Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze dziewica

pierwszy raz do ginekologa... doradzcie

Polecane posty

Gość jeszcze dziewica

własnie konczy mi sie okres a od nastepnego zamierzam brac pigułki. wiem mniej więcej jak wygląda wizyta ale mam kilka pytań. czy za pierwszym razem zawsze bada sie przez odbyt(dodam ze nie uzywam tamponów i nigdy nie mialam nic w pochwie)?czy moge bez zanady poprosic zeby lekarz sprawdził jaką mam błone(zebym np. wiedziała czy mam sie spodziewac bólu przy pierwszym razie)? lepiej do mężczyzny czy do kobiety? chociaz pewnie i tak pojde do kobiety bo moj chlopak głupio sie przy tym upiera. no chyba ze mi powiecie ze lepiej do mężczyzny ;). najbardziej interesuje mnie to w jaki sposób mam sie zarejestrowac. chcialabym na NFZ. słyszałam o dobrej przychodni na krynickiej we wrocławiu i chyba tam pojde. ale jesli nie mam legitymacji ubezpieczeniowej (jestem studentką) to moge isc bezpłatnie?

Gość nie zabiłaś bez przesady
- możesz byc także badana przez pochwę, przez odbyt to najwyżej jakbys miała sitkowata błonę z bardzo malutkimi drobnymi otworkami - lekarza możesz o wszystko pytać bez żenady (zapisz sobie na kartce pytania, bo lubi się zapomnieć w stresie) - lepiej do mężczyzny, są delikatniejsi, przeważnie (chłopak to tu ma akurat najmniej do gadania, chyba że też da się zbadać ;-) ) - studenci przecież mają bezpłatną słuzbę zdrowia, więc skąd te wątpliwości, idź na NFZ ja mam bardzo dobrego gina na NFZ, ale to inna miejscowość Powodzenia

Gość nie zabiłaś bez przesady
głupi nick jak do tego tematu, ale trudno legitymacja studencka powinna ci wystarczyć

Gość jeszcze dziewica
dzięki:). hmm nie wiedziałam ze studenci mają bezpłatnie. no ale jesli tak jest to bardzo mnie to cieszy

Gość upewnij sie jeszcze
co d tej legitymacji studenckiej. Ja jakies 3-4 tyg temu miałam taką sytuację, że musiałam zostać w szpitalu na 1 dzień. Okazało się że legitymacja nie uprawnia do bezpłatnego korzystania ze służby zdrowia. Pani w okienku życzyła sobie podbitą książeczkę rodzinną (teraz pieczątka wazna jest przez miesiąc :o ) , lub zaświadczenie o innym ubezpieczeniu. Radzę się dowiedzieć dokładniej... ja sie przejechałam na tym :o

Gość aleve7
okres konczy mi sie w niedziele??? czy moge isc do ginekologa na badanie juz w poniedzialek?????????????????????? bo to bardzo pilne:( slyszalam ze od okresu trzeba poczekac 2-3 dni zeby sie wszytsko wyczyscilo:(jak myslicie????

Gość aleve7
podnosze

Gość szybka lola
cisnienie mi sie podnosi, jak czytam o takich cymbałach, co dziewczynie narzucaja, ze mają isć do kobiety ginekologa co innego jakbyś sama chciała - ale chłopak tuj nie ma nic do gadania; idziesz do lekarza, a nie na obmacywanie i seks ja z całego serca polecam meżczyzn ginekologów jasne, że mozesz spytac, czy czekają cie większe sensacje przy pierwszym razie, to całkiem normalne pytanie , nie ma w nim nic śmiesznego