Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elizabetthhh

Moj przyjaciel ma stwardnienie rozsiane Mam pytanie

Polecane posty

Gość Elizabetthhh

Okazalo sie ze jego zona jest w ciazy Czy jest jakies prawdopodobienstwo ze dziecko odziedziczy chorobe lub zachoruje w przyszlosci? Ojciec byl chory przed poczeciem dziecka Czy istnieje wieksze zagrozenie ze dziecko tez moze wprzyszlosci zachorowac?

Gość Ju...
To jest choroba dziedziczna. Ale dziecko nie musi być chore - to chyba co kilka pokoleń się pojawia. Choć pewności nie mam.

Gość angellika1
TO WCALE NIE JEST CHOROBA DZIEDZICZNA vo za głupoty wypisujesz???? dziecko ma takie same szanse zachorować jak dziecko zdrowych rodziców

Gość policjant który interesuje się
To nie jest choroba dziedziczna na 90 procent a moze i więcej interesuje się medycyna więc wiem:)

Gość Aneteria546565fhbfhfdnhfhhgfbf
a co to za choroba?

Gość policjant który interesuje się
To choroba która polega na tym że dochodzi do uszkodzenia osłonki mielinowej która otacza włókna nerwowe,jest to choroba autoagresywna polegajaca na tym że jakby organizm atakuje sam siebie. pierwszymi objawami choroby są: zapalenie nerrwu zwrokowego zaburzenia równowagi drżenie zamiarowe osłabienie siły mięśni zwłaszcza nóg. Choroba przebiega twz rzutami,po każdym jest niestety coraz gorzej:( po latach ta choroba prowadzi do kalectwa

Gość nieszczęscie.......
w tak młodym wieku:(

Gość angellika1
choroba może prowadzić do kalectwa ale nie musi, zależy jak się rozwija choroba czy łagodnie czy agresywnie, można z nią żyć normalinie nawet przez kilkadziesiąt lat a można tez niestety szybko usiąść na wózku :(

Gość angellika1
najważniejsze jest pozytywne myślenie :)) a to już połowa sukcesu.. ja choruję na sm już 5 lat i jst OK! mam rzuty po których wszystko wraca do normy w około 90% pracuję i prowadzę akywnie życie zawodowe i towarzyskie, a jak słyszę niektóre bzdury na temat sm to tylko pozostaje mi się śmiać z osób które się wypowiadają na ten temat ni o tem nie wiedząc. S ą rzeczywiśie ciężkie przypadki ale stosunkowo jest ich o wiele mniej niż tych lżejszych,

Gość niewiedza
nie jest śmieszna...

Gość angellika1
niewiedza nie ale wypowiadanie się bez sensu na temet o którym nie ma się zielonego pojęcia to już tak

Gość mariolcia133333
do wagabunda kurwa mac założę sie, że wszystkiego nie wiecie, skąd się bierz a juz na pewno jak się leczy a jeśli jakimś cudem wiesz to \"słucham\"??