Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytajka83

2 ważne pytania, proszę o odpowiedź!

Polecane posty

Gość Zapytajka83

Hej dziewczyny, Nurtuje mnie jedna sprawa: 1. czy po tygodniu można wykryć ciąże, czy są, po tak krótkim czasie, jakieś objawy? 2.czy picie alkoholu(2 lampki wina) w początkach ciąży jest szkodliwe?dokładnie chodzi mi o sytuację, kiedy kobieta nie wie jeszcze, że jest w ciąży, bo to początek, a wypiła trochę alkoholu. Przepraszam, ze infantylne pytania, ale trochę się martwię.

1.nie ma szans zeby po tyg wykryc ciaze zadnym medycznym spsobem, niektore kobiety "niby czuja"ale to chyba bardziej, checi i psychika 2.jesli wypilas lampke wina to juz jest czas przezsly dokonany, dlatego nie ma co sie juz nad tym zastanawiac, w ciazy nie powinno sie pic alkoholu, ale nie powinno sie pic swiadomie.....teraz kiedy podejrzewasz ciaze raze wieksza wstrzemiezliwosc i tyle wiele kobiet nie wiedzialao ze sa w ciazy i pily, a teraz maja zdrowe bobasy:)

Gość Zapytajka83
malolepsza---*dziekuje bardzo, pocieszylas mnie troche:)

Gość alallallaaaaa
Możesz sobie zrobić test z krwi betahcg - powinien już wykryć ciążę.

nawet po 7 dniach od stosunku na bete jest za wczesnie, nawet jesli wyjdzie ze ciazy nie ma to jest to w tym monecie nieadekwatne, bete warto robic gdzies okolo 12 dni po owulacji najwczesniej

Gość Zapytajka83
a test najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki, tak?

Gość brzuch wynajęty
U mnie po tygodniu wyraźnie zmienił się kształt piersi...nie dowierzałam, ale to właśnie było to - jestem w ciąży.

Gość Zapytajka83
moje piersi są mniejsze, jakieś bardziej obwisłe i jak sobie pomacam, to troche bolą..a słuchajcie...napiszcie mi czy to w ogóle mozliwe. Ostatnią miesiączkę miałam 19.02, kochałam się 23.02...cykl trwał 25 dni...

zwyklego sikacza w dniu spodziewanej@ z porannego moczu, bete mozna zrobic wczesniej, ale radze poczekac jednak do dnia@ moim pierwszym objawem ciazy byly bole typowe jak na miesiaczke i tak bylo do 6,7tc

jesli masz zwykle krotkie cykle to mozna przyjac ze masz owulacje mniej wiecej okolo 9__12dc, kochalas sie w 5dc....w sumie szanse sa.....ale jak sie starasz o dziecko musisz bardziej celowac w okolice owulacji

Gość Zapytajka83
tak, 19.02-to dzień wystąpienia miesiączki!

Gość Zapytajka83
Dziekuje bardzo, tak chce! a myślisz, ze moglo sie udac, czy to raczej malo prawdopodobne w tym cyklu?

mysle,ze wszytko jest mozliwe, ale moze dla pewnosci sprobuj jeszcze dzisiaj to twoj 11dc, wiec moze wlasnie akurat owulacja, bo tak jak pisalam wyzej lepiej robic powtorki blizej owu...... to pierwszy cykl staran?

Gość Zapytajka83
Tak, pierwszy! dziękuję za Twoje rady i wypowiedzi. Życzę zdrówka i ślicznego bobasa:)

ja Tobie tez zycze wiele szczescia i nie przejmuj sie jak tym razem nie wyjdzie, staraj sie na luzie bez napinania, najwazniejszy jest luz a ciezko o niego jak ciagle sie o Tym mysli, takze spokojnie.... trzymaj sie cieplo