Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lea_Lo

Golden retriever-opinie

Polecane posty

Zamierzam wziąć tego pieska i chciałabym poznać wasze opinie o tej rasie...

Gość nigdy tak nie mialam
zawsze marzylam ;) Cechy "reasowe" super. Zwsze chcialam takiego lagosnego pieska, co nawet zlodzieja by po mordzie wylizac chcial ;)

Gość sliczny jak wszystkie
ale troche juz "wiekowy" jak na szczeniaka do oddania ;) Wolalabym mlodszego ;) Piekne sa i niepowtarzalne te pierwsze tygodnie ;)

Gość sa cudowne ale troche
niesforne;)

Gość moja ciotka ma
takiego psa, nie iem czy jej sie taki trafil, ale w zyciu nie chcialabym miec tej rasy. Ten pies to smietnik (ciotki), na spacerze wszytsko je, gowna, pety itp). ciagle na dietach bo tak wpieprza wszystko, na dodatek zbyt madrym psem nie jest, do ciotki do domu wejsc sie nie da, bo jak taki kloc zacznie szczekac (pomimo ze mieszkamy w tym samym domu), skakac po tobie to momentalnie na ziemie cie kładzie. siasc sie nie da bo siadnie kolo fotela i ciagle szczeka..... Ja mam amstaffa i w porownaniu z psem ciotki to moj to jest anioł!

Gość ja mam takiego pieska
ma 2 lata i jestem w nim zakochana!! bardzo madry i pojetny, zawsze wesoly chetny do zabawy, bardzo lagodny wiec obronca to on nie bedzie:P ale naparwde polecam!! tylko uwaga na diete tego pieska bo niestety maja bardzo wrazliwe zoladki:((

Gość sa cudowne ale troche
no wlasnie niestety ale to jego niesfornosc.wiec jak nie masz cieprliwosci to odradzam

Gość sliczny jak wszystkie
Ale ja na przyklad lubie pieski owlosione ;) A amstafy sa "lyse" ;)

Gość ja mam takiego pieska
moj nie jest niesforny...to kwestia wychowania,,, trzeba byc konsekwntnym to jedne z madrzejszych raz pzreciez to one sluza chorym ludziom tylko trzeba je odpowiednio wychowac...ja wychowalam go sama ale polecam skzolki dla psow gdybym jeszcze raz miala mozliwosc to bym poszla bo oni robia to profesjonalnie a ja robilam jak uwazalam...ale moj piesek nie je wszystkiego co mu wpadnie do pyszczka bo wie ze nie wolno, niczego w domu nam nie obgryzl bo wie ze nie wolno, jak jemy piosilki przy stole to on grzecznie lezy i nie ,,wyszczyga" bo nigdy od nas niczego w ten spsob nie dostal..takze trzeba przemyslec czego bedizmey od psiaka wymagac i konsekwtntnie sie tego trzymac poczatki sa trudne ale potem jest juz wszytsko super:)

Goldeny są prześliczne:classic_cool: I też myślę, że dużo zależy od ułożenia psa. Natomiast nigdy nie chciałabym amstaffa, pitbulla itp.bo są porostu dla mnie brzydkie, i nigdy bym im nie zaufała:O Z groźniejszych ras wybrałabym tylko owczarka niemieckiego, bo nie dośc, że jest klasycznie piękny to jeszcze bardzo mądry:classic_cool:Kiedyś, dawno temu, jak byłam dzieckiem miałam "wilczura":)

Gość ja cale zycie marzylam
o wilczurze i caly czas mam pieski rasy nordyckiej :D

Ja wlasnie chce takiego wiekszego, zeby byl juz nauczony czystosci, jak ten

Gość ta najgorsza..
ja miałam goldena przez prawie 10 lat.. niestety był chory:( był cholernie inteligentny, naprawdę;) bardzo szybko się uczył, nawet skomplikowanych rzeczy i dobrze rozróżniał podobne w wykonaniu komendy, np podawał łapę ale tez przybijał piątkę(w inny sposób) nauczył się komend migowych ;)

Gość Luna92
ja mam goldenke dzete jest naprawde bardzo madra :) i ''nie szczeka'' jak w komentarzu nieco wyzej;P ,nie je wszystkiego co znajdzie ;) bzdury poprostu!! ale ze tak powiem kazdy ma swoja ulubiona rase:)..kocham mojego psa i nie oddala bym jej za nic!...choc jest niesforna :) ale to pies ...kazdego da sie wycohwac tylko trzeba CIERPLIWOSCI!!! polecam te psy!!!!!! sa naprawde kochane :)...nie lubie yorkow i shith zu te psy mnie przerazaja,ktorego dnia szlam na spacer z dzeta a jeden z shih tzu zerwal sie ze smyczy i rzuca sie do mojego psa..ze tak powiem Je**niete psy!! to nie psy dla dzieci :/... polcam naprawde goldenki sa mile zarowno dla wlascicieli jak i dla dzieci :):) pozdrawiam fanow goldenkow :*

Gość luna92
Ja też mam goldenka 11 miesieczną suczke Dżete nie zaminila bym na zadnego innego :) jest kochana i bardzo madra polecam :) piesek dla calej rodziny:)

Gość gość
Miałem przez 5 lat. Nigdy więcej. Zżerał wezystkie g****a w okolicy. Zawsze brudny. Wszędzie sireść.

Gość gość P
Posiadam suczke tej rasy od 4 lat, i jest cudowna, nie zgadzam sie ze wszystko je a wrecz przeciwnie jest bardzo wybredna uwielbia delicje;p, Ta rasa to wspaniale psy oddane, wierne, inteligentne! Maja w sobie ogrom Milosci. A co do charakteru to kazdy piesek jest taki jak go sobie wychowasz wydaje mi sie ze jesli ty bedziesz go szanowac i Kochac to odplaci sie tym samym bynajmniej w moim przypadku tak jest. Takze polecam ta rase szczegolnie dla ludzi z dziecmi.

Gość gość
Wolę boksery, ale goldeny też są super. Tylko trzeba mieć dla nich dom, a nie trzymać w mieszkaniu jak to niektórzy robią.

Gość gość
Ja wprawdzie mam 2 psy innych ras, ale muszę przyznać, że goldeny są fajne i długo się zastanawialiśmy czy nie kupić. Jednak chodziło o to, żeby psy budziły respekt i straszyły na posesji, a goldena nikt się nie wystraszy ☺

Gość gość
A ja mam już drugiego goldena. Pierwszy był pies- spokojny, opanowany, chodził bez smyczy, drugi to panienka - bardzo żywiołowa, emocjonalna, nieprzewidywalna. Uważam, że w cale nie trzeba mieć domu tylko odpowiednią ilość czasu na spacery i wtedy jest ok.

Gość gość
Czesc. Chciałabym się poradzić. Ponieważ zastanawiamy się nad przygarnięciem goldena retivera do mieszkania. Czy o w ogóle dobry pomysł?