Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od nadwrażliwości

Nadwrażliwi ludzie, łączmy się

Polecane posty

Gość od nadwrażliwości

do nerwicy jeden krok:( Czy ludzie nadwrażliwi moga mieć dziecko?? Nadwrazliwi piszcie o swoich odczuciaach!!

Gość misterlys
zgłaszam się... jestem już dosyć stara (jak na tą cechę raczej nastolatek) i już straciłam nadzieję że to się zmieni... Takim jak My ciężko jest w życiu, dzieseijszy świat takich nei lubi, odrzyuca, sprowadza do poziomu gleby... Ale nigdy by, nei wpadła na to że nei mogę być z tego powodu matką - co prawda jeszcze neią nie jestem ale... jest w planach.

Gość ffksm
zdefiniujcie nadwrazliwosc.

Gość misterlys
ciężko mi to napisać to się po prostu czuje - nadwrażliwy to ktoś będący wrażliwy bardziej niż przeciętny człowiek, przewrażliwiony na swoim punkcie i spraw które go dotyczą. Przejmujący się nadmiernie krytyką, małymi potknięciami... zbyt mocno przejmujący tym co nei jest tego warte... Nie wiem jak to napisać - po prostu nadwrażliwy - wrażliwy zbyt bardzo!

Gość od nadwrażliwości
do misterlys możesz napisać, ile masz lat??? Dziekuje

Gość misterlys
27

Gość misterlys
zuza a uchroniłaś się przed nerwicą??

Ja tak mam. Cóż. Jakoś trzeba żyć... Jakoś sobie radzić, pogodzić się z tym, że taka jesteś. Ja nie do końca akceptuje to, że cały czas ryczę, ale nie pozostało mi nic prócz tego, że w końcu przyzwyczaiłam się, że ciągle zawodzę swoje oczekiwania. Nie można być idealnym :(

Gość misterlys
czyli dodatkwo syndrom perfekcjonistki?? współczuję bardzo...ale zgadzam się żyć z tym trzeba!

Gość gośćNOM
:) Badzcie pozdrowieni , nadwrazliwi intelektualnie , emocjonalnie , sensorycznie, przeczuleni , intensywni , emocjonujacy sie silniej tym co piekne , genialne , orginalne lub wyprowadzeni z rownowagi tym co nie etyczne, nie logiczne , niemoralne , absurdalne. Mysla ze moga sie z tym ukryc , ale nie wiedza jak gleboko sa odmiennie funkcjonujacy. odmiennie myslacy, oceniajacy. Maja inny horyzont ale o tym nie wiedza . Widza wszystko jak przez lupe , a mysla ze to normalne , wiec DZIWIA SIE ZE INNI TEGO NIE ROZUMIEJA: Inni zas widza i czuja je nadwarzliwi sa odmiencami , i probuja ich jakos zaklasyfikowac . Malo kto wie w Polsce jak sie to nazywa na zachodzie : -Wysoki Potencjal . - (haute potentiel , lub gifteds people ) . To pewien profil inteligencji nie tyle wyzszej co odmienniej , o nietypowych kompetencjach , talentach oraz czesto pewnej niskiej kompetencji w dzialaniach rutynowych , w kontaktach spolecznych. Czasem to sa osoby z DYS (dysleksja , dsyortografia i wiele innych ) . Czasem moga byc efekty uboczne (dwubiegunowosc, depresja, tendencje do burn-outu czyli syndromu przepalenia) . Przyciagaja do siebie perwersa narcystycznego - bo to ich dokladne przeciwienstwo. Sa to na ogol ludzie ktorzy sie nie wywyzszaja , ktorzy chetnie pomagaja innym , a wiele wymagaja od siebie. Tendence perfekcjonistyczne na tym tylko punkcie ktory jest wazny lub najwazniejszy. Czesto upor, wytrwalosc , by przekonac, by udowodnic , by zrealizowac . Lub depresja gdy utknie w srodowisku ktore stagnuje , ktore go nie rozumie. KAZDY je st zupelnie inn y i kazdy ma tale specyficznych cech , w 60-80% wspoulnych dla WP.... - Kto z Was czytajac te slowa , czuje ze to moze go osobiscie dotyczyc, lub dotyczyc jego rodziny , znajdzie duzy wybor artykulow, tlumaczen , mini publikacji pod haslem : "NADWRAZLIWI ODMIENNI MYSLACY " - na Facebooku ... Bedzie i o profesorze Kazimierzu Dabrowskim :)

Gość gość
Ja także należę do nadwrazliwców,plus fobia społeczna.Mam dziecko i radzę sobie.

Gość gość
jest ktoś chętny popisać na gg 56937886 jestem sam;(((((