Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cucu

zabawa z 4-miesiecznym dzieckiem

Polecane posty

Gość cucu

porosze doradzcie mi w co moge bawic sie z moja corka bo nie chce zeby lezała plackiem na plecach

Gość lyra02
w chowanego

Gość cucu
jesli to miało być smieszne to juz sie smieje ha ha

Gość lyra02
no to moze w berka :D

Gość to i ja sie zapytam
w ginekologa :)

Gość cucu
jesli nie mozesz mi nic doradzic to prosze nie odzywaj sie i nie psuj krwi

Gość bardzo wkurzooona
ja cwicze mala gugam do niej przyblizam i oddalam jej zabawki spiewam jej tancze z nia klade ja na brzuszku

Mozesz z dzidzią sie gimnastykować, ja np. robie mojej córci co rano rowerek nóżkami, bardzo jej się to podoba.Dawaj jej dotykać swoją twarz (policzków, włosów, brody u tata), ściany, różnych przedmiotów o różnej gramaturze, to rozwija bodźce dotykowe dzieciątka, ponadto zabawa z tetrową pieluszką ( nakrywaj dzidzie pieluszką i ja ściagaj, w koncu sama zacznie to robić, zobaczysz ile jest przy tym śmiechu).

Gość cucu
bardzo wkurzoona dzieki za sensowną odpowiedz a jak cwiczysz ze swoja niunia

Gość bardzo wkurzooona
tak jak nigeryjka plus jeszcze lapki na boki i do gory lacze nozke i lapke- delikatnie

Moją małą rowerek nudzi - to było na topie w 2. miesiącu, razem z masowaniem ciałka i gimnastyką do muzyki. Teraz lubi bawić się grzechotkami i matą edukacyjną. Oczywiście sama pobawi się kilka sekund, ze mną dłużej. Hitem są zabawki z guziczkami i muzyką, tylko guzik musi być duży, taki jak w tej zebrze Fisher Price, wówczas wystarczy, że uderza łapką. Poza tym pokazuję Jej dom - kolorowe ściany, lustra, lodówkę, firanki itp. Lubi dotykać zegara, światełek na pralce itd. No i lubi się turlać. Do zabawy w chowanego jeszcze nie dorośliśmy ;)

Zapomniałam o najważniejszym: pierdzeniu w brzuch i stópki (strasznie przy tym moja córeczka rechocze ;) ), samolociku oraz targaniu mnie za włosy i zabawy w "wybiję mamie oko" ;)

Gość goscinie
moja córcia lubi bawic sie z tata w koci lapki nozkami i pierdzioszki w brzuszek tak jej sie to podoba ze caly czas sie smieje i grucha.

Gość tatunio
Jestem mlodym tatą,mam 4 miesięczną Viki,ja Np juz zaczynam do niej mówić z dojladnym ulozeniem ust...mala stara sie powtarzac po mnie ,po za tym z chowaniem siebto nie jest wcale glupie,chowaj się i pojawiaj tobtez cieszy dzidzie