Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chciałabym wiedzieć

Facet ma wytautowany napis Oi! . Co to znaczy?

Polecane posty

Gość Chciałabym wiedzieć

Spotykam się z facetem co ma tatuaż " Oi! ". Co to znaczy?

Gość ze jest skinem

wpisz sobie w google albo na wikipedii poszukaj co znaczy Oi! ;) Oi! Oi! Pogoooo :P

Gość valerian
że słucha Rocka...tyle

J.w.:) A tak na serio, skoro się nie znasz, no to upraszczając jest mniej więcej punkowcem który się nosi jak skinhead, albo był. W zamierzchłej przeszłości byłam oiówą, teraz się tego wstydzę, jedno co moge powiedziec nie znając go, to tyle ze ambitny to on raczej nie jest:) No może jest, na 3,5%:))

Gość dlaczego Oi nie jest ambitny
bardziej ambitny niz reszta punka, a oiówy to fajne dziewwczyny

zlosliwa - czemu sie wstydzisz. wielu skinow zwiazanych z oi to wartosciowi ludzie, ktorzy maja swoje pasje i kochaja ta muzyke

to tak jak bys widziała na ulicy murzyna z wytatuowana flaga polski na czole....

nectarine ty tez lubisz takie klimaty?

Bardzo fajne pogubione w życiu dziewczątka;) I bardzo fajnie obudowany ideologicznym brakiem ideologii brak ambicji. I tak mam sentyment:))

ja bardziej w klimaty punk-rocka, ale Oi!em też nie pogardzę ;) The Analogs... :classic_cool: taaaaakie pogo było na koncercie, a zdychałam chyba ze 3 dni :P

wielu ludzi z tego klimaty konczy teraz studia, ma dobre prace, rozwija swoje pase, dobrze zarabia i ma ambicje

nectarine ile masz latek?

Gość valerian
Zlosliwa uwazam ze ta grupa to jedna z ostatnich co jeszcze ma jakas ideologie.......

stara dupa jestem ;) prawie 20 ;) z tym że ja nie zaglebiam sie dokldnie w jakies ideologie punków, Oi! itd itp, wiem o co chodzi tak "powierzchownie" bardziej interesuje mnie muzyka :)

ideologia - miec zasady, byc uczciwym i wporzadku, radzic sobie w zyciu i byc szczesliwym

złosliwa skoro byłas oiową to wiesz o co chodzi bo reszta to widze ze jakichs pseudo gdzies kiedys poznała, mowiac o jakich wspaniałych poczciwych ideologiach ... Grubo jedziecie :) polecam film

Gość valerian
trzeba być naprawdę tępym Peyo żeby nie odróżnić Oi-owca od nazi skina.........

Chłopie bo inaczej cie nie nazwe nazista i skinhead ta sa dwie rozne osoby to tak jak bys powiedział ze got to punk :)

Gość wielu oiowcow
to tak naprawde krypto nazi skini i trzymaja razem z nimi :o

Gość valerian
Skoro wiesz, że to nie to samo to co wyjeżdżasz mi tu z American History X ?

Gość wielu oiowcow
znalam takich oi, co sluchali nazistowskich zespolow i pili z nazistami

Gość valerian
a ja znam wielu sympatyków PO co piło z sympatykami PiS-u...I co ? W demokracji każdy ma prawo do swoich poglądów...

ciekawy film ilustrujacy wedłog mnie głopote skinhedow ... (taki nawiasowy przykład) grupy trzymaja razem podobnie sie wiec zapatruja ( nie mowie tak samo) tyle ze w fimie skinhedzi wygladaja bardziej na oi brud syf i rock a gdzie tu ideały rasowe czystosc i wynoszenie bałej cudnej rasy..... Dla mnie jedna wielka paranoja, jedyny szacunek dla głownego bohatera za to ze przynajmniej myslał i potrafił dostrzec ze to wszystko to jest jedno wielkie gowno

Gość wielu oiowcow
to czym sie oie co nabijaja sie z czarnych, zamawiajacy piec piw po pijaku, sluchajacy rasistowskich kapel roznia od nazi skinow? bylam kiedys z takim jednym na randce, zarzekal sie, ze nie jest nazista. a jakis czas potem opowiadal przy ognisku rasistowskie dowcipy, wyrazal sie pogardliwie o ludziach o odmiennych pogladach i wszedzie lata ze swoim przyjacielem nazista przy boku, papuzki nierozlaczki

wielu oiowcow tu przyznaje ci całkowita racje niby cos innego ale w gruncie zeczy jeden syf

Gość wielu oiowcow
chociaz punkowcy nie sa lepsi, a dziewczyny chodzace na punkowe koncerty to czesto latawice, caluja sie po pijaku z facetami, spia z kim popadnie. dziewczyny skinow to czesto wartosciowe, madre dziewczyne i smutne, ze mecza sie z takimi kretynami. tamten byl okropny, 2 razy rzucal studia i w koncu wyjechal za granice na wyspy, zero oleju w glowie

Gość skini to w ogole dziwni ludzie
bez zadnych celow w zyciu, na nic im nie zalezy, pozbawieni uczuc

Gość OMG O.o
"chociaz punkowcy nie sa lepsi, a dziewczyny chodzace na punkowe koncerty to czesto latawice, caluja sie po pijaku z facetami, spia z kim popadnie." Temat stary, ale chcę coś dorzucić od siebie. Czy ta osoba, która to pisała ma wogóle mózg? Sam jestem punkiem i jakoś nie wyobrażam sobie, żeby na Analogsach, czy innym koncercie uprawiali jakoś perfidnie seks. Owszem zdarzają się takie, jak wszędzie. Moim zdaniem więcej puszczalstwa jest na tych śmiesznych "dyskoteskach". Nie wszyscy są tacy sami a TY szufladkujesz ludzi swoją miarą. Najpierw się dowiedz o co kaman, a później pieprz głupoty, dobra?