Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Haris Pilton

pytanie o ślub koscielny + cywilny

Polecane posty

powiedzcie mi, skoro jest możliwośc wzięcia slubu konkrdatoergo, to czemu niektóre z was decydują się na 2 oddzielne ceremonie? dawajcie krótkie odpowiedzi

Gość viola_2
przypuszczam ze z powodu niepewnosci. Najpierw wtedy pary biora cywilny a potem koscielny. Chyba zreszta jest wiele innych przyczyn jak np. chec zaoszczedzenia pieniedzy na wesele . Mysle ze tez stres- ja bym wolala najpierw cywilny :)

moi znajomi wzieli najpierw cywilny, bo mlodego wojsko scigalo:) A poniewaz cywilny sie szybciej zalatwia, wiec najpierw ten wzieli:)

viloa - ale jak tu zaoszczędzić - cywilny to tez wydatek jakby nie bylo skoro cienko z kasa, to lepiej byloby za jedym zamachem :)

Gość ja mam koscielny za 15 roku
a cwyliny za pol roku. Dlatego ze na koscielny zdazymy uzbierac kase. Cywilny to tylko dla roszicow i swiadkow, pozniej obiad. A dlatego ze moj facet bedzie mial duza podwyzke w 2009 roku i dzieki temu za ten rok rozliczymy sie razem i nie bedzie musial kupy kasy oddac urzedowi skarbowemu. Poza tym ze wzgledu na slub bedziemy miec duzo przywilejow

Gość u nas było
Tak, że jak zaszłam w ciąże to rodzinka uparła się na legalizację związku. Wzięłiśmy cywilniaka a po 2 latach kościelny(tak jak chcieliśmy)

Gość ja mam koscielny za 15 roku
oczywiscie za 1,5 roku z takich ze moj narzeczony jest wojskowym i po pierwsze rozne dodatki z racji wakacji, przejazdow itp no i jestesmy w kolejce do mieszkania ;)

Gość A Ja dlatego aby moj maz
dostal szybciej wize...

Gość zeby moc wziac kredyt
na mieszkanie :O

Gość no my tez
...na mieszkanie czekamy a poza tym oszczednosc kasy i dlatego wpierw cywilny a koscielny za jakis rok;)