Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allegrowiczka pełną gębą

Uczciwi i Ci mniej na Allegro

Polecane posty

Bardzo często kupuje i sprzedaje na allegro jak pewnie większość z was.Czy sa sprzedawcy których możecie polecic z czystym sumieniem lub w 100% odradzić.Chodzi głównie o sprzedawców dzieciecych ubranek

dzis pokupowalam rzeczy na allegro tzn.butelki itp..nie bylo napisane ile kosztuje przesylka dopiero jak kupilam pani napisala mi ze przesylka 10zł priorytet za kazda wygrana aukcje czyli 30zł bo kupilam na trzech..rece mi opadly...wogole co to za kwota 10zl?rowniez sprzedaje i najdrozsza przesyłka u mnie to 8zł..

U tej samej kobiety wygrałaś 3 aukcje i rząda 3 opłat za przesyłkę? A nie może spakować wszystkiego w jedna paczkę? Ja polecam allegrowicza o loginie czy tam nicku: r_p77 - szybka wysyłka i towar zgodny z opisem.

Co do ubranek dziecięcych to jak do tej pory nie spotkałam nieuczciwego sprzedawce. Natomiast odradzam sprzedawcę odzieży sportowej marionex1 . Zostałam bez pieniędzy i bez towaru. Teraz ma bardzo dużo negatywnych komentarzy wcześniej nie miał tyle i się skusiłam:O

co do przesyłek- radze nie brać udziału w aukcjach gdzie nie ma podanej ceny za przesyłke lub poprostu zapytać przed aukcją - jesli ktoś chce opłaty za każdą rzecz - to ty masz prawo domagać się aby każda ta rzecz została wysłana oddzielnie- poprostu co do rożnicy w cenie- firmy - vatowcy- muszą do ceny przesyłki dodać 22% vatu- bo rozliczają się z tego podobnie jak ze sprzedaży

ja moge polecić takich sprzedawców jak: lonty timur00 bettina27 jak dla mnie super. Paczki przyszly szybko a towar zgodny z opisem. Dobry kontakt ze sprzedającymi.

Gość Asia z Białegostoku
ja mogę polecic: cinkciarz i zamknijdoope. Szybko i zgodnie z opisem

oczywiscie nie zgodzilam sie i ma wyslac wszystko w jednej paczce...alemnie wcielo..jakas idiotka zwykla

odradzam RENATA3000-zero kontaktu,zły towar,olanie skargo od pracownika allegro-zostałam ze złym towarem bez zwrotu kasy. Polecam dzidzior2,dostawa szybka,towar naprawde wart ceny.

kama- to nie ona jest idiotka- to ona ustala warunki aukcji- to twoja wina że nie zapytalaś wcześniej - chocmy krzyknela ci i 100złl a jest firmą ( firma ma prawo zarabiać na przesyłce) to ty musisz sie na to zgodzić

ike chyba nie do końca masz racje w regulaminie allegro jest cos o tym ze nie wolno zawyżac kosztów wysyłki. ;-)

moze nie jest dla ciebie idiotka-dla mnie jest i to duzą..ale napewno nie jest uczciwa..a o to chodzi autorce topiku:)

petunia- to ie do końca tak - owszem allegro zareaguje jeśli dany towar wystawiony jest duzo poniżej wartości ceny rynkowej- poza tym regulamin allegro ma się czasami nijak do prawa polskiego

coz owszem- ja tez takie osoby omijam z daleka- owszem jesli szczerze by napisała w aukcji cene przesyłki i to, że za każdą rzecz płaci sie oddzielnie- wtedy proszę bardzo kto chce niech kupuje- to jest zupelnie inna sprawa

ike ty wiesz wszysko najlepiej..wiec zapytam czy pani u której kupilam jest uczciwa?

a moze ktoś z was kupował coś u "baby maxx" obojętnie którego bo jest ich od 1 do 11. Prócz tego ze nie odpisują na maile a telefon podany w aukcji to fikcja to wysylają towar czy niebardzo?

łączenie przesyłek jest swego rodzaju promocja- za to że robisz u kogoś większe zakupy- sprzedawca może - ale nie musi tak robić - uwierz mi też handluje na allegro i niejeden kupujacy- mimo tego że na stronie o mnie jest napisane jak woł że za przesyłke płaci się raz- za każdą kupioną ode mnie rzecz dokłada dodatkowo koszt za przesyłke- a ja potem piernicze się z woreczkami strunowymi i te pieniądze odsyłam wraz z towarem

ike to reklama własnej siebie?podaj odrazu swoj nick z allegro

a widzialas żebym gdzies podala? nie zauważyłas że wszystkie tu sprzedajemy i kupujemy?

Gość dzis.na.pomaranczowo.
ike laczenie towarow w jedna paczke to nie zadna laska sprzedajacego! cos ci sie chyba pomylilo i zadna forma nie ma prawa zarabiac na przesylkach, skad ty kobieto masz takie informacje? nie pisze na czarno, ale my tez mamy swoja firme na allegro i nie mamy prawa oszukiwac a wg ciebie zarabiac na przesylkach zawyzajac ich wartosci jak nie wiesz to lepiej nie wprowadzaj nikogo w blad :-o

dziewczyno powiem tak- sama dalas się wrobic i sama nie pomyslałas przed zakupem- najeżdżasz na mnie - tylko dlatego że nie popieram twojego zdania- chcesz najerzdżaj- mam to w głebokim- zdania nie zmienie- nie lubię takis przedawców jaki ci się trafil- ale uważam że myślaca osoba zanim cos kupi to sprawdzi za ile tak naprawde kupuje

oczywiście że może -- może policzyc nawet usluge pakowania, wliczyc benzyne- policzyc drożej samo opakowanie- co do łaczenia przesyłek tez jesteś w błędzie- może zwyczajowo żadna laska- ale daj mi jeden jedyny przepis- że prawo czy regulamin stanowi inaczej- wtedy sobie porozmawiamy

widzialam niejedna firme i nie dwie, ktorych wlaściciele wielu rzeczy o handlu i prawie nie wiedzieli- więc to że jesteś firma na alllegro jakos nie robi na mnie wrażenia

ike ja moze najerzdzam-jak to nazwałas a ty mnie obrazasz nazywajac niemyslącą..zastanow sie co piszesz i tez mam cie gdzies kobieto

jezeli ma to wpisane w aukcji to moze sobie policzyc beznzyne jezeli nie to placisz tylko za paczke wg cennika poczty , koniec kropka zaden sprzedajacy nie moze sobie zawyzyc przesylki bo tak mu sie podoba albo bo chce na tym zatobic - to jest juz oszustwo wiec jezeli babka zyczy sobie 10 zl za pzresylke a w aukcji nie ma wyszczegolnione za co az 10 zl to nie ma prawa zyczyc sobie takiej ceny ja napisalabym do allegro, mnie tez kiedys chceli tak oszukac, 15 zl za pzresylke, ale allegro zrobilo z tym porzadek wiekszosc chce sobie zarobic jeszcze na przesylce a to jest lamanie regulaminu

taaaa chcę to zobaczyc;)

ike po twoim ostatnim poscie ze nie robi na ciebie wrazenia to ze "sa firma" na allegro uroczyscie stwierdzam ze jestes stuknieta...mysle ze autor nie chcial robic na tobie wrazenia..:)

malo wiesz ike juz widze twoje firmy (ktore ty znasz...) poza tym to ty zaczelas najezdzac wyzywajac i jeszcze masz czelnosc mowic ze robi to ktos inny wzgledem ciebie przystopuj troche!