widzę żadnej zależności. to tak jakby powiedzieć że dziewczyna wybierajac faceta z innego miasta albo o innym kolorze włosów gardzi własnym ojcem. :p głupia teoria :p :D:D

Gość dareczko
Jak ojciec ja bił i molestował to moge zrozumieć, że ma uraz do Polaków.

Gość zdecydowanie kobieta
Taaaaa..... gardzi ojcem...bo wybrała cudzoziemca.....a niby na jakiej podstawie zakładasz że naszymi ojcami nie są mężczyźni innych nacji ? Troche wąskie i mało logiczne to Twoje myślenie. Nie każdy ma za rodziców rodowitych Polaków i nie każdy obcokrajowiec nie ma polskiego obywatelstwa. Z daleka już czuję jakiś kompleks nt Murzyńskich wielkich faj

Gość Pewnie ze ma kompleks
szczególnie po ostatnich badaniach długości męskiego przyrodzenia! :p

Gość Weź się
nie ośmieszaj takimi tekstami! :o

Gość dareczko
Ssily margot twoje porównanie jest niewłasciwe. Nie mówię że kazdy związek z obcokrajowcem to pogarda w stosunku do własnego ojca ale w większości przypadków tak jest. Jeżeli jakaś kobieta mieszka w miejscu gdzie w ogole nie ma Polaków to moge zrozumieć, że nie ma wyboru i wybiera obcokrajowca ale w wiekszości wypadków jest tak, że Polki zwyczajnie gardzą Polakami i uważaja że związek z obcokrajowcem je nobilituje, czyni kims lepszym, podnosi ich samoocenę. Pamiętajcie tylko dziewczyny, że gardząc polskimi chłopakami gardzicie własnie własnym ojcem. Co do mnie nie jestem żadnym nieudacznikiem i mam partnerkę POLKE, cudowna polkę jakich zreszta jest większośc bo Polki to moim zdaniem najpiekniesze i najlpesze kobiety na świecie i w życiu nie chciałbym kobiety z innego kraju no może z wyjątkiem bliskich nam kulturowo Czech czy Słowacji. większośc Polek jest wspaniała, niestety jest mała ale widoczna mniejszosc która gardzi Polakami i wybiera obcokrajowców chyba tez nie zdając sobie sprawę, ze większośc takich zwi ązków szybko się rozpada bowiem różnice kulturowe sa zbyt wielkie.

Gość cos w tym jest podswaidoma
proba ucieczki czy wlasnie wyboru innego "rodzaju" mezczyny , z innej grupy niz ojciec ..

Gość eula
dareczko...co to za różnica Polak,Anglik czy Rusek jeżeli kocha mnie,a ja jego ? Każdy człowiek ma ręce,nogi i narządy płciowe,nie widzę żadnej różnicy. I wolałabym z ŻYDEM się bzykać,niż z takim rasistą jak ty

Gość tittitiuti
a to ciekawe! ja nie mam dobrego zdania o moim ojcu, nie szanuję zbytnio itd a jednak nie wyobrażam sobie związania się z obcokrajowcem i nie chciałam nigdy coś ta teoria nie do końca ma sens ... ;D

Idioto równie dobrze mógłbyś napisac: kobiety pogardzają niskimi blondynami wiążąc się jedynie z wysokimi brunetami...... Czy tak trudno zrozumiec że zakochujesz się w kimś nie ze względu na jego nację tylko to co sobą reprezentuje ? Zakochujemy się nie tylko dlatego że ktoś jest dla nas atrakcyjny fizycznie ale też dlatego że jego cechy charakteru nam odpowiadają....inna sprawa że czasem błędnie się ocenia ludzi pod wpływem pierwszego wrażenia. Jeśli nie masz partnerki to nie dlatego że wszystkie kobiety wyjechały do JuKeja i wolą Murzynów albo Arabów, ale raczej dlatego że albo sam masz nieciekawy wygląd, nieciekawy charakter albo złe podejście do kobiet.

Gość kitiruri
moze nie zdajesz sobie sprawy z tego :P a jak by Ci sie nawinal jakis fajny obcokrajowiec to co ..?

dareczko, " Co do mnie nie jestem żadnym nieudacznikiem i mam partnerkę POLKE, cudowna polkę jakich zreszta jest większośc bo Polki to moim zdaniem najpiekniesze i najlpesze kobiety na świecie i w życiu nie chciałbym kobiety z innego kraju no może z wyjątkiem bliskich nam kulturowo Czech czy Słowacji. większośc Polek jest wspaniała, niestety jest mała ale widoczna mniejszosc która gardzi Polakami i wybiera obcokrajowców chyba tez nie zdając sobie sprawę, ze większośc takich zwi ązków szybko się rozpada bowiem różnice kulturowe sa zbyt wielkie." świadomie wybierasz Polki bo wiesz że Polka to kobieta, która jest wychowana tak by nie miec własnego zdania i podporządkowywac się mężczyźnie. Amerykanka by nie dała po sobie jeździc jak po łysej kobyle, nie dawałaby sie sprowadzic do parteru ani wykorzystywac. Tylko silni mężczyźni nie boją sie kobiet o silnej osobowości.

Gość dareczko
Zdecydowana kobieto ale ty sama przyznajesz mi rację. Dla kobiet wiążacych się z obcokrajowcami właśnie ci obcokrajowcy są w przenośni takimi wysokimi brunetami ze wspaniałymi cechami charakteru natomiast Polacy są przysłowiowymi niskimi blondynami z fatalnymi cechami charakteru. To jest własnie ta pogarda w stosunku do Polaków czyli pośrednio własnych ojców o której pisałem. Obcokrajowiec wydaje się takim kobietom naj a Polak be. Większośc Polek jest wspaniała i tak jak pisałem nie ma lepszych i piękniejszych kobiet na świecie a miałem już kontaktu z paniami z róznych krajów i Polki biją ich na głowe pod każdym względem. Ja tutaj nie piszę o wszystkich Polkach tylko o tej niechlubnej mniejszości która wiąze się z obcokrajowcami. Co do mojej dzierwczyny to nie musisz się martwić. MMam wspaniałą dziewczyne i do tego oczywiście Polke bo innej sobie nie wyobrażam.

Gość tittitiuti
(do Kitiruri bo chyba pisała do mnie: Nawinęło mi się paru. Jeden to Amerykanin który mieszka w Polsce. Miły, nieśmiały, z własnym biznesem w branzy informatycznej. Nie czułam więzi ze względu na brak podobnych doświadczeń i różnice kulturowe. Inny, naprawdę przystojny i utalentowany Niemiec. Gdy się dowiedziałam że jest Niemcem (sądziłam że to Szkot), nabrałam do niego wstrętu bo mam wrodzony uraz do tej nacji. Nie, nie chcę cudzoziemca. Poza tym facet facetem, tego kwiatu pół światu, ale ja chcę kiedyś wychowywać polskie dziecko a nie jakieś mieszane. Ale nie mówię że to jakoś szczególnie słuszne, bardziej niż inne postępowania. Odnoszę się tylko, i nie do końca serio, do tego co pisze autor.)

Gość dareczko
Amerykanki Polkom do pięt nie dorastają. Ja chce kobiete a nie babochłopa a kobiet z Ameryki czy z Niemiec czy z UK to takie babochłopy. Zero kobiecości, zero delikatności, zero seksapilu.

Gość NIEZALEZNA36
Co za bzdurna teoria! Nie ma sensu komentowac.

Gość dareczko
tittitiuti wielki szacunek do ciebie. Polki sa najlepsze :classic_cool:

Pieprzysz głupoty. Dla mnie nacja nie ma znaczenia. Miałam chłopaka albańczyka. Wyszłam za mąż za Polaka. Nie ważna jest nacja ale charakter, a to jakie ktoś może miec wyobrażenia w wieku lat 20 ma się nijak do tego czego go za kilka lat życie i doświadczenie nauczy. Jełsi jakaś naiwna panienka myśli że za granicą żyją sami książęta z bajki to kiedyś się nauczy że niekoniecznie. Nie ma dwóch Polaków o tym samych charakterze i wyglądzie. Z pewnością kultura i środowisko w jakim się wychowujemy wywiera na nas silny wpływ, ale nawet dwóch synów wychowanych w tej samej rodzinie, w tym samym domu i kraju różnią się i pod względem wyglądu i cech charakteru.

Gość tittitiuti
Dzięki, miło czytać. Mi też osobiście, jako Polce wychowanej tutaj, wydaje się że tylko w oczach polskich chłopaków widzę tę inteligencję, mieszankę różnych uczuć, trochę opanowania, trochę refleksji i trochę... fantazji i dzikości, możliwość porozumienia. Uwielbiam Polaków. A gdy jestem za granicą, chodzę specjalnie tam gdzie bywają Polacy żeby popatrzeć, posłuchać, nacieszyć się. Niejeden cudzoziemiec się do mnie uśmiechał. To nawet bardzo częste bo oni są bardziej pewni siebie i bezpośredni. Ale ja mam zlewkę bo to nie to samo co rodacy. Owszem, mają te "ręce, nogi i narządy płciowe" - jak to zauważyła eula - ale ja różnicę widzę i nie tylko po kończynach oceniam. I też, jak ty, autorze tematu, mam swoją drugą połówkę tej samej nacji. :)))

Ludzie czy Wy naprawde nie macie innych problemow tylko to ze ktos ma za druga polowke kogos innej nacji? :D Cieszcie sie tymi swoimi polowkami i nie zawracajcie sobie glowy tymi ktorych polowki nie sa polakami. Tylko sobie "problem" robicie bo tym osobom i tak to obojetne co o nich myslicie. Sa szczesliwi. To jest wazne.

Brrrr... Powialo psychoanaliza, demagogia, ksenofobia i kilkoma innymi jeszcze pojeciami ze slownika wyrazow obcych. Osobiscie nie widze zwiazku ale masz prawo dareczku byc innego zdania.

Osobiście to raczej widzę jak rodacy za granicą "popelinę" robią....haha. Nieraz w Stanach musiałam się za rodaków wstydzic... tittitiuti, nieźle mnie rozbawiłaś: "tylko w oczach polskich chłopaków widzę tę inteligencję, mieszankę różnych uczuć, trochę opanowania, trochę refleksji i trochę... fantazji i dzikości, możliwość porozumienia." wystarczy poczytac na kafe o rycerzach poszukujących "dziewic", dla których inne to szmaty i rasistowskie wywody w stylu tych autora topicu i już się chce życ z takim inteligentnym ideałem o szerokich horyzontach myślowych :-)

Gość dareczko
Dzięki tittitiuti za miłe słowa. Masz bdużego buziaka ode mnie 😘 Chciałbym byc dobrze zrozumiany. Jasne, ze może byc sytuacja, że zakochasz się w obcokrajowcu no i mówi się trudno :) Nie mam nic przeciwko. Uważam jednak, że tak kobieta jak i facet mający wysokie poczucie własnej wartości będa podświadomie poszukiwać partnera Polaka czy Polki bo mamy wspólna kulturę, mentalnośc, zwyczaje natomiast jest częśc kobiet które wręcz poluja na obcokrajowców i dowartościowują się tym, że ma męża Amerykanina czy Włocha a nie Polaka. Dla mnie takie kobiety które gardzą Polakami i xle się o nich wypowiadają zwyczajnie gardzą własnymi ojcami p[odobnie jak faceci którzy twierdza że wszystkie Polki to puszczalskie. Nie dziwię się wcale obcokrajowcom że wolą piękne i kobiece Polki od babochłopów z Niemiec, UK czy USA. Mam tylko apel do tych polujących na obcokrajowców Polek. Dziewczyny szanujcie się i pamiętajcie że jesteście Polkami i gardzac polskimi chłopakami gardzicie tez własnymi ojcami.